Aniball - použivanie

nati41
2. aug 2021

Ahoj, chcem sa opýtať na použitie aniballu. Kúpila som si ho len mi trochu nesedí text v návode ani vo videu, kde udávajú, že pri nádychu sa ma vytlačiť balónik von. Príde mi to nezmyselne, keďže pri výdychu sa tlači von nie ? Aké máte s týmto skúsenosti. mne to ide na prekvapenie úplne na prvýkrát pekne ale presne naopak na výdych ho pomaly vytlačím. Ďakujem za skúsenosti. 🙂

s_a
2. aug 2021

Dobre je to tam napísané

s_a
2. aug 2021

Veď si to vyskúšaj odpozorovať.. keď v kľude sedíš a nadychujes sa.. ako sa ti to tam dole uvoľňuje a "pohybuje"

nati41
autor
2. aug 2021

@s_a Kamoška mi vravela že tiež jej to šlo naopak. Neviem ale keď sa nadychujem ide to skôr dnu než von. Pri výdychu to ide von.

miriamik77
2. aug 2021

Ono sa to musíš naučiť používať, keď s ním budeš cvičiť, sama uvidíš ako to funguje 🙂 Treba si to sama na sebe odpozorovať a naučiť sa to 🙂

nati41
autor
2. aug 2021

@miriamik77 Práveže som snim skúšala už 2x cvičiť a stále to ide naopak. Chcem to robiť správne a nie zbytočne. SOm prvorodička takže stým nemám skúsenosti ale príde mi logické že keď dieťa vytlačím von tak tlačím a vydychujem a nie sa nadychujem nie. Práveže, keď vydýchnem ide pekne pomaličky von ale keď sa nadýchnem ide dnu alebo stoji na jednom mieste. V návode je to presne naopak že tlačiť balónik von máš pri nádychu.

00ivi00
2. aug 2021

Ja som pri aniballe toto s tým dýchaním vôbec neriešila.. Ale samozrejme že vytláčaš pri výdychu, aj pri pôrode to tak je..

nati41
autor
2. aug 2021

@00ivi00 Ďakujem pekne za odpoveď presne tak mi to aj vychádza jak vydychujem ako pri normálnom pôrode balónik ide krásne von 🙂 Tak budem pokračovať takto.

00ivi00
2. aug 2021

@nati41 nie je vôbec za čo, spomenula som si, že aj ja som na to pozerala, že čo to je za hlúposť, tlačiť pri nádychu 🤷🏼‍♀️

miankass
2. aug 2021

@nati41 co je to ten anibal na čo sa to používa? Dakujem

nati41
autor
2. aug 2021

@00ivi00 ďakujem ešte raz 🙂 veru nesedí to 🙂

nati41
autor
2. aug 2021

@miankass je to balónik na cvičenie pred pôrodom

marianna_peskova
2. aug 2021

@nati41 Pridaj sa do skupiny Aniball. Tam sa toto dýchanie riešilo mnohokrát.
Pri pôrode netlačíš dieťa von pri výdychu, ale poriadne sa nadýchneš, zadržíš dych a tlačíš, ako by si kakala a cikala. Až potom vydýchneš.

scorpionflower1
2. aug 2021

@nati41 je to tam dobre napisane, tiez som z toho bola zmätena, ale nakoniec som zistila, ze to ide tak ako je to tam. Ide o to, ze ked sa nadychnes do brucha, tlakom vzduchu sa Aniball posuva von. Pri porode je to ale o cosi ine tlacenie.

koray
2. aug 2021

@nati41 ano, lebo ak vydychujes a tlacis, nerobis taky silny tlak. Musis sa nadychnut, drzat dych a tlacit dieta von.

avery95
2. aug 2021

@nati41 pri cvičení s aniballom hlavne nejde o samotné tlačenie, ale o to, aby si sa naučila používať a precvičovať svaly panvového dna a funguje to presne tak, ako je to v návode 🙂

surama
11. aug 2021

@nati41 Musis pouzivat brusne dychanie, nie na dychovat sa do hrudnika, ale do brucha, vtedy pochopis preco ho mas nadychom vytlacit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre