Prve tehotenstvo som mala sekciou a druhe by som sa tomu rada vyhnut - koli comu vsetkemu doktor odporuca sekciu?
Ja som mala prvu sekciu akutnu,porod nepostupoval,maly bol vysoko a odtiekla mi voda,druha sekcia automaticky naplánována primarom,je tam to riziko ruptura maternice.
Ahoj, ja som rodila prveho tiez sekciou, namerali mu vacsi obvod hlavicky, takze by bol vraj problem pri prirodzenom porode. To bolo v Blave. Medzi obomi porodmi som mala 3 roky. Pri druhom synovi som zmenila bydlisko, doktora aj porodnicu. Moj inak velmi dobry doktor je zastancom prirodzenych porodov. Druheho som rodila normalne...Mne osobne sa zda, ze dnesni doktori sa az prilis upriamuju na sekcie, cest vynimkam. Rozdniel pri oboch porodoch obrovsky. Po sekcii som bola 3 dni hotova :( Pri prirodzenom som bola fresh uz ako sa maly narodil, vsetko bolo v pohodicke. Ak nie je nejaky dovod, drz sa svojho prirodzeneho porodu!!!
u mňa akútna sekcia kvôli predčasnému odlúčeniu placenty.
U mna akutna sekcia pre hroziacu hypoxiu plodu. Tiez by som radsej rodila prirodzenou cestou 🙂
treba nazor viacerych nezavislych lekarov. prve babo som rodila prirodzene, druhe planovana sekcia. nechcela som, ale vsetci traja lekari sa vyjadrili, ze sekcia... kvoli operacii zospodu.. kedysi ked som rodila prveho syna, pred 17 rokmi, neexistovalo nieco ako teraz, ze kvoli velkosti plodu, alebo neotocenie hlavickou dole atd, aby sa rodilo cisarom, aj prvorodicky tak rodili. teraz sa lekari istia a radsej davaju preventivne cisarsky pri akejkolvek odchylke. podla mna si najdi dobreho lekara, ktory ti spravi predbezne operacne testy, ale skusi s tebou prirodzeny porod. ak to nepojde, tak cisar. podla mna nie je dovod na cisar iba to, ze prve bolo cisarskym.
mne robili akutnu sekciu, kedze mi praskla voda v 34tt a maly bol este hlavou hore, nebola som vobec otvorena a krcok cely.
Avsak si myslim, ze hlavnym dovodom bolo, ze syn by isiel ritkou von 😒
mala som cisársky, aj keď určite radšej by som bola za prirodzený.....myslím si, že moja maternica nebola zotavená po laparoskopii, doktori mi nepovedali, že mám po vybratí myómu čakať aspoň 6 mesiacov, otehotnela som nevedomky po dva a pol .... to, že keď nie je maternica v pohodovom stave, zotavená, môže prasknúť, preto sa čaká po cisárskom aj 2 roky, aby ďalšie mohlo ísť prirodzenou cestou, aby sa maternica dala do kopy, keby som chcela teraz druhé, tak z dôvodu laparoskopie plus rýchle tehotenstvo by som čakala aj 3 roky. Ja som nešla kôli tomu si myslím porodiť, neotvorila som sa, nemala sťahy, krčok zavretý a pridružili sa aj iné problémy, dieťa rástlo, tlačilo mi na mechúr močový, boleli obličky, ale dôvod bol, že tlačilo na pečeň a to je životu nebezpečné, pečeňové testy som mala zväčšené. Lenže aj keby to všetko nebolo, maternica nebola v poriadku, najprv kôli tomu hrozil predčasný pôrod, potom som brala vysoké dávky magnézia.Tak držím palce, aby ste sa správne rozhodli.
ja som mala akutnu.. voda odtecena, kontrakcie pravidelne kazde 2 minuty a otvorena na 2 cm.. nechcela som, ale na vyber mi nedali.. druhe planujem prirodzene, samozrejme nie cez vsetky mrtvoly, no musim si najst blizko nejaku taku nemocnicu, co s tym nebude mat problem..
U nás to bol nepostupujúci pôrod a mašina, čo robila "píííííp" prestala robiť "píííííp". Takže urýchlene naklusala anesteziologička, pichla spinál a v momente sa rezalo.
akutna sekcia pre nepostupujuci porod,znizene ozvy srdca u babetka,hypoxia a druhy porod prirodzene🙂
par dni pred terminom mi primar na porodnickom odd.robil uzv meranie hrubky samotnej jazvy po sc,kedze bola dostatocne hruba,tak odobril prirodzeny porod.Vsetko prebehlo na jednotku ,kedze som mala celkom rychly porod,cca 4hod od zaciatku kontrakcii az po samotne sitie po nastrihu.Ja osobne som za prirodzeny porod ,bez epiduralky,ak to mam porovnat z mojho pohladu. Nemala som ziadne komplikacie ani po sekcii ani po prir.porode,obe jazvy sa mi nastastie pekne zhojili 🙂 urcite by som nikdy nerodila sekciou, ak by nato nebola medicinska indikacia...
@majca1581
@cristi ano aj ja som za prirodzeny porod bez akychkolvek epiduralok a podobne ale tiez sa v prvom pripade rozhodli lekari ze sekcia nebola som nadsena ale co som mala robit ..a teraz cakame druhe..rozdiel medzi porodmi bude 2roky a 9 mesiacov...a ty si mala aky rozdiel ??roky myslim?
u mna 2x sekcia rozdiel presne 2,5 roka, dovod- obidve baby boli KP 😉
@majca1581 3roky a 2mesiace...ja som nevedela do terminu druheho porodu ,ci budem mat indikovanu sekciu,zalezi aj na polohe dietatka a jeho vahe ku koncu tehotenstva.Vsak uvidis ako to zhodnotia lekari.
samozrejme som bola stastna ako blcha,ze som mohla rodit prirodzene 🙂 urcite aj tretikrat by som bola vsetkymi 10timi za prirodzeny porod. 🙂
prve akutna sekcia po 13 hodinach porodu - pevne panvove dno - hypertenzia, druhe - planovana sekcia- hypertenzia, zle parametre plodu vykonana v 38.TT.
ja som bola na rizikovom, kvoli predoslemu zdrav.stavu ... ale plodovka mi odtiekla 3 tyzdne skor a neotvarala som sa... pre zdravie dietatka zvolil lekar sekciu, citila som sa dobre, nemala som s tym ziaden problem
ahoj ja som mala preeklampsiu strasne vela bielkovin v moci a vysoky tlak. naliata som bola vodou neskutocne ani som vladat chodit nevedela ako kacka a ziadne kontrakcie bolesti nic a otvorena som bola na ,,jeden prst,,prenasala som dokonca dva dni , tak mne sa nepodarilo normalne porodit 😖
ja som absolvovala 3 sekcie ktoré mi neskutočne dali zabrať , všetky boli vopred plánované kvôli môjmu zdravotnému stavu - diabetes.
Planovana sekcia zo zdr.dovodov.rychle zotavenie a popravde neviem si predstavit rodit prirodzene
@gabyvt prosím ťa a brala si aj lieky či si bola iba na diéte? To si mala gestacny dm? Aké veľké boli detičky? Ja mám gdm a sekciu nechcem
@upam to zalezi podla toho,preco si mala prvu sekciu.Z niektorych dovodov,napr.zuzena panva,vysokorizikova pacientka......je indikacia pre dalsiu sekciu automaticky nevyhnutna.
Ja som mala prvu sekciu pre preeklapsiu a znizujuce sa ozvy srdiecka maleho.Pre ine diagnozy som vysokorizikova pacientka,teda ak budem zase tehu,porod bude automaticky sekciou.Inak sa u mna neda..................
@barboritta...pri dm 1typu alebo gdm sa picha inzulin.teda dm 1typ to je jasne ale gdm bud utiahnes dietou alebo potom dieta a inzulin.tehotne tbl-oad-pad nemozu.
Hypoplazia zrakoveho nervu a som stastna ze sekcia.
@tamarocka ja mám gdm, som na diete a som zvedavá či musím mať kvôli tomu sc, ale asi ťažko, už by mi to dr na poradni určite povedal, však som 39 tt
akútna sekcia - odlúčená placenta
Neviem sa zbavit pocitu ze moj prvy porod cisarskym rezom bol kvoli tomu ze to bolo v nedelu na obed a doktora som mala zazmluvneneho. Asi sa ponahlal domov na obed :(
Dovod ktory uviedli bol nepostupujuci porod (po hodinovych kontrakciach) a tep babatka, ktory by vraj nemal klesnut pod 100.Mali sme 90 a uz ma rezali.
Druhy termin mam teraz zaciatkom januara a rodit chcem prirodzenou cestou ale s dulou. Dufam ze to tam bude trosku kontrolovat aby ma nerezali ked netreba. Zena v bolestiach podpise hocico.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja som mala plánovánu sekciu z mojích zdravotných dôvodov, ale keby to nebolo kvôli mne, tak by aj tak bola nakoľko synček sa mi nechcel otočiť hlavičkou dolu 🙂