Ahojte dievcata, poznate nejake zarucene tipy ako privolat porod? Nasmu drobcovi sa nejak nechce 😀
Doktor mi poradil, ze pohlavny styk, no bejak to nepomaha, ani chodenie po schodoch
Niekomu pomohla fyzická aktivita (povysavat byt či umyť okná a pod) Mne nepomohlo nič. Až vyvolavacka v nemocnici (9dni po termine). A to som od 36.t pila vo velkom alchemilku a ostruzinu malinovu. Od 38.t behala po schodoch 3x13posch rano a vecer, skakala na fitlopte, cvicila jogu, rochnila sa hodinu denne v 40st vode, sexovala, jedla pikantné a pila vývar zo zázvoru, skorice a klincekov. Nič mi pôrod neprivolalo :( Stále len slabšie kontrakcie, ktoré po chvíle prešli... Ale na druhej strane, pôrod šiel ľahko, tak možno to na niečo bolo ;) Držím palce!
ricinovy koktejl je tutovka, ale to by som brala ako poslednu moznost, poznam recept, kde je rum (ten je tam ale podmienka, nema sa vynechavat)
@suchacik to si ma moc nepotesila teda 🙈😀 z toho co som skusala zatial ani mne nic nepomohlo. Akurat v noci som sa zobudila na bolest a tvrdnutie bruska, ale do cca hodiny to preslo
Neboj sa navzdy tam nezostane, nenahanaj ho, pride ked bude pripraveny. Mozno aj do vecera a nemusis robit vobec nic. Radsej si skontroluj ci je vsetko pripravene a oddychuj kym sa da 😉
Male vie najlepsie kedy sa ma narodit...nic nesil..pokial neprenasas dlho...viem ze uz je tazko a cjces to mat za sebou ale nechaj drobca kedy sa mu bude chciet na svet
Ahoj, ja som si pomohla jednym pohybom z orientalneho tanca, ale az pocas porodu. Tancovat som chodila asi rok pred tehotenstvom a az do 6. mesiaca tehotenstva, samozrejme s obmedzeniami niektorych pohybov. Je to jemne trasenie panvou (šimi) kedy v podstate prekrvys panvove dno a " vytrasies" drobca von. Sama som vahala, ci to mam skusit, ale nic nelutujem. Mala som kontrakcie kazdych 5 minut, potriasla som a takmer okamzite sa skratili na 2 minuty. Cely porod potom bol velmi rychly,bez problemov a to mal syncek 4,15 kg. Myslim, ze by to zabralo aj na vyvolanie,ale je najlepsie ked ten pohyb ovladas pred otehotnenim. Orientalne tance su vyborne na precvicenie svalstva panvoveho dna. K orientalnemu tancu som sa vratila a vsetkym zenam ho vrelo odporucam.
Spermie pomozu otvorit krcok (ja o tom viem svoje 😇 ), ale porod sam o sebe sex nespusti.
Mne teda nepomohlo nic z tych overenych veci, uba vyvolavacka
*iba
@bambulka1122 mne nepomohlo nic - ani 3 vyvolavacky..ricinovy koktejl som nemala odvahu a potom uz ani moznost vyskusat ale keby som sa vratila v case dala by som si ho.
Ja som si dala aj horuci kupel, sex a tusim pohar cerveneho vinka a na druhy den to prislo 🙂
Tiez mi pomohok ricinovy koktejl. Oleja by malo byt ale aspon pol deci, pak idealne marhulovy kompot alebo dzus, a aspon maly panak tvrdeho alkoholu, bez neho to moc nefunguje, on nejak zreaguje s tym olejom. Ja som mala broskynove tatra tea 😀 a teda zabralo, v noci som zacala rodit (10 dni po termine) a ani klystyr som nepotrebovala 😀
presne tak, olej 🙂 mne gynekologicka odporucila lanovy, stari lekari davali ricinovy. to mi este mamina spominala. ale o tom alkohole som nepocula :D
Kamarátke lekárka poradila 2dcl vareného červeného vína a im to pomohlo 🙂
mne sa osvedcilo oddychovanie pred porodom,ale aj fyzicka aktivita-nebolo to vsak nic prehnane,pomaly som umyla dlazku,vecer som si dala teplu sprchu,dobre som sa vyspala a rano sa porod rozbehol.
Ahojte. Týždeň pred termínom pôrodu som bola u svojej doktorky, ktorá mi povedala, že na pôrod to nevyzerá a ak do konca týždňa neporodím, mám ísť do nemocnice na príjem, čo som teda nechcela. S manželom sme začali praktizovať sex :D a taktiež som doma viac upratovala a keďže to bolo pred Vianocami, bolo to aj vhodné. Okrem toho som chodila na prechádzky a po schodoch. V nedeľu ráno (na druhý deň som mala ísť na príjem) mi začali pôrodné bolesti a na druhý deň sa nám narodila dcérka. Smiali sme sa na tom, že si to rozmyslela na poslednú chvíľu. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@bambulka1122 tepla sprcha alebo teply kupel, masaz bradaviek, lahka masaz - skor hladkanie chrbta od hora az dole (od stredu do bokov), masaz chodidiel, hladkanie bruska, ...., a este jeden recept - ricinovy koktejl - 1PL ricinoveho oleja a 2dl marhuloveho kompotu (je to silne prehanadlo a spusta aj porod tak to len ked uz nic nebude fungovat)