Ahoj, chcem sa opýtať na použitie aniballu. Kúpila som si ho len mi trochu nesedí text v návode ani vo videu, kde udávajú, že pri nádychu sa ma vytlačiť balónik von. Príde mi to nezmyselne, keďže pri výdychu sa tlači von nie ? Aké máte s týmto skúsenosti. mne to ide na prekvapenie úplne na prvýkrát pekne ale presne naopak na výdych ho pomaly vytlačím. Ďakujem za skúsenosti. 🙂
Veď si to vyskúšaj odpozorovať.. keď v kľude sedíš a nadychujes sa.. ako sa ti to tam dole uvoľňuje a "pohybuje"
Ono sa to musíš naučiť používať, keď s ním budeš cvičiť, sama uvidíš ako to funguje 🙂 Treba si to sama na sebe odpozorovať a naučiť sa to 🙂
@miriamik77 Práveže som snim skúšala už 2x cvičiť a stále to ide naopak. Chcem to robiť správne a nie zbytočne. SOm prvorodička takže stým nemám skúsenosti ale príde mi logické že keď dieťa vytlačím von tak tlačím a vydychujem a nie sa nadychujem nie. Práveže, keď vydýchnem ide pekne pomaličky von ale keď sa nadýchnem ide dnu alebo stoji na jednom mieste. V návode je to presne naopak že tlačiť balónik von máš pri nádychu.
Ja som pri aniballe toto s tým dýchaním vôbec neriešila.. Ale samozrejme že vytláčaš pri výdychu, aj pri pôrode to tak je..
@nati41 Pridaj sa do skupiny Aniball. Tam sa toto dýchanie riešilo mnohokrát.
Pri pôrode netlačíš dieťa von pri výdychu, ale poriadne sa nadýchneš, zadržíš dych a tlačíš, ako by si kakala a cikala. Až potom vydýchneš.
@nati41 je to tam dobre napisane, tiez som z toho bola zmätena, ale nakoniec som zistila, ze to ide tak ako je to tam. Ide o to, ze ked sa nadychnes do brucha, tlakom vzduchu sa Aniball posuva von. Pri porode je to ale o cosi ine tlacenie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Dobre je to tam napísané