Je na Slovensku ambulantný pôrod možný? Máte s tým skúsenosti?
@jenny257 To nie je ambulantny porod.
@romca22 "Dupat" mozes kolko len chces, na SVK to nie je mozne. Jedine teda,ze podpises reverz ale ani to som si nie na 100% ista. Ale teoreticky ta tam nikto držať nemoze, ine je to s dieťatom, bohužiaľ, u nas na teba mozu "postvat" socialku, pripadne ti ZP nepreplatí porod....co nie je zanedbatelna ciastka.
@evittam ja viem co je ambulantny porod 🙂 ked nie su schopní do 24 hodin urobit tie vysetrenia tak ich neurobia ani do dvoch hodín ....
@romca22 pokial viem nic nepotrebovala okrem toho , ale to s tym nepreplatenim porodu je fakt - tam musis byt 24 hodin v nemocnici....a moznych je vela veci , co sa standardne nerobia a predsa sa s tým občas stretnem aj na slovensku.....
Pridaj sa do mojej skupinky tu na koniku, Najdes tam nejake informacie. 🙂
@evittam Ambulantny porod je v podstate akykolvek porod, kedy zena ide skor na svoju ziadost, nez po obvyklych 4 dnoch. Takze aj po 48hod sa to da povazovat za ambulantny porod.
@romca22 V skratke staci vyziadat reverz pre seba a pre dieta. Ako zakonny zastupca mozes odist s polocne s dietatom pokial ste v dobrom zdravotnom stave (bez priameho ohrozenia na zivote). Je dobre sa najskor opytat, ako na tom ste a az po potvrdeni, ze ste zdravi, zaziadat o reverz.
Reverz je pre nich, ty mozes s dietatkom odist aj bez neho. Tzv. ujst. Ale potom ti nemusia priznat narok na porodne. K tomu potrebujes mat podpisany reverz. Ten reverz je brany ako suhlas s ukoncenim hospitalizacie (aj ked dr suhlasit nemusi).
@siska53 mrkni do skupinky ambulantny porod, tam jedna baba pisala, ze je to hlupost a musia to preplatit aj ked je to menej nez 24hod. Popisovala tam skusenost.
@myjusiatko Ambulantný porod-znamena porodit ambulantne a ist domov a nie lezat dva dni v porodnici.Čo kto považuje na SVK ako ambulantny porod je mi fakt jedno. Na SVK ma vsetko svoj iny nazov.
@evittam rodila som v cr a odisla som z porodnice po 48hod. Do 72hod je to povazovane za ambulantny porod.
@myjusiatko bez dieťatka by som určite neodišla a samozrejme chcem odisť odtial len ak bude všetko s bábatkom a mnou v poriadku, v tom prípade by mi mali dať podpísať reverz aj keď sa im to pravdepodobne nebude páčiť?
@romca22 ano, je to tvoje pravo a ich povinnost. Nemozu vas tam drzat.
pokial by sa osivali, chci kontakt na pravne oddelenie nemocnice.
@myjusiatko 72h lezis v porodnici....Cize to nema s ambulantnym porodom nič spoločné. A týmto končím nasu debatu. Hadat sa nemienim.
Podpisat reverz sa da. Len si treba uvedomit ze ak nahodou na druhy treti den pride silna zltacka (co sa stat moze) a bude potrebny navrat do nemocky kvoli ozarovaniu tak uz vas nedaju spat na oddelenie sestonedelia ale na klasicke detske oddelenie co je vacsinou este horsi pristup. :-/
Inak - cim skor sa "hrabat" domov, pripadne rovno rodit doma a ked náhodou nastanú komplikacie tak uz su aj porodnice a lekari potrebne....
Myslela som tym ozarovani to horske slnko. Moj tam bol dva dni skoro v kuse aky bol zlty jak citron.
@dzina007 to je pravda. Ale netreba sa vzdavat. Dietatko ma pravo na neustalu pritomnost zak zastupcu.
Mňa len zo zvedavosti zaujíma, aký je problém vydržať v nemocnici tých pár dní? Pre mňa to bol wellness 😄
@myjusiatko jasne to ma. Ja lrn si pamatam ked som raz bola v nemocke s malym trojmesacnym. Co prve sme tam chytili od inych deti sople a moja izba bola hned vedla izby kde boli deti s infekcnym rotavirusom. Takze mi nebolo vsetko jedno. My sme ho chvalabohu nevychytali ale veru kamoska ten rotavirus od deti v nemocke chytila. ☹
@malasandrika pre mňa napríklad nie 🙂 som prerevala celých 5 dni....a keby ma tam nechali dlhsie jak povodne chceli tak uz ma tam porazi .....pristup personalu otras a ta strava druhy otras....
@evittam ano, pretoze lekar je na to, aby liecil. A platime si zdrav. poistenie a mame narok na lek starostlivost ako kazdy iny. Nesuvisi to nijako s dlzkou hospitalizacie. Zdrava matka a zdravy novorodenec patri domov, do svojho prostredia, k otcovi, surodencom. Tam je mu a aj matke najlepsie. V kruhu rodiny.
@malasandrika Ja som bola tiez spokojna. Ale pravda je,ze som sa nemohla dočkať kedy pojdeme konečne domov. 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Keď si to vydupeš tak áno ale vacsinou doktori s tým moc nesúhlasia .....a ani nie sú schopní urobiť vsetky tie vysetrenia za 24 hodin..ale mam kamošku co sla domov po dvoch dnoch...