Ahojte,
rodili ste niektora pocas nadchy/zapaleneho hrdla, atd. ? Ako to prebiehalo?
Zvykne sa rodit takto normalne, alebo byva sekcia? Ako je to potom s kontaktom chora matka/dieta?
Dakujem pekne
Ja som mala nadchu, teplotu 38, dali mi paralen, rodila som normálne...
@queen_mary Ja som mala planovanu sekciu a dostala som nadchu, robili mi ju aj tak a bolo to utrpenie. Lezat s upchatymi dutinami na chrbate cely den, jedine co som si mohla dat bol pinosol, ktory nenavidim a na bolave hrdlo septolete..... katastrofa, prezila som, ale stacilo raz
Ja som brala atb a mala sekciu, kaslala som, zelene sople , hroza a po porode si zakaslat bol masaker
Ja som mala ale planovany cisarsky
@stanulienkat to som kde napisala? 🧐
@stanulienkat Nech sa páči, môžeš ísť aj ty.... 🙂
@lenkav1981 ja som 10 dni po cisarskom chytila rotavirus. Pri grcani som myslela, ze mi praskne jazva
@veronikaszabova ja pri smrkani a kasli som myslela ze odbila moja posledna hodina. Uz to je vdaka panu zamnou a teraz po par tyzdnoch si mozem aj odkaslat😂
Suseda tiež rodila keď mala chrípku, ešte aj horúčku mala normálne rodila ale zase asi je to v každom prípade na tom lekárovi ako sa rozhodne
Len dávaj pozor aby si silno nekýchala lebo vyletí aj so sopľom 🙂
@queen_mary pri pôrode ma našťastie kasel nechytil, ale po to bol des. Celý spodok ma bolel. Ja som strašne kaslala 🥴 ale akosi som to dala. Chvála Bohu potom mi to prešlo.
@stanulienkat akoze tieto odpvoede ze volakedy zeny..akoze to je uz len odpoved sorry ale volakedy zeny mali 12 deti a byvali cela rodina spolu aj s babkami atd... volakedy nebola elektrina ...toto su take ze volakedy rodili a isli ..ved nikto ta nenutil ist do nemocnice aj ty si mohla ist tak odrodit na pole teda...
a okrem toho volakedy zeny robili v lete a v zime boli doma!!!to co ty popisujes neivem kedy bolo ano samozrejme ze sa oridlo doma ved moji rodicia maju napisane ze miesto narodenia dedina v ktorej zili...ale moja babka je na dohcodku od 50 rokov!!!!! takuze by som akoze nehadzala dnesne zeny do zita lebo velakrat sme v ovela vacsom strese ako boli oni vtedy-ano samozrejme nehvoorm vtedy nemali take ulahcenie roboty s detmi ako my teraz ale najstarsie pomahalo s mladsimi atd atd...a ano saozrejme zdravot. starostlivost bola inde...ale zhadzovanie zien ze volakedy sa rodilo tak a tak by uz mohlo akoze prestat.
ale samozrejme zelam prijemny porod...ako baby hovorli uvidis a pouzijes pri kontakte rusko.
@angelinja Čítaj s porozumením. Pointa bola že kvôli nádche sa nerobí cisársky rez preboha
Ja som rodila totalne chora, teplota, nadcha, plny nos a este aj herpes sa mi z toho vyhodil. Ochorela som asi dva dni pred porodom a hned prve co mi napadlo bolo, ze snad nebudem mat taku smolu, ze pojdem takato rodit. Mala som. Rodila som prirodzene, 22 hodin, myslela som, ze umrem. Pri tlaceni mi manzel striekal Nasivin do nosa. Po porode ako zazrakom vsetko preslo. Nemala som ziadnu rusku ani len hned po porode cez bonding a maly bol uplne ok.
@stanulienkat tebe to citanie s porozumenim tiez robilo problem 👍
@lucilaines ano, to je presne co mi napadlo, ze nemozem mat taku smolu. A voila 😅 ale hlavne ze maly bol ok a nic sa mu nestalo!😊
@queen_mary tvoja otázka bola: rodí sa normálne alebo sekciou ?myslím si že som správne pochopila otázku
@stanulienkat odpisala si, ze preco by som preboha chcela kvoli nadche sekciu. Ale ano, asi preto, ze si pochopila, si svoju odpoved vymazala 👍
@queen_mary No veď som ti na tvoju otázku položila otázku, že či myslíš vážne, že kvôli nádche by niekomu robili sekciu ?Mňa by to ani nenapadlo a mažem komenty preto lebo už nevládzem čítate komentáre
@stanulienkat trepes. A vypninsi notifikacie
@queen_mary rodila som keď som mala zápal priedusiek. Teploty, silný kašeľ, nádcha. Nórmalne som brala antibiotiká. Pri pôrode som uz bola tak vyčerpaná keď som mala tlačiť, že som strácala vedomie. Dali mi kyslík, ale omdlela som ako som tlačila. Malého vytlačili za mňa. Tlačili mi na brucho, potom som sa prebrala. Sestričky aj Dr boli skvelé, moc mi pomáhali.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
N@queen_mary ja som bola chorá, kaslala som veľmi. Normálne som rodila. Dajú ti lieky ak ty nemáš. A dajú ti rusko a babo donesú.