Ahojte, zaujimalo by ma ako ste prezivali posledné týždne pred porodom. Lenosili ste alebo ste boli aktivne, sportovali, upratovali, nakupovali, atď. 🙂 Čo je lepsie pre pôrod?
jo, rob na co mas chut a silu... ak chces ist s kamoskou na kavu tak chod, ak na nakupy tak chod... lebo ak zajtra porodis tak na tu kavu asi nejaky cas nepojdes..
Ja osobne som pred porodom nikdy nelenošila. V dvoch pripadoch som dokonca v den porou ešte stihla prezliecť periny. Bola som aktivvna a mala som lahke porody. Avšak nemala som žiadne zdrav. obmedzenia. Pri poslednoím rtehu ,vzhladom k mojmu veku, som pracovala ešte tri týždbne pred porodom, potom som už msela ostať doma, lebo mi opuchali nohy. Ale doma som sa hybala v ramci možnosti.Takže za mna je určite lepšie ostať aktivna, ako dať sa vypisať na marodku.
@adrianita1, podla mna asi kazda ako sa citi a vladze. Prve tehu som sa citila super, som bola posledny trimester jak naspeedovana, stale som upratovala, az sa mi pricvikol nerv a ostala som leziaca v silnych bolestiach, tak som volala dr. , nech so mnou nieco spravi, bolo to 2 dni pred porodom, tak som porodila a bolo. Ale teraz pri druhom, je to ine. Mam take bolesti v krizoch, ze chodim jak chroma a vykonavam len to najnevyhnutnejsie aj to v silnych bolestiach. Tazko budem zvazovat co je lepsie, ked telo nedovoli. Podla mna mamicka, kt. sa citi dobre, neciti potrebu lezat, naco bude lezat? Treba robit s rozumom to, naco sa citi.
@adrianita1 nie je podstatné, čo je lepšie pre pôrod, podstatné je, čo je lepšie pre tehotnú... niektoré nemajú žiadny problém a môžu celý čas až do pôrodu fungovať ako pred tehotenstvom, niektorým sa vyskytnú zdravotné problémy a aj keby chceli, tak nemôžu a musia sa šetriť, prípadne sú unavené aj z toho, že dýchajú a klipkajú očami a jednoducho nevládzu... a dôležité je aj to, ako žena fungovala pred tehotenstvom - ak nebola aktívna alebo nešportovala predtým, tak začínať s tým v tehotenstve nebude úplne dobrý nápad.
Ja som z tej prvej kategórie, nemala som problém žiadny a ako píšeš, bola som aktívna, športovala som, chodila normálne do práce, na nákupy, šoférovala úplne bez problémov a bez obmedzení, proste všetko tak ako pred tehotenstvom, nezmenila som v podstate nič... či to bolo dobré pre pôrod, to posúdiť neviem, ale bol úplne easy pohodový 🙂
Ahoj, ja som vecer pred porodom este umyvala lustre v dome a na druhy den o pol 3 poobede som porodila🙂 ale ja som bola aktivna cele tehotenstvo.
tak toto je krasne, co by...keby , ja keby zalezalo od mojej hlavy tak chodim po kavickach, kinach, wellnesoch....ale 🙂 kedze som mala klesnute cele brucho posledne 3m po 10min chodzi ma pichalo vsade som lezala doma jak buchta. Pri oboch dcerach. Porodila som 1vu za 4 a 2hu za 2hodky
Maximalne poprechadzala kedze v tom najvyssom stadiu sa mi vsetko tazko robilo 😂
@adrianita1 rob vsetko tak ako doteraz, ale zaroven pocuvaj svoje telo. Napriklad ja som so synom makala do posledneho dna a bola uplne v pohode, s dcerkou som sa zastavila uz v 7mom mesiaci, lebo som jednoducho nevladala. Tehotenstvo netreba brat ako postihnutie alebo chorobu, ale zas netreba nic prehanat a vzdy mysliet na to aby si neohrozila seba ani dieta. Co som tu citala ze lustre umyvat, pripadne okna den pred porodom to nie, mne by to nestalo za to, ze sa mi nahodou zatoci hlava a ..... katastrofa, vsak co nestihnes pred porodom, urobis po porode, pripadne urobi nbiekto iny (manzel, mama, otec, svokrovci..) toto ale samotny porod podla mna neovplyvni, ci uz behas alebo lezis
Ďakujem za vaše názory 😊 ja patrím práve k tým aktívnejšim tehulkam. Len pri prvej dcerke som mala sekciu, neotvarala som sa. Dr sa ma pýtal či som robila nejaký vrcholový šport. Nič také som nerobila, ale som veľmi akčná. Tak teraz uvažujem, či to svalstvo, šľachy atď nie je lepšie keď je zrelaxovane, vylenosene 😜... Povedala som si, že budem viac lenosit... Zaujímali ma vaše skúsenosti.... Díky 😉
ja som si plánovala, ako posledný mesiac a pol pred termínom (6 týž) budem oddychovať...nestihla som, v 34tt neplánovaný pôrod (našťastie dopadol dobre)...takže leňošenie ani balenie do pôrodnice sa nekonalo, miesto toho som pár dní pred pôrodom absolvovala menšie "túry" v Tatrách a iné výlety, keďže sme boli na relatívne aktívnej dovolenke....či ten predčasný bol kvôli tomu, to neviem, ale ak nechcete rodiť predčasne, oddychujte a nesexujte ;) 🙂
@akronop fiha 10km na bicykli, tak to je obdivuhodné. Ja strácam rovnováhu aj počas chôdze. A túry v Tatrách, to tiež obdivujem. Museli ste mať úžasnú kondičku 😉.... Zlatá stredná cesta asi bude najlepšia. Ja totižto leňošiť dlho nevydržím ale ani nepodávam extra výkony. Tak uvidíme ako to tentokrát dopadne. Ďakujem za vaše názory 👍😉
ja som nic neprehanala, ale ked som uz skoncila v praci, snazila som sa denne hybat, ci uz prechadzkou, alebo upratovanim v dome... vzdy nieco po troske... ale boli aj dni, ked som si polenosila...lebo pravda pravduca - ked porodis, uz na lenosenie mozes zabudnut, tak preco si nedopriat ak sa este da :D .. inak v den terminu/aj porodu som zamerne upratovala .... vysavala, zmyvala dlazku...utierala prach... a ... pomohlo! :D
@adrianita1 pri prvom aktivne, mala som 25rokov. Pri tretom som len spala a lezala, mala som 40
@adrianita1 stracas rovnovahu? To asi nie z tehotenstva. Smiesne su tie tzv.kacice, nohy nasiroko, brucho dopredu, naklonene, tomu som nikdy nerozumela preco sa musia taktonosit, ako v parodii, ked muz hra tehotneho. Snad ty taka nie si.
@jamidea toto som tiez nechapala Ani ja pochopila som pred cca tyzdnom ked mi mala zacala tlacit do lonovej kosti ako pomaly zostupuje kazdy krok je akoby mi treskla do tej kosti bowlingova gula.
Neda sa mi po chvilke lezania vobec chodit len kyvat kacacim krokom.presne to brucho dopredu a ruky bud na spodnom bruchu alebo na krizoch presne ta parodia na tehotnu v americkych serialoch to som ja teraz..pri prvej som to vobec nezazila tam.som bebala jak srnka.vstavanie z gauca tiez zaujimave mudim.sa.pregulit spadnut z neho a potom z polohy na styroch sa postavit.. a este pauza na vydychanie medzi obutim pravej a lavej ponozky top.. 🤣🤣🤣🤣
@adrianita1 ja som za aktívnu. No mala som tiež problém s lono ou kosťou takže každý pohyb bol šialene bolestivý. Pri treťom trhu mi fyzio ukázala cviky aby ma to tak nebolelo a pomohlo. Pred tretím pôrodom som sťahovala skrine a veci hore dole po dome. Deň pred pôrodom som bola na veľkej rodinnej párty v prírode. Ešte som aj šoférovala. A pôrod bol raz dva.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@adrianita1 To, ako sa ty cítiš. Ak chceš niečo robiť, tak rob, ak máš pocit, že musíš leňošiť, tak leňoš. Počúvaj svoje telo, každý sme iný, ťažko hodnotiť všeobecne.