ahojte žienky ,,mam otazku ,,ako zbadam že sa deje u mna pôrod???zanem krvacat??alebo mat velke bolesti?alebo čo sa bude diat ,,a kedy volat sanitku
fu ha ,,no neviem ,,jedna pani vravela že ona mala bolesti ako pri menzese,,,čooooo???? no to nie ja mavam take slabunke a to som 36tt,,to mam sa bat ,,ona tvrdila že mala velke ,,no neviem ,neviem
@kikiklop myslim, ze toto je velmi individualne. Ten zaciatok moze byt u kazdej trochu iny, ale urcite spoznas, ze sa nieco deje. Ja som mala 8 hodin kontrakcia kazdych 5 minut, trvajuce 30 sekund. Uplne v pohode rozdychajtelne, normalne som sa pri tom pohybovala, stala... Az ked som prisla do nemocnice tak to zacalo naberat spad. Nicoho sa neboj, urcite to rozpoznas.
@kikiklop ahoj kontrakcie nie sú ako pri menzese oveľa horšie začnú ta bolet krize a celý spodok hnusta bolesť nebudeš moct sedieť ani ležať budú tvrdnut brucho , môže ti odtiecť plodova voda ale aj nemusí môže ti odtiecť vzatka to mas takú ako spinenie pri ms hnedé a potom ruzove . Mne keď odtiekla zátka ešte tu noc som išla rodiť. Budeš mať vzťahy na maternici , neboj spoznas to keď to začne ja som si to zazila 2 krát . U každej je to iné môže ta bolet bruchu aj mňa bolelo niekoľko týždňov a rodila som v termine tak že toľko l tomu prajem krásny porod a aby ste boli obaja zdravi 🙂
dakujem krasne ,si to tak podrobne napisala ,,že tomu chapem a určite to zistim ,,dakujem,,
@kikiklop Kontrakcie si určite s bolesťou pri menštruácii nepomýliš. Je to taká bolesť,že ťato zloží k zemi 😀 Ale nie, radšej choď do nemocnice, keď ti odtečie zátka,to je hustý hlien s krvou, je ho veľa, bude ti na vracanie, dostaneš hnačku, alebo ti odtečie voda, alebo začnú bolesti,nečakaj na 15-10 minutové. Ja som mala kontrakcie hneď 3minutové. A to ostatnú všetko k tomu. Držím palce
@kikiklop u mna sa oba porody zacali velkou potrebou (telo sa zacne cistit). potom zacali bolesti- kontrakcie. ja som si pisala pred 1.porodom cas kedy kontrakcie prichadzali a ked boli co 3 minuty, odtiekla mi plodova voda a isli sme do nemocky. oboch synov som odrodila do 1 hodiny po prichode do nemocnice.
Ahoj. Keď to začne, určite to budeš vedieť. Ja som sa tiež bála, ako to zistím. U mňa to začalo tak, že nad ránom som sa zobudila na slabé bolesti v podbrušku, aké som mávala pri menštruácii. Sledovala som si čas ako často sa objavujú. Bolo to cca 20 min. Asi po hodine som si dala teplý kúpeľ, lebo niekde som čítala, že ak po ňom bolesti neprestanú, tak ide o pôrod. A neprestali. O pár hodín mi odišla hlienová zátka, kontrakcie sa začali stupňovať a skracovať intervaly medzi nimi, brucho mi začalo tvrdnúť. Po obede sme sa zbalili a šli do nemocnice. Dcérka sa nám narodila až po 24 hodinách, pretože som sa pomaly otvárala. Ale zase musím povedať, že prvých 12 hodín boli kontrakcie len slabšie. Zdalo sa mi to nekonečné, ale stálo to za to! 🙂
Žienky dakujem krasne ,,ale uz som po porode 2roky a 5mes,🙂
@kikiklop ahoj no ja osobne som zacala mat kontarkcie prvy den chvilku ked som si lahla preslo druhy den viac aj 5 krat dotoho tvrdnutie bruska...na treti den som sla do nemocnice malicky mal zadocek uz velmi nizko...bolesti stale viac a viac ...pred odtecenim plodovej vody silna bolest najmä v krizoch stazene chodenie aj sedenie...a nasledne odtecenie plodovej vody a krvi
@julma jasne že ano ,pametam si ,lenže prispevok som pisala este pred porodom 31.jula .2015 termin som mala september a ako prvorodicka som sa musela popitat ,ale uz som po porode 2roky a stale su komenty 🙂sice čo je velmy mile ale bijto si to nevšimol ale ste zlate všedky dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Neboj sa to spoznáš, buď ti odtečie plodová voda, alebo začneš mať bolesti, ktoré sa budú stupňovať. Alebo to všetko začne naraz.