ahoj chcem sa spytat mam 2a pol rocneho syna chcela by som este jedno babo ale bojim sa porodu aj ked som mala zevraj krasny ukazkovy porod podla doktorou 😠 trval dokopy aj s prichodom a vsetkymi vysetreniami 4 hodin no neviem si predstavit ze by som mala bolesti este o hodinu dlhsie aaauuu ake mate skusenosti s druhym porodom
ok budem cakat hi
prva sc a druhy 8 hod a potom vykupenie-sc.ale tak dalo sa.raz si prezila ,prezijes zase!neako predsa musi von. 😀
suhlasim s len.petra. druhy bol o nieco rychlejsi, bez nastrihu- u mna bez epiduralu (prvy s epi)- ak sa bojis, tak si das epidural
a hlavne rekonvalescencia bola ovela rychlejsia- rychlejsie som sa dala "dokopy"
druhy bol viac v pohode takej tej dusevnej - poznala som porodnu salu, izbu v nemocnici, zase bol so mnou stary ako aj pri prvom porode, hlavne to dieta a zvladanie dietata boli lepsie - pri prvom som sa bala ho aj chytit ze ho dolamem, nevedela som ako ho mam drzat, ako ponuknut prsnik, pri druhom to uz islo samo, aj prebalovanie atd. bolo to ovela lepsie. Co sa tyka bolesti a hojenia, tiez si myslim ze vela posobi ta psychicka stranka, porod bol v pohode ale hojenie u mna bolo tazke lebo ma doma cakalo este druhe dieta a bolo za nim treba chodit a venovat sa mu a ja som si nemohla vylozit nohy a oddychnut, hoci mi babatko spalo.
ja sa nebojim hojenia ani vsetkeho ostatneho len tych kontrakcii v poslednom stadiu
@ekinkala - este rychlejsi, my sme rodili skoro v aute 😀 Ano bolesti riadne, ale proste... prvy 4 hodiny, druhy 2,5 hodiny od prvej kontrakcie po poslednu. Ano rychly porod=strasne silne kontrakcie, inak by babo tak rychlo nezostupilo. Ale zasa je to kratsie. Proste "zadarmo" to nebude nikdy, clovek si tu odmenu musi zasluzit ;) Ja sa bojim tretieho, ze to bude este rychlejsie a niekde v kupelke doma, ale to je uz o inom xixi
druhy porod bol z mojich troch najrychlejsi, najjednoduchsi, bez akychkolvek zasahov, odrodil ma manzel a sestra, doki ani nestihol prist. v ten isty den som isla domov z nemocnice (nie na SK) a uz po tyzdni som sa citila uplne OK. druha dcera bola aj najdrobnejsia.
To som len ja rodila 12 hodín a kontrakcie som mala také, že som ku koncu chcela aby ma radšej zastrelili, že to bude menej bolieť? Keď si na to spomeniem, tak by som už nikdy nechcela rodiť. Ale tiež sa pri druhom bojím dať epi, aby sa niečo neskomplikovalo.
Pri prvom chlapcekovi som mala porodne bolesti 7,5 hodiny a to zacinali hodinovymi kontrakciami a ked sme prisli do nemocnice, tak sa narodil za 3,5 hodky a pri dievcatku, ktore sme mali po 3 rokoch, kontrakcie zacali hned 5 minutami a mala prisla na svet za 2,15 hodiny (a to som bola v nemocnici aj so zapisom 1,15 hod. a uz bola na svete), bez liekov a vacsich bolesti ...teda okrem samotneho porodu 🙂, bez liekov, kedze keby mi daco dali, tak kym by mi to zabralo, tak uz by som aj tak porodila. Takze ja si porody chvalim, uzasne rychle 🙂 ... kludne aj tretie 🙂.
@luciannka83 nie, neboj, su aj horsie pripady, ako napriklad ja. cely moj porod trval 46,5 hodiny. vystriedali sa na mne vsetky smeny niekolkokrat, poznala som vsetkych doktorov a vsetky sestricky 🙂 poslednych 18 hodin takmer nonstop na posteli na pasoch priputana a : "nehybte sa, elektrody potom dobre nesnimaju odozvy dietata". cakala som, kedy konecne uz zomriem a skonci sa to. no bohuzial ludske telo vydrzi strasne vela 🙂 zvazujem druhe dieta teraz, ale mam taku traumu, ze neviem, ci sa na to odhodlam...
@beruska141 no to sa ti ani necudujem uuuf to musel byt masaker ja so ridla 4 hod a mam strach ty 48 hod ja tomu nechapem ako mozes rodit tak dlho to co znamena vlastne?? Ze si mala kontrakcie v kuse celych 48 hodin?
prvy 9 hodin a druhy 11,5 hodiny a o dost bolestivejsi.no ja som mala problem s otvaranim a po vyvolavackach.drzim palce
@ekinkala nooo to si mala fakt ukážkový porod u mňa prvy s komplikáciami som vytrpela bezmála 12 hod a kým sme sa obe dali dokopy trošku trvalo o 2,5 roka som rodila zas a neskutočne rýchli porod monitor už v predošlí deň ukazoval kontrakcie čo som necítila na druhý deň ráno o 8mej tabletka na uvolnenie krčka o 10tej mi sama praskla voda o 11,45 bola mala von a vážila bezmála 4 kg síce bolestivý ale za tú 1,45 utrpenia to stálo takže takýto porod aj každý mesiac 😅 😀 neboj porodila si raz porodíš aj druhý 😉 ak by nie to by sme tu boli všetky s 1ným dieťaťom 😀
@luciannka83 ja som rodila 20hodín, s vyvolávačkou a neviem čím ešte, tentoraz si dám pozor a nechcem žiadnu zybtočnú chémiu, ma vytrápili riadne potvoriaci 🙄
@beruska141 fu 😲 teda... to si ani nechcem predstaviť ☹ mne sa vyhrážali sc už po tých 20tich hodinách, ale som razantne odmietala, ale pri vyše 40tich teda neviem neviem....
ja mam opacny problem ... ja si to chcem poriadne odtrpiet!!! ale v termine. Nechcem rychly, necakany a predcasny porod. Chcem mat druhe dietatko narodene v termine, aj keby som mala byt v bolestiach 2 dni. Uz nechcem predcasniatko odrodene do dvoch hodin, uz nechcem nikdy pocut vetu "nevieme,ci sa dozije rana" ... skoda, ze sa toto neda zarucit 😅
ja som prvé rodila, ak rátam odtečením vody, od piatej hodiny ráno do jednej hodiny v noci ale kontrakcie začali až okolo jednej hodiny popoludní, čiže bolesti som mala 12 hodín, posledné dva cenitimetre som sa otvárala strašne dlho lebo krčok mal vraj hrubú prednú peru ( tak sa vyjadrila doktorka ) a hlavička sa nedala prepchať, čiže morda ale prežila som...druhé som odrodila pred troma týždňami, odtekať mi voda začala o siedmej ráno a kontrakcie som mala od začiatku, o dve a pol hodiny úž boli 5minútové, čiže manželovi v aute som už ochkala, na príjme som bola otvorená na 4 cm, o hodinu už na 7 cm ale znova ten problém s krčkom, takže posledné dve hodiny som doslova odtrpela a čakala kto sa nado mnou zmiluje a zastrelí ma...porodila som o 15.20 hod. a pomedzi najsilnejšie kontrakcie som sa stihla pohádať s jednou sestričkou, ktorá tam bola asi omylom...necitlivá osoba, ktorá so mnou zaobhcádzala ako s kusom mäsa...čiže keď to zhrniem druhý pôrod bol síce rýchlejší ale o to bolestivejší ( vzhľadom k tomu, že vďaka tým bolestiam som sa rýchlo otvárala )...po ktorom som si povedala, že to bol môj druhý a posledný pôrod v živote...ale neboj prežiješ to 😉
ja som rodila druhe po troch rokoch a musim povedat,bol uzasny...porodne bolesti som mala len hodinku..vsetko bolo tak rychle...myslim si,ze ked zena vie,do coho ide, je kludnejsia a aj porod je rychly, 🙂 ale je to len moj nazor a kazdy porod je iny
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@ekinkala dam ti vediet o 3 tyzdne 😉