Som týždeň po pôrode a chcem sa spýtať na vaše skúsenosti s urýchlením hojenia po nástrihu, Mne v lekárni odporučili Wobenzym, užívali ste ho niektorá? V príbalovom letáku nie je zmienka o dojčení a ja nie som si istá, či tam nie sú nejaké kontraindikácie. ď
skus nejake homeo, baby tu na fore spominaju arnica
wobenzym je neskutocne drahy a je skor na opakujuce sa mykozy...ja som si ranu oplachovala rosalginom uz v porodnici a pekne sa to zahojilo. Najhorsi je ten prvy tydzen, potom sa to uz zlepsuje 😉 Prajem nech si co najskor fit 🙂
vetrat, vetrat, vetrat (a oplachovat repikom)
vetrat a casto oplachovat studenou vodou🙂
po prvom porode sa mi nastrih tazko hojil, pomahalo oplachovanie repikom a otvorene ranky som zasypavala septonexom. Pri druhom porode som hned sitie oplachovala rosalginom a velmi rychlo sa to zhojilo.
Pridávam sa k piacere Dermochlorophyl pomohol aj mne, bola som potrhaná až po konečník a v toto mi veľmi pomohlo, pôsobí to príjemne chladivo.
vela vetrat 😉 netreba ani repikom oplachovat, mne to Dr. neodporucal ... x krat za den sa sprchovat a vetrat ...
vetrat a ja som preplachovala rosalginom a casto sa sprchovat...zahojit sa zahojilo....citlive je to dodnes 😉
mne v porodnici na to davali studene obklady..z mrazaku v gaze zabalene a to som si prikladala a bolo to super..inak tiez len vetrat.repik vraj nie je bohvie co. 😉
Mne výborne pomohol rosalgin - zvonku sa zospodu poumývať. Zarába sa to do pol litra prevarenej vody..... a sprcha - aj 2-3krát denne, hlavne v týcho teplách... 🙂 🙂 🙂 🙂
ak mas moznost pozicat si biolampu, alebo ju vlastnis, 3x denne sa zospodu nahrievaj, je to liecive svetlo a mne to velmi pomohlo.
Mne lekár odporučil čisto a sucho.. a zabralo 😉
co najviac na vzduchu a kratke sprchy viackrat za den tiez vela pomozu 😉
Čo najčastejšie sa sprchovať vlažnou vodou,pri každej možnej príležitosti,používať tie vložky z lekárne sú také bavlnené určite sisi ich brala do pôrodnice a hlavne nenos priliehavé nohavičky to je to najhoršie čo môže byť.
vetrat, sprcha, repik - ten je uzasny, mne velmi pomohol a ja odporucam este aj natierat kalciovou mastou ... mala som to odskusane, ked som mala roztrieskane a site koleno, tak ma po porode napadlo, ze skusim aj tu vyuzit a super rychlo sa to hojilo
tak ako odporúča valeri1...ja som sa síce sprchovala len ráno a večer ale veľmi často som si menila vložky, aby to bolo v suchu a do týždňa som bola ok...niektoré baby si v pôrodnici tie vložky pokropili repíkovým odvarom ale ja som skôr za to, nech je to hlavne v suchu...ono sa to zahojí pekne samo🙂
@cottoncandy mala som Wobenzym - mi ho doporucili v lekarni, dojcila som pri nom. Nemal ziadny efekt pri hojeni ☹ mne ulavilo po repiku, zabrala ichtyolova mast pri zapale ale na 11. den som ani nevedela ze som rodila 🙂
tiez odporucam dermochlorofil,ja som ho pouzivala po obidvoch porodoch a vsetko sa krasne zahojilo,ako keby som ani nerodila 😀 a tiez rosalgin je super
Okrem liečiv z lekárne treba hlavne vetrať a oplachovať. Do sprchy som kvôli maličkej nemohla behať cez deň, keď som bola sama doma, tak som to vyriešila tak, že som si do umelej flašky vždy nabrala čerstvú vodu, položila pri wcko a po vycikaní som to tam dole opláchla 😀 človek sa hneď cítil lepšie 🙂
ja som to robila tak že vždy keď mi trebalo cikať tak som šla cikať do sprchy bolo to bezbolenstne nepalilo a hojilo sa rychlejšie a tiež dobre osušiť 😎
častým sprchovaním , samozrejme " zo spodu" 😉
mne pomohla casta sprcha a dermochloropfyl
Ahoj, gratulujem k dcerke 🙂 ja som pouzivala len lactacid, nic ine...dva - tri krat denne sprchu (pri malej sa nedalo viac 🙂 )....do dvoch tyzdnov sa to pekne zahojilo, mozno aj skor ...a to som bola nastrihnuta az po ritku 😠
Neodporucam ziadny repik ani podobne bylinky. Zelam vsetko dobre, vela zdravicka 😀
Presne Repik ja som si vzdy rano spravila odvar repika a tym som sa vzdy oplachla vo WCku vzdy po malej potrebe a neutierala som sa lebo som boal oplachnuta odvarom...a skoda ze som to pri prvej dcere nerobila hned uz v porodnici ale az doma a pri druhom som hned po porode v porodnici a uz ako som sla domov to bolo lepsie a po tyzdni uz pohoda vcelku ale asi mesiac som si to oplachovala repikom lebo som stale krvacala....
Takze jednotka REPIK a neni ani drahy alebo popripade natrhat na luke alebo v zahrade ak mas moznost 😎
Ahoj mne celkom ulavilo v repíku a prikladala som si ešte betadinové štvorce..Všetko kúpiš v lekárni...Ale po pravde ešte 5 mesiacov po porode cítim stehy pri sadaní 😎 ☹
chlorophylovy spray jednoznačne neskutočna ulava 😉
častá sprcha, vetranie, repíkové obklady a calciova masť, overené, účinné 😉
okej, vetrat vetrat vetrat. ale ako? ked stale musim mat vlozku a nohavicky.. ☹ skoda, ze to je otazka a nie diskusia...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja som pouzivala rosalgin, a levandulovu kupel