Ahojte, chcem sa spytat ci ste po porode uživali nejake lieky napr. aktiferin. Lebo mne na preustacej sprave pise ze aktiferin by som mala brat ale nevie na co je to dobre. K comu? Na hojenie ran alebo ako? Lebo neberiem nic. Je to zle? A železo sa na co berie? Vdaka.
pri porode stratis aj dost krvi,berie ho skoro kazda po porode 😉
@renca910 myslim, ze je to celkom fyziologicke, stratit pri porode krv. Inym slovom normalne. Ak si @martina374 pred tym nemala problem s anemiou, kaslala by som na to. Zarad maso, cviklu atd, a ono sa to spravi. 😉
Ahoj,
z vlastnej skusenosti s anemiou ti odporucam. 🙂
Uzivat Femibion ferrochel, to je cisto na doplnenie zeleza. 1 tbl ma 14mg zeleza...ja som brala jednu den. Ma vysoku absorbcnu schopnost. Nema take neziaduce ucinky, ako zapcha a nevolnosti. Samozrejme plati to co uz pisali baby vyssie, ze sa lepsie zelezo vstreba s pouzitim vit c. A neuzivaj aj magnezium, pretoze to zase to blokuje.
A okrem toho mi velmi pomohlo.... kazde rano, pocas 3 tyzdnov som ranajkovala moje domaco namiesane ovsene vlocky s lieskovymi orechami, vlasskymi o. a slnecnicovymi semiackami....vacsinou s mliekom a medom. Al, len tak zaliate teplou vodou a medom.
Za 3 tyzdne...som vytiahla zelezo zo 7...na 16. Norma je nad 10 a hemoglobin mi vysiel z 95 na 120. co je uz v pohode.
Zmysla dusnost, busenie srdca a dychavica. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@martina374
Liek Aktiferrin® kapsuly sa užíva pri nedostatku železa (latentnom a manifestnom), pri anémii po zvýšených stratách krvi (po operáciách, darcovstvo krvi, pri skrytom krvácaní), pri zvýšenej spotrebe železa v období dospievania, v tehotenstve, počas dojčenia a v klimaktériu.
Takze z toho vyplyva, ze si pravdepodobne chudokrvna, a doporucuju ti zelezo doplnit, aby si nebola unavena, slaba, malatna a mala kopec energie na babatko. Najucinnejsie je ked ho uzivas aj s vit. C, kt. podporuje vstrebavanie. 🙂