môže mi niekto opísať ako prebiehal pôrod cisarákom v celkovej anestéze a aké to bolo potom a kedy ste videli prvý krát bábo dik 🙂
ahoj... ja som mala akutnu sekciu, kvôli abrupcii placenty.. na salu ma zobrali okolo 5 ráno a maly sa narodil o 5 55. "Zobudila" som sa okolo siedmej a maleho mi prvykrát priniesli o pol desiatej na kojenie. Najhorši je prvy den, a potom je to už v pohode.-) držim palce.-))
Ahoj, ja som mala sekciu 13.7. v celkovej anesteze, najprv mala byt spinalna, ale anesteziologicka sa mi nevedela dostat do chrbticoveho kanala, tak povedala, ze ma nebude trapit....samotna priprava klistyr, obvazy na nohy, zabezpecenie zily (mala som dve chiraflexky, keby nahodou jedna zila by zlyhala), zavedenie katetra do moc. mechura....a ides na salu...trva asi 50 minut...ja si uz len pamatam, ako som sa zobudila na izbe...drobca mi tam priniesli ukazat aj prilozili...ja som tam nebola 24 hodin...iba par hodin, potom ma dali rovno na 600nedelie a drobca mi tam nosili sestricky....na treti den nam drobcov nechali cez den a na 4 den uz sme ich mali aj na noc...co sa tyka vstavania tak na dalsi den po sekcii som bola uz v sprche, 1x za pomoci sestricky a potom uz sama...trocha ma motalo ale v pohode...najhorsie je to vstavanie z postele...inak ja som si dala z domu doniest kojenecky vankus...aby som sa pri kojeni nemusela k malmu velmi zohynat...a co sa tyka mlieka prislo az na 4 den (co je po sekcii vraj normalne) dovtedy dostaval drobec glukozu a stale som pila a prikladala si ho...potom ak by si isla spinalom treba pit kolu...moja spolubyvajuca zabudla a mala na 5 den hroznu migrenu po spinaly...ja som velmi rada, ze som isla celkovo...v stredu budu 3 tyzdne, rana v pohode...ak budes mat nejake otazky, kludne napis....bola som v nr..
ahoj @lucytao 😉 mne sa malinky narodil cisarakom, bola som po termine a v nedelu primar na kontrole rozhodol, ze na druhy den mi budu vyvolavat porod, mala som rodit "normalne". tak som rano nabehla na pol siedmu na porodnicu, dali mi 2 tabletky vyvolacky do posvy, ale nedialo sa nic, na obed ma dali na izbu, vecer som bola este na monitor srdiecka, dali mi nejaku injekciu, ale nic sa nedialo, celu noc mi chodili pocuvat srdiecko babatka, mala som slabe kontrakcie, ale inac nic. rano o siestej po mna dosla sestricka, ze ideme rodit, dali mi klistyr, napichli na infuzku, bolo 6:50, aj mi prepichli plodovu vodu, kontrakcie som mala silne a aj dost casto, ale skoro vobec som sa neotvarala, drobcekovi sa asi nechcelo von... 😀 aj po prepichnuti plodovej vody som bola otvorena ledva na 3-4 prsty... 😒 tak zastupca primara zhodnotil, ze radsej urobime cisarsky rez, ze som sa uz vela trapila, aj plodova voda uz bola zelena... 😒 a tak ma pred jedenastou dali na operacku, bol tam super tim, strasne zlati ludia a 11:50 sa moj milovany syncek Alex narodil! 😵 mal 50 cm a 4 250 g, takze som nakoniec bola aj rada, ze som ho nemusela rodit normalne... 😀 😝 ja som sa velmi rychlo prebrala po celkovej narkoze, hned ma previezli na izbu, na chodbe som sa este stretla s manzelikom, podakoval mi za krasneho syna a potom som mala asi milion telefonatov a posielala som mms-ky, ja som vobec nebola unavena, ani ospala, cely den som fungovala. 😉 maleho som videla asi 3 hodky po porode, dniesli mi ho na kojenie a polozili prvykrat prisat a potom dali ku mne do postielky, len som si ho nemohla zobrat do naruce, nemohla som sa hybat, ale mila setsricka mi ho odfotila. 😉 na druhy den rano som s pomocou sestricky presla uplne zhrbena chodbu, potom mi pomohla do sprchy a to mi urobilo velmi dobre, potom to uz islo, aj ked tak neisto, bola som zhrbena, ale bolesti som nastastie nemala, len som nesmela robit prudke a rychle pohyby, kaslat alebo smiat sa. o 6 dni nas pustili domov a to som uz bola uplne fit a nemala som ani ziadne problemy po tom. aj ty ides rodit cisarskym, planovanym? lebo ja som myslela, ze budem normalne, ale nakoniec to takto vypalilo, ale nemam ziadne negativne spomienky... 😉 som sa ale rozpisala... 😀 😀 😀
Ja som mala 2 sekcie priebeh ako Janka987,ale malú mi po 2 dni dokrmovali nutrilonom z flašky ,kedže po sekcii pristupuje mliečko neskorej len daj pozor mne už sa potom ani kojit nepodarilo .Bolo to trápenie a tak som asi na 14 den úpne kapitulovala a boli sme na hypoalergénom mlieku ,kedže ja mám alergie .Mala aj ja sme boli klidnejšie a začala som si užívat materstvo a hlavne to ,že to mám za sebou.Vela štastia.Miriam
ja som mala dve sekcie, prvý v celkovej anestéze, / hrozné bolesti / druhý spinálne, / bolesť len pri vstávaní a sadaní, dostala som dáku infúziu proti bolesti /, ak by som si mala vybrať, brala by som určite spinál, chodila som ešte v ten deň a na druhý deň som mala už dcérku pri sebe / lebo som chcela a mliečko mi nabehlo v ten druhý deň, čo som si ju prikladala a vôbec sme nemuseli dokrmovať a kojíme sa dodnes 😉 pri celkovej anastéze mi syna ukázala sestrička hneď po prebudení a dlhom prehováraní, pri spináli mi ju dali hneď, ako sa narodila a aj som jej hned božtek dala 🙂
rodila som skoro pred rokom sekciou v celkovej anestéze (neplánovane, najprv to vyzeralo na klasický pôrod) ale nemôžem si sťažovať. Malinká sa narodila o 13.38 hod., okolo pol deviatej večer mi ju priniesli ukázať, po pol noci som bola sama na wc a ráno som bola so sanitárkou v sprche a potom som už normálne fungovala. Bolesti som nemala veľké. Každý má však iný prah bolesti a inak to znáša...
ja som mala planovanu sekciu, takze som tam vlastne sla este s celkom dobrou naladou, potom som sa trochu uz zacala bat, ked mi sestricka na 5x nemohla napichnut zilu, lebo jednu ruku setrila pre anesteziologov, cievkovanie bolo pre mna take hrozne, ze som si hovorila, ze ma mozu rovno zacat aj rezat 😀 ale pamatam, ze som este o 8.00 pozerala na hodinky a MM vravel, ze 8.15 uz malu vyniesli von, takze rychlovka, len mna tam potom dlho vysivali (vdaka comu mi asi este 10 mesiacov vyliezali stehy z brucha - vraj intolerancia sicieho materialu). Prebudenie bol jeden velky sok v bolestiach, malu mi doniesli ukazat vlastne hned, ako som ako tak prisla k sebe.Trochu som im este vykrvacala pri odbere plodovej vody, takze som vlastne ani na druhy den nevedela poriadne chodit, jedlo mi nosili na izbu. Domov sme sli ale po 4 dnoch, takze dalo sa to vydrzat. Dalsi sok po tomto porode boli asi na druhy ci treti den tie maxiprsia co mi v noci narastli, ze som nevedela co s nimi 😀 no psina. Po tyzdni uz nebolo po bolestiach ani stopy, ale bol to pre mna taky neprijemny zazitok, ze nemam chut si to zatial zopakovat (a pri druhom budem musiet, lebo inak sa mi to, zial, neda).
ja som rodila v novembri cisárskym, ktorý bol akútny. Bola som po termíne, pôrod mi vyvolávali o siedmej ráno, aj som sa začala otvárať, aj epidurálku som si dala pichnúť. Potom začal mať malý vysoké ozvy, tak mi dali dýchať kyslík, aby sa upokojil, čo sa aj stalo, ale zároveň som sa ja prestala na šiestich prstoch otvárať. Doktori skúšali masírovať, ale malý potom začal pre zmenu ozvy strácať, tak sa muselo rýchlo konať. Obviazali mi nohy, dali cievku (vôbec to nebolo hrozné) a išlo sa na sálu, to bolo 12:15. Dva tri krát som sa nadýchla a už som spala 🙂 Malý prišiel na svet 12:45, takže to bolo rýchle. Ja si matne spomínam, že mi niekto ešte na sále povedal, že mám krásneho chlapčeka a ako ma prekladali na vozík. Potom si pamätám až prebratie na JISke okolo pol tretej s prvou myšlienkou, že to bol skvelý spánok 😀 . O tretej ma previezli na gyn-pôr. oddelenie. Moc ospalá som nebola, práveže ešte aj v noci som bola hore, lebo sa mi nedalo spať. Malého mi priniesli až o pol šiestej ráno na kojenie, to som ho videla prvýkrát naživo. Po rannej vizite mi vybrali cievku, pred obedom som sa s pomocou sestričky posadila a po obede som už stála, síce zhrbená, na nohách. S malým som išla na izbu až na štvrtý deň, lebo bola plná pôrodnica dovtedy. Domov som išla na siedmy deň po pôrode, celkom v pohode. Jazva ma bolela, len keď mi na ňu niečo zatlačilo, alebo malý kopol do brucha, ale inak fajn. Jediné čo ma doteraz mrzí, že som nevidela malého hneď keď ho vytiahli 😒
ja som rodila v marci 2009 CR,mala som dohodnuteho gynekologa,ktory mal sluzbu,bola som uz 7 dni po tretom termine,prijem v nemocke som mala o 19.00 ,o 20. 30 mi dali vyvolavacku,ale nic sa nedialo,neotvarala som sa ,potom o 23.00 som bola este stale len na 4 prsty otvorena,ale od vyvolvacky som mala uz take bolesti ze som uz nevedela komunikovat.no proste bola som mimo... o polnoci sa rozhodol moj mily gynekolog ze ma netrapi dalej ,ze este ani hlavicka nie je zostupena...malej sa nechcelo von,klystir som mala uz urobeny v ramci normalnej priprave na normalny porod,zaviedli mi hadicu do mechura co sa dalo vydrzat-pri tycht bolestiach to bolo nic,a potom som isla na salu,musela som sa vyzliect,lahla som si na op. stol dali mi na tvar masku .....a potom uz neviem co bolo dalej...prebrala som sa 01.30v noci.....vlastne ma zobudili...trosku vyfackali...necitila som nic bola som omamena...druhy den....bolesti ,,,aj pri nepatrne malych pohyboch,....nemohla som sa otocit posteli...no bolo to strasne,prisliel za mno moj gyndos a prve co som sa ho spytala ze preco to bolo potrebne ....no potom mi vysvetlil ze mala nechcela von ,vazila 4100 gr, a mala pomerne velku hlavicku...ze jedine vytlacit by ju vedeli zo mna ...a ze to by bolo este plus bolesti ...a videl ze som uz nevladala preto sa rozhodol takto,malu donesli prvykrat cca 03.30,potom uz pravidelne kazde 3-4 hodiny,mohla som ju prilozit ,len nemala som mliecko,vlastne len malo museli ju prikrmovat ...na 3 den som sa postavila pomocou 2 sestriciek 2 krat som odpadla....lebo som mala anemiu... takze az na 3 den vecer som vedela postavit s a prejst 2-3 metrov... ....no stacilo nostalgie... inac 1 porod som mala normalne a ked by som si mohla vybrat radsej 5 deti normalne ako 1 CR.
Tak mi sme rodili minulý rok v novembri v Žiline. Malého som týždeň prenášala, tak sa rozhodli, že mi pôrod konečne vyvolajú 🙂 Ráno o 8hod som dostala vyvolávačku, potom o 14hod som už bola otvorená na 3 prsty, tak mi prepichli vak s plodovou vodou a išlo sa rodiť. Normálne klystír, monitor, každú pol hodinku kontrolovali či už som nachystaná ... Nachystaná som bola asi okolo 16hod, ale bohužiaľ sa malému nechcelo ísť von. Nakoniec sa asi o 20,45hod rozhodli pre akútny cisársky rez. Fakt som bola rada, lebo som bola už taká unavená a vyčerpaná... Asi o 20,50hod ma nachystali. Zaviedli mi katéter (veľmi som to necítila), oholili mi bruško a prešli sme do sály. Položili ma na lôžko prichytili mi na pevno obe ruky a ešte aj cez stehná. Pamätám si ako ma sestričku dezinfikovala, umŕtvili mi hrdlo, kvôli dýchacej trubici, raz som sa nadýchla a už si nepamätám nič ... Priateľ hovoril, že malý plakal už o 21,00hod. Mňa previezli na JISKU okolo 21,45hod. Vraj som sa po prebudení na sále povracala, ale ja si to fakt nepamätám. A ani si nepamätám, že sa so mnou priateľ pri prevoze na JISKU rozprával. Vraj som ho len pozdravila 🙂 a strašne som sa usmievala, ale ja naozaj neviem. Na JISKE som už bola ok. Bola tam strašne zlatá sestrička. Každú hodinu mi menila ľadové sáčky na brušku, dávala mi celú noc infúzie a tiež mi vytláčala maternicu. To bolo trošku nepríjemné, ale dalo sa to vydržať. Kázali mi spať, ale fakt sa to nedalo. A čo som bola sama prekvapená, strašne dobre sa mi tam ležalo, bola noc všade ticho fakt super ... Stále som rozmýšľala, že čo malý a koľko je asi hodín. Ja som nemala pri sebe mobil ani hodinky. Asi ráno o pol 6hod som počula z chodby detský plač a to bol už náš chlapček ... vtedy som ho videla prvý krát. Položili mi ho asi na 15min na prsia, ale neprikladali. Potom ho zase odniesli na novorodenecké. Mňa zospodu umyli, prezliekli a musela som vstať. To bolo asi najhoršie, vôbec som nevedela ako, ale pomohli mi. Na začiatku som mala problémy s tlakom, trochu sa mi točila hlava a bála som sa naspať posadiť. Poradili mi čo najviac chodiť, samozrejme, ak sa mi bude dať, že aby som sa nebála. Previezli ma v sede na izbu, rozhodli sme sa pre nadštandard, kde som si mohla ešte oddýchnuť, nachystať veci a tak. Došla sestrička, že by som sa mala osprchovať. Prvý krát išla som mnou, aby som náhodou neodpadla, ale bolo to ok. Potom som ju už nepotrebovala. Osprchovala som sa a obviazali mi nohy. Tie som mala obviazané len 3 dni. Bolelo, no skôr pichalo ma pri močení, ale to potom po týždni prešlo. Najhoršie bolo pretáčanie a vstávanie z postele, ale na 3 deň si na to človek už zvykol a naučil sa ako vstávať aby to čo najmenej bolelo. Spala som len na chrbte, inak sa mi veru nedalo. Prvý deň som nesmela jesť. Potom ešte 2 dni len tekutú stravu. Malého mi doniesli na chvíľku to ráno, potom okolo obeda, a ešte večer asi na 3 hodiny. Za celý tento čas, teda prvý deň sme neprikladali. Prvú noc bol na novorodeneckom, ja som si mala ešte oddýchnuť. Na druhý deň nám ho doniesli ráno a už som sa o neho starala sama. Mne zostalo celkom také väčšie bruško, tak sme museli hľadať vhodné polohy na kojenie. Nakoniec sme až doteraz zostali pri pohodlnej futbalovej polohe. Mliečko som mala až na 4 deň. Hneď ako sa mi začali plniť prsia, poradili mi odsávať, odsávať a odsávať. Malému dovtedy dávali materské mliečko z fľaštičky od inej maminky, takže hladný veru nebol. My sme chvalabohu nemali problém ani s fľaštičkou ani s prsiami. Ani ma nenapadlo, že by sa mu nechcelo znovu sa po fľaštičke prisať na prsia 🙂 . Na 5 deň pôrode nás pustili domov. Sem tam ma rana zabolela pri prudkom pohybe, pri vstávaní. Pri kýchaní a kašlaní som si ranu musela pridržať ale inak úplne v pohode. Šestonedelie prebehlo tiež ok. Krvácala som pomenej, skôr to bolo len také špinenie. Doma zo mňa opadol všetok strach a stres a všetko išlo samo ako po masle, až som tomu sa neverila. Kojenie super! Malý spinkal, papal a krásne priberal. Aj jazva sa pekne zahojila. Dnes tam mám len jemnú slaboružovú čiarku. Nemala som žiadne bolesti hlavy ani iné problémy. Ja len toěko, že naozaj nemám zlé skúsenosti s cisárskym rezom. Držím palce!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/cisarsky-rez-2/