ahojte žienky (grin) tie ktoré ste rodili prvýkrát cisársky rodili ste tak a druhý/tretíkrát.......atd....? býva to väčšinou tak že ked je prvý CS sú aj ostatné alebo rodila niektorá druhýkrát normálne po CS?dakujem
Tá otázka je položená príliš všeobecne. Záleží od toho aké je tehotenstvo, po akom časovom odstupe je ďalší pôrod. Doplním len toľko, že druhý pôrod som mala až po 6 a pol roku a dieťatko bolo otočené správne a nemala som problém s vyživovaním placenty ako pri prvom tehu.
Ja o tri tyzdne idem na druhy cisarsky,kvoli ociam. ...dam vediet...
Dolezita je príčina preco sa pôrod koncil sekciou: poloha dietata, zdrav.obmedzenie matky, nepostupujúci pôrod, únava matky, ...
Napr ak bolo babatko KP alebo priveľké a to bol dovod na sekciu, druhé dieta uz nemusi byt príliš velke ci byt v polohe KP a pôrod sa teda nemusi ukončiť KP
A este je dolezity stav jazvy
moja sestra otehotnela po cisarskom reze ked maly mal 10 mesiacov a druhy rodila prirodzene a mala ze ukazkovy porod do dvoch hodin bezproblemovy.........ja som tiez rodila cisarsky koncom septembra minuloeho roku ale dufam ze druhe ak budem tehotna bude prirodzene, ja osobne uz nikdy nechcem cisarsky, velmi zle som to znasala a mala som aj brutalne migreny zo spinalu, museli mi picaht krvnu zatku...........ale tak kazde telo je ine ale dufam ze uz nikdy viac cisarsky a po mojom zazitku cudujem sa zenam ktore chcu zamerne cisarsky, nepochopim to nikdy........pre mna to bolo utrpenie ale drobcek samozrejme za to stoji 🙂
Ja sa chcem tiez pridat otehotnela som 9mes po 1cr porod ma caka teraz koncom februara vraj zas cr lebo je to skoro a hrozi prasknutie maternice neviem rodila by som prirodzene ale mam obavy ze ohrozim seba aj malu pri nej mi tyzden voda odtekala a tak sa mi zvysil tlak a vobec som sa neotvarala ukoncili to cr nakolko som brala antibiotika aby nemala infekciu bol to 1.porod takze mam obavy teraz
Kamoska rodila prveho synčeka sekciou, pôrod vôbec nepostupoval. Druhá dcérka sa narodila prirodzene do pár hodín od prvých kontrakcii. Otehotnela po necelých dvoch rokoch od sekcie.
nas misko bol sekcia, po nom nasledoval tomino prirodzenym porodom a nakoniec lucinka znovu sekcia
Dve sekcie v rozmedzi presne dcoch rokov,mam dojrm,ze teraz sa rychlejsie hojim alebo nrmam na vyber pri detoch :D
mala som porád vždy prirodzenou cestou a som spokojná.
tiez som mala prvy sekciu koli otoceniu malej KP a druhy ma caka o 2 mesiace dufam ze bez rezania 🙂 vraj sa po sekcii nesmie davat vyvolavacka ani epi no uvidime
@misutka27 Vždy ti dajú na výber nieje to pravidlom záleží aj od pôrodníka mne pri prvom vyskúšali všetko nakoniec som mala úzku panvu a malý sa otočil 2 týždne som prenášala pri druhom mi povedala že len musíme čakať vraj to pôjde takže kolobeh vyvolavaciek a taktiež to skončilo cisárskym keďže mal malo plodovej vody a nakoniec pri treťom podľa veľkosti plodu automaticky sekcia
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som druhý pôrod mala už prirodzený.