Aký bol váš druhý pôrod?

24. jan 2024

Ahojte žienky. Väčšinou počúvam , že mamičky mali druhy pôrod ako za odmenu oproti prvému , že to sa neda ani porovnať. Dr porodnička ma presviedča , že sa nemam dať rezať a že to zvladneme porodiť , mam idealne mieri panvy aj všetko okolo toho. Mám indikaciu na sekciu , kvoli chrbtici. Ja stále vaham , či ísť do normalného , alebo ísť na tu sekciu. Z jednej strany sa bojim , že po prirodzenom budem s chrbticou tam kde som bola pri prvom a nebudem plnohodnotna matka svojich detí. Viac ležať na neurologii ako doma.

andreakotesova
24. jan 2024

Oveľa horší ako prvý... a to som teda prvý mala príšerný 🙈

beata_k
24. jan 2024

Uf tak to je dost dobry dovod. Teraz to bude ine. Ak by ta to tak skosilo ako po prvom, tak doma nebude jeden novorodenec ale novordenec + dalsie dieta. Ma sa ti kto starat o 2 deti?

marica61
24. jan 2024

Veľmi rychly.

babulkomale
24. jan 2024

Prvy rychly a druhy este rychlejsi.

tykat
24. jan 2024

Taky ako prvy, ani som nestihla poriadne lahnut, do 5 min.bolo po vsetkom 😁

timea301196
24. jan 2024

Rýchly 0.00 praskla voda bez bolesti a pod a o 0.36 mala na svete. Len tak tak som neporodila v aute

autor
24. jan 2024

@beata_k Veď práve , že nemá.. Jedno ešte postražili babky kým som ležala na infuziach cca týždeň , aby som mohla fungovať ako tak. Ale dve deti to by som nezvladla už asi psychicky , naročne to bolo pri prvej , keď som každu chvílu ležala v nemocnici bez nej. Nakoniec ma zoperovali a klop klop, od vtedy neviem čo je bolesť krížov. Som velmi vďačna že som mohla bez problemov vynosiť toto dieťatko 💕 v utorok ma tá Dr.presviedčala , že to zvládnem prirodzene. Ale zajtra asi pôjdem za ňou a poviem jej že nie , chcem tú sekciu. Aj keď ma to veľmi mrzí , ale aj to je pôrod

domkakvet
24. jan 2024

Tak ja len z pocutia, ze druhy bol lepsi, aj ked vynimky sa nasli, je to u kazdeho inak, ale sekcia je tiez dost na zotavenie, dlhsie sa to hoji.

pe_mi
24. jan 2024

O niečo lepší,než prvý.
Ale!pokiaľ máš také problémy zdravotné, ani nerozmýšľaj.
V prípade tvojich hospitalizácii by asi manžel musel byť s dvoma deťmi a zníži sa vám tým pádom aj mesačny príjem,keďže nebude manžel v práci.
Ty si môžeš dogabať zdravie na stalo.
Nie,nie .pekne cisársky choď

autor
24. jan 2024

Baby ja vám zavidim čo píšete tak krasne a hlavne že ake rychle pôrody ste mali 😲😲
Ja som sa pri prvej trapila vyše 12h na oxitocíne , nakoniec sme ju dostali akosi von , váha 4500g a 54cm ona cela dolamana , ja to isté , až som skončila na operačke s chrbticou

tykat
24. jan 2024

Tak co sa tyka chrbtice-krizov, po 2 velmi rychlych porodoch som mala velke problemy. Takze porody za odmenu ale tie bolesti krizov neskutocne. Mne sa tam nieco rozislo, nejake "SI" a nevratilo sa spat uz nikdy. Roky som trpela, lieky, infuzie
rehabilitacie, nemocnica, potom sa to nejako upravilo cvicenim

jaga18
24. jan 2024

U mňa bol druhý fakt ako za odmenu. Ale pri treťom sa mi "pošahala" chrbtica, takže na tvojom mieste sa nenechám prehovárať a šla by som do sekcie. Tie tlaky ako dieťa prejde panvou môžu urobiť riadnu šarapatu

marzii35
24. jan 2024

@timea301196 to naozaj? Ja mam porodnicu hodinu a pol cesty 🤦‍♀️🙈

mikadooo
24. jan 2024

No tak môj druhý bol zrovna akútny cisársky 😄. Tretí bol horší ako prvý, ale oba prirodzené boli veľmi ľahké oproti tomu čo tu občas čítam. Alebo mám vysoký prah bolesti, neviem. Necítila som ani natrhnutie pri oboch a ani potom šitie. Za mňa bol jednoznačne najhorší ten cisársky a tie bolesti potom, keď som sa ani skrútiť do klbka nemohla.

mia_von_prag
24. jan 2024

Druhý bol super, lebo bol cisársky. Normalne som fungovala s dvomi deťmi. Myslí na seba a na svoje zdravie

deti95060810
24. jan 2024

druhý bol o polovicu rýchlejší ako prvý... a zrovna dnes je tomu 18 r.

misulkar
24. jan 2024

Lepší ako prvý, rodila som však v zahraničí. Takže prístup, vybavenie, psychická pohoda... Atď.
Ak máš nejaké zdravotné problémy, cisársky mi príde ako menšie zlo.
Držím prsty.

ailiba
24. jan 2024

Po druhom porode som sa dala ovela rychlejsie dokopy, ako po prvom. Ale vzhladom k tvojmu zdravotnemu stavu, by mozno bola predsa len lepsia ta sekcia. Starat sa o dve deti je narocne a lepsia je asi sekcia, ako vazne problemy s chrbtom. Plus nosenie babatko, kojenie, zohybanie sa... Neviem, ci to za to stoji.

xsuzannex
24. jan 2024

Prvy 29 hodin
Druhy 6 hodin
Treti 12 hodin
🤷

timea301196
25. jan 2024

@marzii35 ani chvála bôbu že máme blízko pôrodnicu aj tak manžel dul.. prišli sme tam o 0.30 a už mala pomaly medzi nohami

kiki68
25. jan 2024

Ked ide o neurologicky problem, tak to neriskovat. Alebo jej navrhni, ze jej dve decka donesies domov na pol roka a Ty pojdes do nemocky ako pacient. Gynekolog si casto veci predstavuje ako hurvinek valku. Ich zaujima iba to, ci to decko prejde von, ale dalej to nevidia. Za tri dni ides domov a oni podla mna nevedia ako vacsina zien napr s neuro problemami dopadne.

martinka13
25. jan 2024

Absolútne by som neriskovala. Je úplne jedno ako poradíš. Hlavne aby ste boli obaja fit. Veľa šťastia prajem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre