Čaute žienky,, síce ja mam ešte času ale rada by som vedela aký bol váš prvý pôrod ako dlho trval...
U prvorodiciek je vraj nástrih nutný ako ste to mali vy
.... Za každú radu vám vopred ďakujem 🙂
veľmi rýchly a keď som povedala že som cvičila s aniballom tak ma nenastrihli. aj keď som mala 4 stichy
Nemala som žiaden nástrih, ale cvičila s aniballom. Predpôrodná fáza trvala asi 12-13 hodín, samotný pôrod hodinu.
Prenášala som 7 dní.
No mňa keby nenastrihli,tak ani nechcem vedieť čo zo mňa zostane.... ono netreba apriori všetko hneď negovať. Vedia prečo to robia. Ja viem, že na modrom koníku je plno múdrych mamičiek, ale niekedy to má zmysel aj opodstatnenie.
Ahoj,môj 1.pôrod bol taký ako som nechcela. 9 dní pred termínom mi začala v noci odtekať plodová voda,v pôrodnici som čakala,že sa pôrod spustí, ale nepomohlo ani vyvolávanie, čakali 34hod a potom lekár urobil cisársky. Malý sa narodil v poriadku, ja som bola sklamaná, že som nemožná a v živote sa nezotavím. Našťastie aspoň dojčenie fungovalo ok.
21 hodin bolesti mala som aj nastrih velky a maly isiel vakuom.druhy som zas mala cisarsky
Trval presne 9 hodin, bol vyvolany, bez epiduralky, bez nastrihu a sitia...pre mna naozaj krasny a v pohode sa dal zvladnut, rada nan spominam 🙂
15,30 praskla voda, o 22 zacali bolesti, o 5 bola na svete.. nastrih, 2 stehy 😊
podľa lekára bežný, podľa mňa hrozný...
Trval pár hodín, o nástrihu nemám potuchy...
kamoška pôrodná asistentka mi normálne vysvetlila, prečo je lepšie nastrihnúť a normálne som to prežila. Žiadna katastrofa sa nekonala, zahojené "za chvíľu", nie ako podaktorí strašia. Inak pôrod pohoda jahoda. Ja som sa tešila (naivka :D ), ale porodené som od príchodu do pôrodnice s papierovaním, vyšetrením a všetkým mala asi do 1,5hodiny, max. 2.
Mňa nastrihli a roztrhla som sa do opačnej strany. Šitie dnu aj von skoro po zadok 🤦♀️
bezbolestny, rychly, bez nastrihu vdaka Aniballu a kurzu hypnoporodu
5 dni po termine 0.30hod odtiekla voda, sli sme do porodnice akrz streptokola, otvorena na 1cm, do siedmej rana len take menstruacne bolesti v krizoch. O siedmej ma vysetril primar, o osmej moj lekar, dal ma na pasy a tam to zacalo. Ledva som to ulezala. Pred cca 9,30 ma chytila raka kontrakcia ze ma prehlo v pase, evedela som sediet, chodit, dychat, rozpravat, nic... Pichli mi epi, otvorena na 3cm. Uz som vedela existovat. O tretej ked ma vysetrili, otvorena na 6cm, malej sa uz nepacilo, povedali ze bud do hodiny to dam prirodzene alebo bude sekcia. Malej zacali klesat ozvy, o stvrtej otvorena na 7cm tak ma rovno braki... Epi uz neucinkovala. V tych najvacsich bolestiach ma chystaki na zakrok, nestihli dat spinal, museli ma rychlo uspat. Mala sa narodila 16.34hod. Ja som sa zobudila 19.30. Previezli ma na izbu a muz mi priniesol malu. Asi 15 min sme boli spolu a potom musel ist. Cize tiez to dopadlo presne tak ako som nechcela - ze budem dlhe hodiny v bolestiach a nakonies bude sekcia a este ma aj uspia a ja pridem o tie prve okamihy s vlastnym dietatom. Psychiku mi to dalo dole na dobry rok, ale to uz je iny pribeh (ano, samozrejme ze som sa tesila ze sme obe v zdravi prezili, to je prvorade, ale ten pocit akehosi zlyhania, to fakt pochopia len matky co si prezili cosi podobne...)
Chodila som na predporodnu pripravy, pila alchemylku, malinik, lanove semienka, na porod som sa naozaj tesila ❤️ ale niekedy proste abinto nestaci aby to dopadlo podla tvojich predstav, treba sa na to pripravit.
Nechcem strasit, vobec nie 🙂 len poukazat na to ze kazdy jeden porod je iny, lebo kazda jedna zena je ina. Aj tvoj porod bude uplne jedinecny 🙂 hlavne je mysliet pozitivne a nezrutit sa ked nieco nepojde podla tvojich predstav.
Co sa tyka zotavenia, davala som sa dokopy dobry mesiac... Ono sekcia je dost velky zakrok do organizmu ale aj to hojenie prebieha u kazdej zeny inak. Taaaakze, hlavne myiet pozitivne, tesit sa na babatko a vsetko bude ok. Zelam ti krasny porod a zdrave babo 😊❤️💪💪🍀
@simonaluk ahoj, ako pvrorodicka som porodila 4.5h od prichodu do nemocnice... prenasala som 10 dni, 8:00 PCR test na coronu a potom na monitor, 9:00 klistir (ja len a len odporucam, lahsie sa mi tlacilo prazdnej - pri cviceni anibalom som vedela ze tlak na konecnik je hodne mensi ked si vyprazdnena), o 10:00 na salu a o 11:00 napichnuta EPi a mala na svete o 12:30. Za mna vsetko rychle, lekar skoro nestihol dobehnut - pil poobednu kavu 😀 ja odporucam sa pripravit - caje z alchemylky a malinika, aniball, cviky na panvove dno, masaz hradze atd. Ja som sa posledny mesiac pripravovala poctivo a vyplatilo sa 😇 rychle, bolesti velke cca 10 minut a ziadne poranenia. Po dvoch hodinach som nevedela, ze som rodila.
Pre mna prvy bol najtazsi trval 12 hodin 10 dni prenasany nastrih velky zosivana adi hodinu a pol proste hroza posledny 6 v poradi s epifuralkou a uplna pohoda mala bola do 3 hodin narodena bezbolestny odporucam epidural
@simonaluk nastrih nutny urcite nie je, kazda zena je individualna a ma nejako poddajnu hradzu, dieta moze byt mensie atd., x zien cvici s aniballom a nema ziadny nastrih
ja som rodila dva tyzdne dozadu, trosku sme neodhadli vahu maleho a tak som prirodzene rodila 4.5 kg dieta s 36 cm hlavickou, to by mi ani vsetci svaty nepomohli nieto aniball - zial museli maleho vytiahnut extraktorom ale hlavne ze je v poriadku, mam ale take velke poporodne zranenia, ze aj cicmanska cipka sa moze schovat, povysivana som statocne - vnutri hlavne, hradzu mi lekar musel nastrihnut tiez ale iba kozmeticky, len zial stehy mi vypadli a nehoji sa dobre - takze moj prvy porod hm zaujimavy, najskor vysmiata ako leco som skackala na fit lopte otvorena dokoran vdaka za epidural a nasledne to dopadlo ako dopadlo 🤷♀️
Bez aniballu, 12 hodín, samotná druhá fáza hodinu, nástrih, potom 3 vonkajšie stehy.
Ani vo sne by som si nedovolila povedať že nechcem nástrih, takto kamošku nestrihli a teraz ma tam dole helpiansku výšivku.
@simonaluk ja som o 11tej mala poradňu a nič, o 13tej som isla už do nemocnice a že rodíte 😅 tak som ostala už tam, o 18tej som povedala, že už ma to nebaví čakať, tak mi pustili vodu a potom prišli fakt bolesti do hodiny. Tak hovorím, že okamžite epiduralku 😆 no to bolo veľké nič. Bolesti sa len zhoršovali. Tuším okolo 21 mi už dali oxytocin a ešte väčšia bolesť, tak druha dávka epiduralky. Potom už len oxytocin zvyšovali pomaly. Okolo trištvrte na dvanásť sa išla doktorka pozrieť, zakričala poďte všetci rodíme, 3x som potlačila a bolo to 🤷🏻♀️ bez nástrihu, nič som počas tehotenstva necvičila, nepripravovala sa a jeden vonkajší štich a dva vnútorné. Toľko môj pôrod 😄
Moja motivácia bola, že po pôrode mi dajú konečne jesť 😂 tak na izbe potom som si v noci o tretej jedla večeru a ráno som ani nevedela, že som rodila. Stále mi núkali tabletku od bolesti, ale načo keď mi nič nebolo 😅
@simonaluk Mne trval od odtečenia vody 9 hodín, 3 stehy, poznám mladú pani, ktorá mala prvý pôrod súce vyvolávaný, lebo už týždeň prenášala, bez jediného stehu a dieťa malo 4,40 kg. Myslím, že ti tu napíše každá niečo iné, je to individuálne
@simonaluk prvý bol veľmi zlý, mala som traumu ešte roky po tom. Celé sa to nejako “pokazilo” aj vinou lekárov, že sa to snažili urýchliť.
Druhý pôrod som mala naopak veľmi pekný. Zazmluvnila som si po prvej zlej skúsenosti aj lekára, všetko sme si vopred prešli.
U prvorodičiek vôbec nie je nástrih nutný. Oba porody som mala veľmi rýchle. Prvý syn sa narodil 3 hodiny od príchodu do porodnice a druhý asi 1 (možno aj menej) od príchodu do pôrodnice.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@simonaluk ja mám síce tiež ešte pár mesiacov do prvého pôrodu ale podľa mňa nástrih nieje nutný. A aj som nastavená v hlave že ho nebudem mať, alebo minimálny. Mnoho kamosiek nemalo nástrih pri prvom pôrode. Plánujem cvičiť s anibalom, masírovať hrádzu, jesť ľanové semiačka, piť čaj z malinových listov, jesť ďatle a premna zamna aj spievať árie za splnu mesiaca ak sa dočítam že to pomáha 😅😅😅 ale budem sa snažiť nastrihu predísť