Aký pôrod zvoliť po epilepsii?

miska1988135
24. okt 2013

ahojte, v detstve som bola liečená na epilepsiu, mávala som záchvaty od školky. Liečila som sa do 12 rok. Od vtedy nenavštevujem ani neurologa ani nemám lieky ani ziadny záchvat. Proste som uplne vyliečená. Problém je, že ma za pár mesiacov čaká porod. Bola som teraz pre istotu na kontrole u neurologa a ten nevidi dovod nerodiť prirodzenou cestou, vraj by som nemala mať problémy. Cisárskym určite nechcem ísť, ale bojim sa že čo ak náhodu sa mi to pri prirodzenom porode vráti? Vraj má na to velký vplyv silná bolesť. Bola by som velmi nerada, keby som zase chorá. Nechcem riskovať, ale bojím sa.

mijunik
24. okt 2013

@miska1988135 ahoj, ja si myslím, že najlepšiu odpoveď na Tvoju otázku dostaneš od svojho pôrodníka. Poraď sa trebárs s viacerými neurológmi a aj s viacerými pôrodníkmi a uvidíš, čo zistíš. V každom prípade Ti držím palce, nech je pôrod pre Teba príjemne silným zážitkom a okrem toho Ti želám nech sa Ti už epileptické záchvaty neobjavia. 🙂

lulu_lu
25. okt 2013

ja mam epi stale-ale ziadne zachvaty iba na EEG mi to zistili a neurolog mi povedal zemozem prirodzene, a ani iný porod neriesim

pollyanna
25. okt 2013

pri epilepsii a spontánnom pôrode sa odporúča pichnúť epidurál. Potom nie sú tie kontrakcie také bolestivé a znižuje sa riziko vyprovokovania zachvatu.

akitram
26. okt 2013

Ja som rovnako ako ty mávala záchvaty už od škôlky, cca v 14- tich som prestala brať lieky a odvtedy už nemám problémy.
Mám dve deti a obe som porodila prirodzene a bez akýchkoľvek problémov. U neurológa som počas tehotenstva ani nebola, akurát som môjmu gynekologovi povedala o tom , že som sa na EPI ako dieťa liečila.
Myslím, že sa báť nemusíš o nič viac ako ostatné rodičky 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre