Aniball a inkontinencia

28. dec 2021

ahojte už dávnejšie premýšlam a veľmi by som si chcela kúpiť aniball aby som si nacvičila tlačenie a uľahčila tak pôrod avšak počula som že po používaní aniballu môže vzniknúť dočasne problém s únikom moču. Prosím stalo sa to niektorej? aby som vedela či radšej nekupovať a nechať to tak s tým že budem dúfať že proste nejak pôrod dám :D a ak sa to niektorej stalo kolko cm ste asi mali nacvičených?

mamamasama
28. dec 2021

tak toto je pekna blbost... ved aniball sa kupuje aj ako prevencia proti uniku mocu. Su tam cviky pred porodom a potom aj cviky na inkontinenciu. Ja nan nedam dopustit. Prvorodicka bez skrabanca. Maly mal obvod hlavy 34cm. A nemam problem s unikom moču, prave naopak. Aj intimny zivot je rovnaky ako pred tym.

rivini
28. dec 2021

Je to hlupost-aniball je predsa vyvinuty na prevenciu por. poraneni a cvicenie panvoveho dna po porode...ja s nim cvicim nejaky cas a teda ziadnu docasnu inkontinenciu nemam. Jedine tak zvysenu sebadoveru vzhladom k bliziacemu sa porodu😉

matovicova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emalka
28. dec 2021

Toto som v zivote nepocula, presne ako baby pisu vyssie. To po porode celkovo mozu nastat tieto problemy, na aniball by som to urcite nehadzala.
Cvicenie s nim ti trenuje panvove dno, cim ti pomaha aj proti inkontinencii. Ludia si fakt vedia navymyslat kadeco z neznalosti 🤦‍♀️ (nemyslim teba ale tych od ktorych si to pocula).
Co viem ze sa stava je ze zeny prilis rychlo zvascuju balonik, nie po troske kazdy den ale rovno cele centimetre a pride k poraneniam, vtedy by som chapala. Ale ked som si o tom citala tak tie poranenia sa tykaju najma hradze a nie inych oblasti. To fakt neviem co by sa muselo stat aby to odpalilo tie zvieracie svaly ci co to tam je 🤷‍♀️😅

autor
29. dec 2021

@emalka no ved ja chápem ...len jedna známa práveže mi povedala že to o inkontinencii jej povedal jej gynekolog ....tak preto som si to radšej chcela takto overiť či sa niekto taký nájde kto by s tým mal takúto skúsenosť....

jarushk
30. dec 2021

Odporúčam kúpiť si aniball z osobnej skúsenosti, mala som nacvičených okolo 30cm a 2 pôrody som absolvovala bez zranení, vraj tie cm nie sú až tak dôležité ako cvičenie.Nie je to najpríjemnejšie ale žiadne vedľajšie účinky po cvičení som nemala.Držím palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre