Aký pôrod ma čaká, keď mám varixy na rodidlách?

snezienka12
6. sep 2012

Blíži sa mi termín pôrodu, bude to tretie dieťa po dlhšej dobe. Mám veľmi nepekné veľké varixy na nohách aj na rodidlách. Všade čítam, že to nie je indikácia na cisársky rez. Lenže môj gynekológ mi povedal, že ak by bol pri pôrode on, zvolil by sekciu. Aké máte skúsenosti s týmto problémom? Nechcem čakať do poslednej chvíle či sa pôrodník rozhodne riskovať pri pôrode alebo nástrihu poškodenie žíl a krvácanie ale aj z cisárskoho mám obavy.

bobusa1
6. sep 2012

@snezienka12 ja som mala pri oboch porodoch na rodidlach varixy, pri druhom pomerne velke. Nikto mi nepovedal, ze by mal byt problem pri prirodzenom porode a problem ani nebol. Jediny problem by mohol nastat pri nastrihu, ale to by uz ten doktor mal vidiet, kadial moze strihat a kadial nie. Kazdopadne na tvojom mieste by som bola za prirodzeny porod.

mahmulienka
6. sep 2012

@snezienka12 mala som aj ja, ale ja som musela cisarom z inych dovodov, kazdopadne ked som sa pytala, este si naivne mysliac, ze to mozem dat prirodzene, ci tie varixy budu problem, traja lekari mi vraveli, ze to nie je indikacia. skus sa pripadne opytat este nejakeho ineho porodnika, ziskaj iny odborny nazor.

aniko01
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zubrienka1
9. sep 2012

@snezienka12 ja mam tiez varixy na nohach a pocas tehotenstva sa mi urobili varixy aj na rodidlach (podla doktorov hrozne 😉 ). obidve moje zubrienky som porodila prirodzene. mne moj dr. nechcel urobit cisarsky, bal sa, ze aj na maternici budu varixy a aby to velmi nekrvacalo... a pri prvej som mala len dva stichy a pri druhej to bolo bez natrhnutia... pri oboch porodoch ma vobec nenastrihavali...

snezienka12
autor
10. sep 2012

Vdaka za nazory, cim je to blizsie tym je to horsie a strach a obavy k tomu...Mna pri oboch predchadzajucich porodoch dost nastrihavali a zazili som aj silné poporodne krvacanie-aj ked nie kvoli prasknutym varixom a nechcem si to zopakovat...Uz ani nemozem spavat..

magdal1
19. sep 2012

@snezienka12 taktiez som mala varixy, ma 3 deti a rodila som vsetky prirodzene

mon173
28. nov 2013

Caute baby, ale po porode to zmizlo, hej?

lula75
5. feb 2015

ahoj Snezienka, môžem sa ťa opýtať, ako to nakoniec dopadlo? Mňa to čaká o mesiac a riešim ten istý problém. Vďaka

ivkadracova
21. nov 2017

Nejake nove skusenosti s varixami pri porode?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre