Ako vám začal pôrod?

vvrga1
25. mar 2022

Ahojte, som zvedavá komu ako začal pôrod. Som v 40tt, otvorená na 3 prsty, krčok spotrebovaný no malému sa nechce. Na pôrod čakám zatiaľ doma a keď sa to nerozbehne tak sa mám hlásiť budúci týždeň v nemocnici. Už včera večer som mala dosť silné bolesti krížov, ale teda prešli. Tak som zvedavá ako dopadnem 🙂

lucijalucy
25. mar 2022

@vvrga1 začal takými bolesťami krížov. Pocit akoby mi mala prísť menštruácia. Len mne už ten pocit neprestal, opakovala sa bolesť v intervaloch, tak som rátala časové rozostupy a keď boli okolo 10 minút som sa chystala a presunula do nemocnice.

nwnw
25. mar 2022

@vvrga1 cely den som vypekala a nakoniec som umyla kuchynu aj podlahu na kolenach. Krize ma boleli, ze som si lahla do postele jak zbita a puk... Odisla mi voda 😁

amelie2017
25. mar 2022

Prvy rovno kontrakcie. Ziadne bolesti pred tym, nikdy som nemala ani poslickov. Rano sme boli na vacsej prechadzke, vela schodov, naobedovali sa, isla som si lahnut na chvilu a ako som si lahla kontrakcia. Potom este 2 kazdych 10 min, osprchovala som sa a po sprche rovno kazde 3 minuty.
Pri druhom mi praskla voda. Boli sme s dcerou na ihrisku, v ten den sa mi nechcelo na plaz. Ked sme odchadzalo z ihriska bum. Kontrakcie prisli az neskor, slabe a nepravidelne.

nafka0483
25. mar 2022

@vvrga1 Nadranom slabe bolesti, odisiel zvysok hlienovej zatky. Cely den som fungovala, pospala si, vela som chodila, ku veceru silnejsie bolesti, stale som vahala ci je to ono, tak o 19tej som isla do porodnice nech vieme na com som. Cestou som uz riadne predychavala kontrakcie.
Krcok spotrebovany, otvorena na 2 prsty, pred polnocou bola mala na svete 🙂

asia83
25. mar 2022

@vvrga1 Oba začali bolesťou, presne takou ako počas menštruácie. Plodová voda mi neodtiekla ani pri jednom. Bolesti sa stupňovali.

deti95060810
25. mar 2022

prvý - hnačkami... 🙄
tie ďalšie len kontrakciami...

luci_ba
25. mar 2022

@vvrga1 celý deň som mala pocit ako na menzes. V noci praskla voda

54tinka54
25. mar 2022

@vvrga1 začali mi v noci bolesti podbruska ako keď by som mala dostať ms.. bola to taká krcovita bolesť v intervaloch, ktoré sa začali skracovať.. keď chodili tak v 5-7 min intervaloch, išli sme do pôrodnice. Malý sa aj tak narodil až po 11tich hodinách (celkovo som mala pravidelné kontrakcie 16 hodín)

ailiba
25. mar 2022

@vvrga1 mne porod zacal kontrakciami (take krce v bruchu). Neboli pravidelne, ale neprestavali. Od polnoci do rana, tak sme rano isli na pohotovost.
Skus teply kúpeľ, trosku poskakat na fit lopte.

mamkalentedkova
25. mar 2022

Prvý začali kontrakcie ...tiež akoby bolesti pred ms ,druhý úplne že zvracanie,hnačky..necítila som sa dobre od rána ,večer začali kontrakcie ,tretí,ráno pol 6 som vyšla zo sprchy ,začala odtekať plodová voda ..bolesti prišli až niekedy okolo 14:00

medeaa
25. mar 2022

@vvrga1 ja som bola den pred porodom na kontrole, nebola som otvorena, vyzeralo to, ze to este potrva. Vecer som zacala pocitovat take veeelmi slabulinke ako keby menstruacne krce. Trvalo to celu noc, stupnovalo sa to (nebolo zo. velmi bolestive, velmi slabucke, ale adrenalin mi nedovolil zaspat). Okolo piatej rano som sa uz chystala do porodnice pre istotu, pocula som tske slabe "puk" a asi mi vypadla hlienova zatka. To sme uz rychlo potom leteli do porodnice a na obed bol syn na svete 🙂. Zaujimave je, ze som porodila presne na predpokladany den.

andrea78
25. mar 2022

@vvrga1 pri prvom dietati - strasna bolest krizov, podbruska, cca po 12 hod krvave spinenie, tak smer nemocnica ( rano na ozvach ze este minimalne tyzden to potrva, krize ma boleli uz vtedy, neverili mi)
Pri druhom dietati - praskla plodova voda, ked som sa postavila rano z postele, bezbolestne, citila som sa dobre a vobec nic mi nebolo, smer porodnica, bolesti az po vyvolavacke

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre