Viete mi prosím vás opísať to, čo sa deje po príchode do nemocnice. Absolútne si neviem predstaviť co sa bude diať keď prídem v bolestiach na oddelenie. Najlepšie by bolo, keby si tu mamičky, ktoré rodili v Martine
@123kik123 velmi zalezi v akom stadiu porodu budes. Ale hned po príchode sa ides prezliect a na salu. Tam ta napoja na monitor, pocas toho riesis papierovacky. Doktor ta pozrie zo spodu. A podla toho mas niekolko moznosti. Poslu ta domov, pošlú ta na "cakacku" alebo ta poslu na klistyr.
Prijatie, pasy(pritom sme riešili papiere, vyber jedla, aké si prosíme s mužom na dalsi deň, aj keď mi to bolo v tom čase úplne u prdele😀), odovzdanie súhlasu s poučením o epi, skontrolovanie, či som už otvorená, nastup Dr, bola mi zavedena kanyla, odber krvi, podanie liekov na utlmenie kontrakcii kvôli podaniu epi, prezlečenie sa do ich košele, uloženie na postel, samotné podanie epi, kontrolné sono, potom pasy a už len čakanie na porod.. rodila som v AT, ale tak zasadne rozdiely tam asi nebudu, len asi v tom, že má tam vítali prijemne sestričky s usmevom, všetko mi vysvetľovali, čo idu robit a na každý úkon sa pýtali, či s ním suhlasim, vrátanie podania akýchkoľvek liekov..
@ajka0207 ja som si v Ruzinove jedlo vybrala.... sestricky sa usmievali, vsetko komentovali.
@ajka0207
@jankalukasova Jaj baby, buďte radi. Kamosku tak zdrbala sestrička na Antolskej v Ba, že na čo prišla do nemocnice s 12 minútovými kontrakciami, keď jej odtiekla voda, že mala pockat ešte doma na kratsie intervaly, že oni tam nemajú čas a priestor ju tam teraz držať, až sa jej porod hneď zastavil a skoncila na akútnej sekcií..
Ďakujem vám veľmi pekne maminky
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@123kik123 Prijem, papierovacky, klystir a zhodnotenie stavu a postupujúceho porodu. Mozno sono, monitor.