Aký bol druhý pôrod, keď prvý ste mali fajn?

lylyjana
11. sep 2023

Najma Druhorodicky, prosim, aky ste mali druhy porod, ked prvy ste mali dobry a relativne rychly? Mne pri synovi odtiekla plodova voda sama a do 8hod som porodila prirodzene. Teraz ma zaujima, ze co asi mozem cakat :D ale je mi jasne, ze to bude vysoko individualne, no len tak ma to zaujima ako ste to mali vy 🙂

diaalex
11. sep 2023

@lylyjana
Prvý pôrod - príchod do nemocnice o 9:00 s čudným pocitom, pustili oxytocín, klystír, epi, vodu a o 13:50 sa narodila malá

Druhý pôrod - od 3:00 jemné kontrakcie, do nemocnice sme prišli o 8:00 s bolesťami každé 3min, dali ma na pásy a že ešte mám čas, bola som otvorená na 3, tak ma poslali domov o 9:30. Prišla som späť o 11:00, bola som otvorená na 5-6, lekárka zhodnotila, že keď mi dajú klystir budem na 7-8, epi som nestihla 🤦🏻‍♀️ na izbu ma dali o 11:30 s veľkými bolesťami, dali mi nospa proti bolesti, porodila som o 13:43 s tým, že som sa nevedela dočkať kedy konečne porodím.

biibiana
11. sep 2023

Mega fajn ked som prisla do nemocky este bez bolesti do 1,5hod som porodila na 2 zatlacenia a treti.. 😀 Len som zbehla na salu, ze ci sa uz nieco deje.. dr zahlasil ze mam tlacit a bolo po porode 😃🤭 Vdaka za tieto porody 🙏 Som utla 50kg 160cm a deti mali vsetky cez 3kg prva dokonca 3,5kg. Ja som nazoru, ze telo zvladne vsetko treba mu verit. Teda ak ide vsetko podla prirody a nie su komplikacie.

lauriik
11. sep 2023

Ja som mala prvy pohodvy (10h ale ziadna drama, bolesti znesitelne a na 2 zatlacenia mala vonku) a druhy bohuzial vyvolavany. Sice kratky, 3 hodinky, ale bolesti boli silne a poslednu hodinu som uz len tlacila a nedarilo sa mi ju vytlacit lebo mala velku hlavu. 🤦🏼‍♀️ Ale som jedna z mala co mala druhy horsi ako prvy.

mane01
11. sep 2023

@lylyjana zavisi asi aj od toho, aky cas prebehol medzi tymi porodmi… u mna 2 roky a druhy bol fakt rychlovka.

lydiasabolova
11. sep 2023

to ti poradím, aby si nemala žiadne očakávania 😅
môj prvý, malé bábo, ,,prvorodičská,, klasika vnímanie že bolesti na umretie, toto už nechcem zažiť
môj druhý, väčšie bábo, zdĺhavý, vyčerpávajúci, nespala som asi 30 hodín
môj tretí, malé bábo, rýchly, ale extrémne bolestivý
môj štvrtý, veľké, skoro 5kilové bábo, zdĺhavejší a bolestivý
O týždeň mám termín s bábom č.5, podľa sona je menšie, tak dúfam, že sa konečne dočkám toho, že ,,druhý pôrod býva rýchlejší a ľahší,, 😂😂😂

kathak
11. sep 2023

@lydiasabolova waaaau , mimo tému, ale skláňam klobúk , ja sama som z 5deti a dodnes nechápem ako to mamina dala .inak

kris_tin257
11. sep 2023

Druhý pôrod bol veľmi intenzívny a rýchly, pri oboch mi začali kontrakcie okolo polnoci pri prvom som rodila o 21:00 pri druhom 7:00, pri prvom som nevedela že rodim a mám kontrakcie skoro to nebolelo pri druhom som prišla ledva do pôrodnice s veľkými bolesťami...

lylyjana
autor
12. sep 2023

och uz to chcem mat za sebou. Pri prvom som vobec takto nestresovala ako teraz pri druhom :(

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ksebejka
12. sep 2023

@lylyjana prvý vyvolavany ale v pohode 12 hod. Druhý som čakala teda že za 6 hodín bude malý na svete. Nakoniec 11 hodín kontrakcií a nakoniec akútna sekcia lebo malý mal šnúru okolo krku a nedokázal zísť do pôrodných ciest

kikiballa
12. sep 2023

@lylyjana prvý pôrod týždeň po termíne. Od prvej kontrakcie do času kým bol malý na svete ubehla hodina a pol. Druhý pôrod týždeň pred termínom. Dcéra sa narodila do 40 minút od prvej kontrakcie. Takže tak. 🤭

fantaghiro21
12. sep 2023

Ja prvy super,druhy horsi,cakam tretie,snad prezijem 🙉

lydiasabolova
12. sep 2023

@kathak vieš čo, ja tiež nechápem, ako som to dala 😂 a ako vyššie písala @jj298, pri ďalších sa stresuješ viac, lebo vieš, čo ťa čaká.. i ja to mám teraz tak, hoc už je to piate 🙂

lucy_ms
12. sep 2023

Prvý pôrod, 4 dni po termíne, neviem, kedy mi odtiekla plodová voda, skoro som porodila v aute na dialnici, od príchodu na sálu do narodenia dcéry prešlo 40 minút a bola veľmi rýchlo vonku.
Druhý bol vyvolávaný, tiež neviem, kedy mi odišla plodová voda, kontrakcie boli trošku bolestivejšie ako pri prvom, ale tiež bol pôrod rýchly, skoro som im porodila na chodbe, na sálu som išla tak, že sa mi malá už tlačila von. Primár bol celkom dosť naštvaný na celý personál vtedy 😃😃😃

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre