Čaute baby,zaujímalo by ma,tie ktoré máte 4deticky aký bol váš 4.ty pôrod.mna to onedlho čaká a musím priznať že mám aj teraz voči pôrodu rešpekt.....viem,že každá sme iná no aj tak.dakujem za info
@sonicka777 ja som mala prvý dlhý a ťažký,druhý super- nebol rýchly ale bolesti sa dali a tretí hrôza.bolesti ukrutne a otvorená som prišla len na 3cm
@katarinka89 no ja neviem či sa to dá nejako ovplyvniť.Mne všetci hovorili,že to bude malina a bolo to peklo 🤣,ale išla som pozitívne naladená rodiť 🤣🤣..
@katarinka89
Velmi podobne-mna chytil taky strach,ze cim som bola blizsie k porodu,tym som bola viac rozhodnuta hladat cesticky k cisarskemu...
@katarinka89 ja mam v cerstvej pamati,ako som toto riesila.1.dlhsi ale dalo sa,2.sc,3.masaker,4.tazka pohoda,5.uplne cele zle,ooooooooobrovske bolesti a skoro som vykrvacala...takze hm,asi nepotesim ta ale je to individualne
Prvy dlhy bolestivy, druhy rychly sup sup..a treti po 9 rokoch najmenej bolestivy a super rychly..
.u mňa tiež 5-ty šialené bolesti, hotová katastrofa ..keď ti niekto povie, ze x-te pôjde ako malina, alebo hlášky typu, že to z teba len-tak vypadne, tak ten človek asi nemá o pôrode páru
1. 37+5 praskla voda o 8 hodin sa maly narodil
2. 37+5 praskla voda, po troch hodinach kontrakcii sa maly narodil
3. 37+6 praskla voda po dvoch hodinach kontrakcii sa maly narodil
4. 38+1 o siedmej vecer prisla prva kontrakcia, o 2,5 hodiny sa mala narodila. presne stylom ako pise
@lumka333 ze doslova zo mna vypadla, resp sa vyplavila. tento jediny raz som mala najprv kontrakcie, potom praskla voda a ako praskla voda, tak sa rovno mala narodila. bez tlacenia, bez bolesti. vobec som nemala pocit, ze som rodila.
na zaklade mojich predporodnych vyskumov som dospela k zaveru, ze
ked ma zena viac porodov kratko po sebe, tak tie dalsie mozu byt tazsie z dovodu oslabenia vnutorneho svalstva (ja vzdy cvicim medzi tehotenstvami,takze toto sa ma nastastie netykalo).
pre niektore zeny nie je bolestivejsi porod ale stahovanie maternice pri kojeni po porode.
priebeh porodu je zavisli od mnohych faktorov,ktore neovplyvnis:
poloha plodu
patologie
zasahy do priebehu, atd.
chapem Tvoje obavy. nech zena rodi kolkokolvek krat, vzdy je to nieco nove.
drzim palce na rychly a lahky priebeh.
Stvrty porod bol uplne uzasny😊 Rano som sla na poradnu, otvorena na 7cm, ale kedze sa nic nedialo, ziadne bolesti, kontrakcie, tak ma.dr este poslal domov. Doma mi zacalo tvrdnut brucho, hned kazde 2 minuty...utekali sme naspat a 10 minut po prichode sa maly narodil😊...hned na recepcii mi praskla voda, otvorena na 9cm, na prijem nebol cas, rovno na salu, vtedy prisla prva a posledna bolestiva konttakcia a maly sa vyplavil von😊 ani prezliect som sa nestihla...
Ja som mala vsetky porody super rychle a takmer bezbolestne, u mna to otvaranie ide nastastie bez kontrakcii a bez bolesti, vzdy na poslednej poradni pred porodom uz som bola na 5-8cm a potom uz sa to spustilo samo, a vzdy to bola rychlovka😊 teraz pri siestom som v den terminu prisla klasicky na poradnu, opat otvorena na 8cm😊, ale to uz som nechcela riskovat domaci porod😅, tak sme sli na salu, tam mi prepichli vodu...a kedze som necitila ziadne kontrakcie, dr mi hovoril, kedy mam tlacit...a na tretie zatlacenie bol drobec vonku...takmer bezbolestne, rychlo, hladko🤩
Drzim ti palce, nech mas aj ty krasny a lahky porod a nech vsetko dopadne co najlepsie😊
Ďakujem vam za povzbudenie,zároveň sa ospravedlnujem- nemala som čas odpisovať 😘 no dúfam,že to bude ok a rýchle....pri predošlých som toto neriesila- neviem prečo má prepada taký strach 🤔
@lumka333 mne dr povedal pri 3.tom že to bude rýchle a trvalo to 10 h
@cammille tak toto som nezažila neviem aké to je otvárať sa bez bolesti 😭
@sonicka777 ovplyvniť asi nie,možno aj psychika tomu napomáha/škodí
Ja ma tri deti ale prvy bol ok,druhy hrozny,trikrat som odpadla a maleho chceli zvonom vytiahnut a treti bol najkrajsi a najrychlejsi.Ale po porode to stahovanie maternice bolo hrozne bolave.Dva dni v bolesiach
@jenny04 vraví sa,že každým ďalším pôrodom boli viac sťahovanie m.prve som necítila,druhé trošku a tretie des 🤪
@katarinka89 mna po prvom vobec, po druhom trochu, pri tretom mi az prstami na nohach krutilo a pri stvrtom zas vobec 🙂
@katarinka89 mne prve dva rovnako ako @soldi po prvom vobec, po druhom trochu, po tretom dost neprijemne, ale este celkom znesitelne, po stvrtom som az hviezdicky videla, po piatom a siestom vobec😊
@katarinka89 odporucam epidural.ja som po prvych dvoch bez epi mala panicky strach z bolesti. Rozhodla som sa pri tretom pre epiduralku a neviem si vynachvalit. Radost rodit
@katarinka89 o tom som počula aj ja.. sestrička z pôrodnej sály mi to hovorila..tretie sťahovanie maternice bolo i u mna bolestivejšie.. prvé dve vôbec
@soldi a aký si mala priebeh toho posledného pôrodu? Nemala si aj ty taký vnútorný nepokoj pred pôrodom?
@sasha07 tak tak
@uradnikova ale ja ani nemám že paničky strach,len také vnútorné obavy,čo som doposiaľ nemala.mozno som čakala pri treťom pôrode že to bude rýchlejšie a menej bolestivé keďže tieto posledné tri tehotenstva sú posebe
@cammille panenka ty máš ale parádne deti,jaki sú zlati- všetkých si rodila prirodzene? 👍
@katarinka89 tu to mam spisane podrobne 🙂
https://www.modrykonik.sk/blog/soldi/article/ako-som-si-nestihla-uzit-svoj-stvrty-por-gtyio1/
a nie, praveze som bola uplne v pohode,este som si hovorila, ze ako mi je dobre, ako si to tehotenstvo vychutnavam. chalanov som vsetkych rodila mierne predcasne, tak som sa tesila, ze si konecne tu poslednu fazu uzijem trosku dlhsie. ale bolo to ozaj len trosku 😀
@katarinka89 ale ja som vsetky porody, okrem prveho, mala velmi rychle, vzdy kontrakcie trvali len tak 2- 3 hodiny a pri tomto poslednom to bol vyslovene len tlak. ziadna bolest. a nabehli hned po 5 minut, o hodinu to boli uz len 3- 4 minuty a 20km pred porodnicou uz boli len po minute. fakt to slo neskutocne rychlo. hovorili mi, ze som mala obrovske stastie, ze mi nepraskla voda v aute, ked som prisla do porodnice, tak som vak blan mala uz v porodnych cestach natlaceny. keby mi ho dr neprepichla, tak by sa mala narodila pravdepodobne v nom 🙂
@katarinka89 jeej dakujem pekne😊 ano ano, vsetkych prirodzene😊
@soldi no prečítala som si to,ja som také nič nezazila- že 2,5 h a bez bolesti,len kontrakcie? Teraz keď mám poslickov tak už tých cítim dosť,tak čakám že pôrodom to bude brutál.ja mám posledné tri tehotenstva ani nie do roka a možno tým je to bolestivejšie,skôr na škodu ako na osoh
@soldi a dokona sa ani neotvárame a som v 35+
@katarinka89 ja som poslickov citila viac ako kontrakcie. ale mna ani jeden porod ziadno extra nebolel, vzdy som rodila s usmevom na tvari a v pohodicke 🙂
a rodila som 4 krat v priebehu 7 rokov, podla mna na bolest nejako intervaly vplyv nemaju. vseobecne sa hovori, ze druhy porod boli viac ako prvy a potom uz je to cca rovnake.
mna najviac bolel treti. resp pri nom som mala jednu dlhu bolestivu kontrakciu, kedy som si hovorila, ze au au, ale bola to ta uplne posledna, po nej som uz citila, ze maly sa derie von a uz som potom len zatlacila a bol koniec.
a v 36tt je este skoro na otvaranie sa 🙂
@soldi ja som počas kontrakcií v treťom tehotenstve povedala mužovi,že Nikdy viac rodiť už nepôjdem 😂 no a ako sa hovorí: zapovedaneho chleba sa najviac najes 🤔 už len dúfam,že to prežijeme v zdraví,a to veľké bruško budem mať už preč.ja som mala podobnú reakciu keď som si našla dve čiarky na teste- 😭 a v podstate aj celé tehotenstvo je také,také akoby som ho aj preto ťažšie xmazala- hoci sa na bábo veľmi tešíme,no popri 7.rocnom,21 mesačnej a skoro 10 mesačnej mi táto tarbavost dosť prekáža 😟 zobrať by som si to nedala- nemám NATO srdce a dieťa zato nemôže 🤰túžila som vždy mať veľkú rodinu ale je to zaberak byť v kuse skoro 3 roky tehotna
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Nechcem ťa strašiť,veď každý pôrod a telo je iné,ale u mňa bol štvrtý pôrod rovnako veľmi bolestivý ako prvý pôrod.A to tri pôrody boli veľmi rýchle.Cele tehu som bola aktívna,tak som si myslela,že to bude ľahký,ale bol ťažký.No mne doktor na poradni urobil pred termínom Hamiltonov hmat,aby sa mi rozbehol pôrod a bola som 2 dní v bolestiach,zo začiatku len kontrakcie brutálne bez otvárania,potom to už išlo rýchlo.No každá sme iná a treba myslieť pozitívne 🙂