Ahojte chcem sa opýtať ako zistím že už je ten deň? 😁 Pri prvom som mala pôrod vyvolaný a teraz mám obavy či to zistím alebo či to náhodou už neprišlo 🤣 termín mám 31.5.
Pred týždňom som bola na pohotovosti ale nechali si ma tam 2 dni na pozorovaní lebo mala som bolesti brucha a že mám aspoň do 38tt vydržať . Povedali že bábätko vyzerá že je o týždeň väčšie ako by malo byť . Teraz som 36tt+3 . Hlienova zatka mi ešte neodišla. Dnes v noci ma chytili bolesti ale prirovnala by som ich k takým menštruačním, potom som zaspala dnes ráno zase také isté s pravidelným odstupom ale netvrdlo mi brucho pri každej tej bolesti. Mám opuchnuté nohy aj prsty na rukách to mam len 2 deň . Pri prvom som to mala tiež ale to už keď som bola v nemocici. Má niekto stým skúsenosti ? Samozrejme dnes ak to bude pokračovať pôjdem na pohotovosť. Ďakujem vopred za info.
@kvietinka12 ja ti to poviem inak. Ked to bude len take, ze vies pritom pomaly dychat, papat, chodit, tak mas cas. Ked je to take, ze kontrakcie su tak silne, ze mas pocit, ze uz nevydrzis(aj ked nepravidelne napr 5-6-3-7min)vtedy treba ist a este stale to potrva par hodin(cca 3)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ak budeš mat kontrakcie, ktoré sú pravidelne a stále intenzívnejšie, a neprestanú po teplej sprche (aspon20min), naopak zosilnia sa postupne, tak už je to pôrod.
TO co si mala, boli posličkovia...
Tie opuchy rúk a nôh by som riešila s gynekológom co najskôr, môže to zbaviť komplikáciu, preeklampsiu, čo je nebezpečné pre teba aj pre bábo a veľakrát musi sa tehotenstvo ukončiť hneď.