Prvý pôrod som mala sekciou pre zlú polohu dieťaťa.. Rodila som v Levickej pôrodnici pred troma rokmi, teraz čakáme na august druhé.. Môj gynekológ hovorí, že väčšinou keď je prvé dieťa sekciou tak aj druhé.. Ze su tam aj isté rizika.. Rodila nejaká mamina tak, že prvé sekciou a druhé Normálne? Boli nejaké ťažkosti? Bali ste sa rodiť normálne? Rodiť pôjdem asi znova do Levíc.. Ďakujem za všetky odpovede, názory a skúsenosti
@michalka2108 ahoj.. Poprosím ťa ten link.. Nejako som nehľadala.. Len som chcela vedieť či je tu niekto taký s podobnou skúsenosťou a pôrodom v lv.. Ja sa sekcie bojím a radšej by som išla normálne rodiť.. Len jedn, hovoria, že je tam riziko druhý, že dá sa aj normálne... Tak teraz neviem.. Malú mi vybrali skôr o dva týždne.. Nemala som ani bolesti ani nič, len môj Dr ma poslal skôr do nemocnice, že som sa začala otvárať a oni mi v ten deň spravili sekciu.. Takže ja neviem čo je to mať bolesti ani nič podobné.. Takže ja ako keby som ani nerodila... Ten ta rana po sekcii boli a u mňa dosť dlho
@martiynkaa
Ja som rodila druhe normalne, prve bola sekcia, rozdiel som mala.4,5 roka. V porodnici mi povedali ze nevidia dovod preco by malo byt druhe sekcia. Ja som chcela prirodzene a podarilo sa, vsetko prebehlo bez komplikacii. Ak je aspon 2 rocny casovy odstup a nie je predpoklad nejakeho velkeho babatka, mozez ist prirodzene.
Moja kamarátka takto nedávno rodila, a všetko v poriadku, mala výborný pôrod rýchly bezproblémový a má krásny zážitok.
Ahoj. ja som takisto rodila 1 sekciou pre zlú polohu dieťatka. veľmi som chcela druhý spontánny, gyn. však povedal, že by som musela začala rodiť do termínu, bez vyvolávačky a takisto Ti nemôžu tlačiť na bruško. Drobček sa sám nepýtal von, čiže opäť som skončila sekciou.
Ale to neznamená, že Tebe sa to nemôže podariť. Držím silno palce, nech to dopadne podľa Tvojich predstáv 😉🌷
Ja som rodila prve akutnou sekciou v 41tt, nakolko ani po vyvolavacke porod nepostupoval, vobec som sa neotvarala, resp. Len na nejake 2 cm, ale vsetko som tam podla dr mala tuhe a nepripravene na porod. Nakoniec to bola akutna sekcia, pretoze ozvy uz boli zle. A pri druhom, v podstate po 2,5 roku od prveho porodu som mala ist rodit normalne, moj gynekolog si to prial, ja velmi nie, pretoze som fakt nechcela zazit ten strach, ze sa nieco stane, aj ked ma uistoval, ze to nemusi byt vobec ako pri prvom porode. Scenar bol vsak takmer rovnaky, ziadne bolesti, ziadne otvaranie, skracovanie krcka, jednoducho nic nenaznacovalo k porodu, nakoniec to bola planovana sekcia v 39tt, bez vyvolavacky, rovno som sla rano na salu. Dakujem mojmu gynekologi, aj prvemu, ze napriek jeho silnemu presvedceniu ze to pojde normalne, mi zachranil dieta a druhemu, ze silou mocou netrval na prieodzenom porode. Prvy syn mal 4400g a druhy 4050g, neviem ako by som to dala ...
@martiynkaa prvý pôrod som mala sekciou,druhé tehotenstvo po 6. rokoch. Veľmi som chcela rodiť prirodzene. Dali mi popodpisovat informovaný súhlas a plno papierov že si uvedomujem riziko atď. Ku koncu tehotenstva ma poslali do rizikovej poradne a na zhodnotenie jazvy. Avsak moja druhá dcéra bola dosť veľká ,odhad pred pôrodom cca 4 kilá. Nakoniec 4,5 kg a som naozaj vďačná že to skoncilo sekciou. Môj pôrodník vravel že pôrod tak veľkého bábätka by po sekcii nemusel dopadnúť dobre. Samozrejme pred sekciou mi znova dali popodpisovat papiere že odmietam vaginálny pôrod...
Mne zas bolo povedane, ze prva sekcia nie je dovod na druhu, takze ani sa o nej neuvazovalo. Rodila som prirodzene (cca pred mesiacom), 20 mesiacov po prvej sekcii. Vsetko v uplnom poriadku a neporovnatelne si sekciou 🙂
ja som mala tiež prvú sekciu, druhe som mala po 2,5 roku prirodzene - z dovodu, ze sme nestihli sekciu, prisla som uz s kontrakciami a mala bola uz v porodnych cestach, teraz cakam po 9tich rokoch tretie a kazdy lekar mi vravi inac...
Ahoj aj ja som mala prvé akútnu sekciu tesne pred záverom pôrodu preto že padli ozvy bábätká na monitore. Našťastie bolo všetko vporiadku a povedali že asi spinkal. Druhé som rodila prirodzene po šiestich rokoch,doktor povedal že je to bežné že sa dnes doktori prikláňajú k prirodzenému pôrodu. Všetko prebehlo vporiadku,a určite to bol pre mňa krajší pôrod a hlavne rýchle zostavenie a bábätko som mala hneď pri sebe. Tiež som sa bala ale chvalabohu všetko dobré dopadlo.Drzim palce aby všetko dopadlo podľa tvojich predstav.
tazko podla mna poveat, ako to dopadne teraz. moze sa ale kludne stat, zeporodis normalne. s lekarom si sa o tom neskusila porozpravat? on by podla mna vedel najlepsie
@martiynkaa ahoj, ja som prvy porod mala sekciou, potom po 25 mesiacoch som rodila prirodzene a po dalsich 2 rokov opat prirodzene. Teraz cakame prirastok v oktobri a ak bude vsetko ok opat chcem ist rodit prirodzene. Podla mna je najdolezitejsie najst porodnicu, kde su tomu otvoreny a podporuju prirodzene porody po sekcii.
@jankakoc dobrý deň.. Noo u nás bude rozdiel 3,5roka.. Tak dúfam, že sa podarí normálne porodiť, lebo už aj bolo dobre otočené a včera na poradni mi povedali, že je znova riťkou..
Dievčatá ďakujem za vaše skúsenosti.. Prvé dieťa som mala maličké 2200g a 44cm... Ale narodila sa o dva týždne skôr ako bol termín a pritom mi gynekológ hovoril, že je podľa sona o dva týždne menšia.. Mali sme problém so srdiečkom, ale už je všetko v poriadku... Dúfam, že druhé sa do pôrodu otočí dobrým smerom a všetko pôjde tak ako má... Ďakujem
@darinagod aj som sa ho pýtala, ale že podľa toho kde chcem ísť rodiť.. V Nz tam, že vraj po sekcii aj druhá.. V NR ani neviem.. A v lv je to asi 50na50..., dúfam, že sa do pôrodu dobre otočí a bude sa dať normálne
@jankakoc noo veľmi by som chcela ísť normálne.. A aby aj tam bolo všetko v poriadku.. Lebo ja. Som sa dlho zotavovala po sekcii a zle mi bývalo.. Malá bola maličká 2200g a 44cm.. Takže ak bude aj druhé do tých 3000g dúfam, že to pôjde ľahko.. Moja mamina aj sestra mali ľahké a rýchle pôrody.. Tak isto aj švagriná a sesternica.. Budem sa musiet modliť aby sa otočilo do správnej polohy..
@martiynkaa neboj,otočí sa, moja 4,5 kilova bola ešte týždeň pred pôrodom otočená KP. A pretočila sa. Držím palce nech všetko dobre dopadne
@ellieellie bolo to lepsie?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj, poznám veľmi veľa mamičiek, ktoré mali prvý pôrod sekciou a druhy prirodzený. Alebo moja kamarátka mala prvé a druhé dieťa sekciou a tretie prirodzene. Takže podľa mňa ak bude všetko v poriadku, tak určite sa to dá, ale záleží aj na doktoroch a porodnikovi. Ja som mala tiež prvú sekciu, kvôli záchrane malého, a tiež som si myslela, že už budem musieť mal len ďalšiu sekciu, ale moja doktorka mi hneď po pôrode povedala, že nie je najmenší dôvod. Že pokiaľ je všetko v poriadku, tak nad druhou sekciou sa ani nerozmýšľa. A inak je tu aj skupinka, pošlem ti link 😉