Všade čitam že ak odtecie plodová voda, je potrebné aj dat vložku, ale akú vložku? Na únik moču alebo intimku alebo na menštruáciu?
Pôjde z teba veľa veľa vody, nie ako krvi pri menštruácii, možno popôrodné vložky budú najlepšie, ale aj tie budeš meniť každú pol hodinu.
do auta radsej rovno uterak 😁
@vasjar Nemam osobnu skusenost ale citala som ze ziadna vlozka nepomoze. Ja som mala v aute, na gauci, v posteli aj v praci na stolicke nepremokave podlozky.
@vasjar Ziadna vlozka nepomoze, vsetko vydrzi chvilku. Ja som mala v aute pod sebou uterak.
@vasjar Normalne nepremokavu podlozku, su aj mensie.. ziadna vlozka nepomoze.. mne odisla plodova 2x a bolo toho riadne, doslova tiekla a nedala sa "zastavit".. ak mas malo a mas pocit ze to je plodovka a chces sa dat otestovat treba poporodnu vlozku.. na to kvapnu roztok a povedia ci to uz plodova je (moze babo naliehat hlavickou tym padom netecie prúdom)..
Mne tiež začal pôrod prasknutim plodovky a veru intimiek by bolo treba tak 50 naraz 😁
Dala som si na cestu do pôrodnice nočnú always, pod zadok veľký uterák a aj tak som prišla mokrá až po kolená 🙂 Sestrička mi hneď povedala, že najlepšie by bolo keby si dám veľkú poporodnu vlozku, že z tej sa lepšie odoberá vzorka ako z klasických menštruačných vloziek.
takto - ked mas podozrenie na unik plodovej vody vtedy hovoria, ze si mas dat vlozku najlepsie tu poporodu alebo inkontinencnu, aby vedeli spravit test, ci to je skutocne plodova voda (nejakou latkou to farbia), ked ti uz odtecie plodova voda, lebo znak porodu, tak vtedy si ziadnu vlozku davat nemusis - aj tak ti to nepomoze 🙂 bud odtecie naraz a je to ako "pollitrak" vody alebo si daj pod seba tu podlozku nepremokavu a plus tu velku vlozku, tam ale uz si asi budu viac menej isti, ze je to plodova
No mne praskla voda o 21.00 vecer a tiekla zo mna az do 08.00 rana, dokial som neporodila..jedine co to ako tak ubrzdilo boli inkontinencne velke vlozky, ktore mi darovala 1 pani, ze sa mi zidu pri porode...a veru mala pravdu 😉 pri druhom synovi mi vodu praskol az doktor na stole, ale to s vodou isiel rovno aj syncek 😊
Presne ako baby píšu, poporodnu vložku, nsjlepsie co najväčšiu. Poporodne vložky Bella sú riadne lyže, skus si dat tú. Alebo aj Canpol ma veliké tie vložky. Mne odišla voda doma a to bola riadna potopa. Keď som vystúpila z auta pred pôrodnicou tak to isté. Mala som mokré aj ponožky, všetko. Ale mala som tie úzke poporodne vložky ako sú Samu. A pod zadok určite nepremokavu prebalovaciu podložku 😁
Mne praskla ráno okolo siedmej, vylialo sa jej dosť potom len tak cvrkala zo mňa, ako som sadla do auta znovu sa vyvalil prúd, celá sedačka mokrá vonku bol január -26 v noci, keď som došla do porodnice tak som malé plné čižmy, mne by nebola pomohla hádam ani deka 🙂
@bebotka 😁 ja to isté v decembri, síce nebolo - 26 😲 ale tiež kvalitne mrzlo. Ešte sestrička s roztokom v ruke že ukážte vložku, skontrolujeme ci to je plodová. Keď som rozopla bundu a ona uvidela aká som komplet mokrá aj ten roztok odložila 😁
@petrisa213 presne aj mňa sa pýtal primár, či je to fakt plodová, lebo som bola len v 34tt a nechali ma čakať na chodbe hodnú chvíľu, som mala chuť mu to z tej čižmy vyliať niekam 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
No mne normálna vložka nepomohla ale až v nemocnici tá ich vložka bola silnejšia ale tiež dlhu zivotnost nemala