Ako začať po pôrode sexuálny život?

luckap0
9. jún 2016

Ahojte mám taký problém a potrebovala by som poradiť.. som 5 mesiacov po pôrode a stále mám strach začať sexuálny život... mala som dosť ťažký pôrod keďže veľké dieťa a zle sa mi hojili vnútorné ranky... asi mesiac po pôrode sme skúšali ale strašne ma to bolelo a od vtedy to len odkladam stále , bojím sa že to bude stále tak boliet a ešte sa nato ani nejak necitim ... priateľ ma poslednom čase už aj dosť núti a sme obaja kôli tomu nervozny a hadame sa... mám strach že takto to dospeje akurát k rozchodu... prosím poradte mi čo mám robiť a ako mám prekonať ten strach???

jana_eyre
9. jún 2016

Po prvom porode som Sa tiez velmi bala.. Bola som potrhana, zle zasita, bolelo ma to velmi dlho.. Prvy sex sme mali asi po 3-4 mesiacoch..

Ano bolelo to, ale casom Sa to velmi zlepsilo, ked sme nesli rovno na vec, ale milovali sa skor inymi praktikami.. Neviem ako to napisat, Lebo sa nerada bavim o takychto veciach konkretne, ale treba sa navzajom venovat inak, najma aby bola medzi vami blizkost, mozete sa uspokojit aj inak ako len klasickym stykom a na ten ist potom velmi pomaly..
K tomu sa dopracujete postupne ked budes maximalne uvolnena, potom to prestane aj tak boliet.. Sex nie je predsa len zasuvanie 😁 muz musi byt tiez velmi jemny a brat ohlad na tvoj strach, ale aj ty ber ohlad na to, ze potrebuje najma tvoju blizkost..

Normalne sa o tom porozpravajte, mne osobne ide rozpravanie s muzom o tychto veciach lahsie ako takto o tom pisat na nete.. Nejak sa neviem vyjadrovat jasnejsie ked viem kolko ludi to bude citat 😁

tobnuf
9. jún 2016

No treba len skusat a skusat... ja dom nastastie podobny problem nemala ale pred prvym stykom som tiez mala stres. No musis len skusit

jahodka11
9. jún 2016

Nam to po prvom trvalo presne 6 mesiacov.... 🙂 som sa strasne bála.....po druhom len 2 mesiace.....musis sa s partnerom o tom porozprávať, vysvetlit mu to....urcite nájdete spôsob, ako na to....viem ake to je....ten strach.....mozem poradit len rozhovor a pripadne flasku vínka a pohodu doma....ale neviem,ci nekojis...atd...ale tak pohár vínka mozes raz....ked to poslúži dobrej veci 🙂

sardinka335
9. jún 2016

Rozchod koli tomuto? Pre chlapa je 5 mesiacov dost abstinovat , čo si budeme hovorit. Kolko to chceš odkladat? Takto sa to bude len zhoršovat. Proste treba skušať, nech ma tu aj ukamenuju tak aj ,,sama,, masirovat aby si znovu objavila sama čo ti je prijemne a vedela inšpirovat partnera alebo kupit lubrikačny gel, alebo najprv skušať len petting bez pohlavneho styku, proste nevhupnut na to hned ale postupne krok po kroku sa dostávať k ,,cielu,,. komunikovat o tom čo sa mi pači, čo je pekne, vzrušujuce a čo nie, spravit si pekny večer..čo mate radi. Všetko ide ked sa chce a hladaju sa sposoby. Prvý krát po porode je vzdy take neohrabane, žena nevie čo moze čakat a ako jej telo bude reagovat. Čiže chce to čas ale v tomto pripade už skor snahu niečo s tým robiť.

emarekova
9. jún 2016

Hlavne neist hned rovno na vec,ale pomaly nezne sa potulit ,,pohrat" a urcite pouzit lubri gel.

ichbinich
9. jún 2016

No prvy krat po prirodzenom porode bol pre mna obrateny porod... Milimeter po milimetri... A nic prijemne to najprv nebolo. Ale potom to slo.
Takze, urcite pomalicky a s lubrikacnym gelom...
A nezlakni sa, este par dalsich pokusov to pojde iba pomaly... Ale bude to coraz lepsie.
Urcite si treba najst kludnu chvilu, uvolnit sa... a hlavne nemat za ciel na prvy krat sex ako kedysi.
A kym sa ta chvila najde, najdite si iny sposob, ako obaja budete spokojni 😉
Ak klape vsetko ostatne, tak toto podla mna nie je dovod na rozchod.

sosanna88
9. jún 2016

...no normalne...spravit to a hotovo.
Tak ako si vedela, ze ides rodit a bude to otras, ale das to a musis to dat, tak isto zober toto.
Ja som myslela, ze zosaliem. Bolo to po 2mes. Je to uplne jedno ci budes cakat 2 alebo 8 mesiacov.
Bude to rovnako neprijemne, ak si bola sita....
Takze prekonat sa, zmierit sa s tym, ze to bude boliet a basta, prvy-druhy, mozno aj par krat potom, najhorsie je to prvy krat, potom uz lepsie a lepsie...
...ale hlavne opatrne...

No bohuzial, ale je to tak. Prezila si porod, toto tiez prezijes 🙂

winner
9. jún 2016

Ale kde, vobec to nemusi byt druhy porod! Mam za sebou 3 a zakazdym to nebolo uplne bombasuper, ale zdaleka ziaden horor. Obavy, zvlastny pocit... Ale ziadna bolest.

xevulax
9. jún 2016

Skusat skusat a skusat. Prvy sex po porode je takmer pte kazdu hororovy. Mna prvy krat bolelo neskutocne. Ale isli sme na to pomaly veeelmi pomaly. Dokonca sme sa pri tom narehotali. U mna chcel muz prestat ja som zatala zuby a ppvedala som mu ze to musime rozchodit. A ono sa to aj rozchodilo. Teraz mame taky sex ako nikdy pred tym. Neboj sa chce to len trosku sa snazit nebat sa a ist na to veelmi po aly. Pripadne skuste lubrikant velmi dlhu predohru. Netreba sa utahovat do seba. Sex bie je najdolezitejsi ale v kazdom zdravom vztahu je dolezity a kto tvrdi opak,klame.

niki928711
9. jún 2016

Po pôrode som sa tiež "bála" či to nebude bolieť alebo či sa mi zašívanie nedajbože neroztrhne keďže som porodila 4480g dieťa prirodzene. Prvýkrát sme to skúsili 6 týždňov po pôrode. Nehovorím, že to na prvýkrát nebolelo, bolelo, ale chlap bol nežný. 🙂 Pri ďalšom "pokuse" to už nebolo tak bolestivé. Treba len skúšať a hlavne pomaly. 🙂 Poprípade skúste nejaký lubrigačný gél.

marianna_11
9. jún 2016

Baby to je potom take bolestive?

katarinam85
9. jún 2016

luckap0 tiež som mala ťažký pôrod a pozašívaná, až povyšívaná :D odporúčam začať pomaličky s lubrikačným gélom..tiež ma to zo začiatku trošku bolelo, potom to prešlo...bolo to skôr zo psychického vypätia...tiež som sa bála bolesti...

n0mi
9. jún 2016

Cim dalej citam modreho konika, tym sa dozvedam, ze pomaly kazda ma strasne tazky porod.
Neviem dokedy planujes utekat pred sexom a komunikaciou,ale bolo by vhodne nieco zacat robit so sebou, lebo zrejme obom vam to klepe na hlavu.

evittam
9. jún 2016

@luckap0 No ja som tiež bola zvnútra pozašívaná - minimálne 30 štichov - skúsili sme to cca po 2 mesiacoch od pôrodu - bolo to trošku nepríjemné a trošku to bolelo ale len zo začiatku, potom už v pohode a každý ďalší krát - bola chyba to odkladať tak dlho - mali ste skúšať - môj názor.

sibalka21
9. jún 2016

Ja som mala tiez tazky porod, zasivana zvnutra aj zvonka ale sex sme mali po styroch tyzdnoch.... Kazdemu to ide inak... Ja som sa nebala a pravdupovediac chybalo mi to aj jemu.... Ale 5 mesiacov je dost dlha doba cize musis byt uz uplne zahojena a boliet by to uz nemalo... Skuste pouzit lubrigacny gel a ked to nepojde budes sa musiet poradit s lekarom... Pravdepodobne to bude psychika

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre