Ako to chodí po sekcii?

nellka21
25. nov 2018

Ahojte, ako to prebieha? Tie co ste mali sekciu v Po s starej porodnici? Co nasleduje po zasiti? Mam z toho trosku stres, prvé som rodila normálne, teraz musí byť sekcia a neviem si predstaviť co ma čaká, aká je starostlivosť po nej, čo sa deje, čo mám čakať, či budem na všetko sama.. Ako ste to zvládli? Kedy ste začínali chodiť? V čom sestričky pomôžu? Bude nás na izbe ako hadov? .Ako to teraz chodí? 🤪

nikpa
25. nov 2018

@nellka21 ahoj, ja som síce nerodila v PO ale priebeh sekcie je asi všade rovnaky az na tu starostlivosť od sestriciek. Mna po zazisti dali na jeden deň na pooperacnu izbu, kde mi merali často tlak, kontrolovali ranu a dali infuzie od bolesti. Postaviť som sa musela po 24h. Nikto mi nic nepomohol. Bábätko som mala v inkubatore, čiže mi ho nedali ale ostatnym ktoré mali detičky v poriadku ich dali hned potom ako vstali z postele. Vstat bolo najhoršie ale každý dalsi pohyb bude lepší a lepší. Všetko to prešlo rychlo, nebol čas myslieť na to, ze nieco boli. Prajem všetko dobré ;)

zuzipolo
25. nov 2018

@nellka21 ahoj,ja som tiež nerodila v PO,ale ako sa píše vyššie,všade je to vraj podobné..mala som akútnu sekciu,mala som spinal.potom som bola 7 hodín na pooperačke,kde mi merali nonstop tlak (hlavný dôvod sekcie,mala som ho vysoký pred pôrodom),potom ma odviezli na izbu..po 24 hodinách mi pomohli sa postaviť a bolo mi povedané,že musím veľa chodiť a hýbať sa (odporúčam to rozchodiť),deň potom som dostala k sebe malú a už som sa musela starať veru nikto mi nepomohol,ale u nás boli sestričky v pohode a väčšina sa snažila poradiť..inak bolesti budú ustupovať každý deň,dá sa to prežiť ;) uvidíš,že si to ani neuvedomíš,keď budeš mať bábätko pri sebe 🙂

jankap55
25. nov 2018

@nellka21 ahoj. Ja som rodila v Ba, 2x sekcia, po zasiti som bola na pooperacke, a mňa stavali po 12 hodinách, musela som ísť do sprchy a potom prejsť do druhej izby. A na druhý deň ráno mi už doniesli malého.

slavka030
25. nov 2018

@nellka21 ahoj. Ja som mala sekciu v starej v Po pred 2 rokmi...akutna, spinal..na pooperacke som bola 2 dni,kedze mi padal tlak dole tak ma nepostavili na nohy po 24h...na pooperačné ihneď po sekcii starostlivosť fajn...potom ma dali na izbu...malého mi nosili...na izbu mi ho dali až keď som sa na to cítila...v noci však nie...ja som to uvítala...avšak dostala som tam vysoké teploty, bolesti,hnačky...atď...vysoke crp...celé zle...3 druhy atb naraz...chladiace infúzie...nic nezaberalo 3 dni...zrejme mi zaniesli niečo pri sekcii...vyzerala som hrozne a cítila sa ešte horšie...popravde som myslela ze už odtiaľ nevyjdem...dalej neopisujem... sestra rodila 3 mesiace po mne tiež sekcia...po sekcii večerná služba tam po nej ani nestekla kým sme z domu nezburcovali hlavnu sestru...cele zle... ja by som tam už nešla...

nellka21
autor
26. nov 2018

@slavka030 tak to si ma veľmi neupokojila 😣 ja som tam rodila pred 11rokmi dúfala som ze to je lepšie už s personálom.. A babo dávajú na izbu? Nie iba na kojenie? Ako dlho si tam bola? Sprchy sú ešte stále mimo izieb? Inak mne zabudli vtedy po zasivani tampóny pri krčku, mala som ich tam 2tyzdne kým som na to sama neprišla.. Tiež som tam mala teploty a starostlivosť o ničom bola.. Už by som to chcela mať za sebou ale na druhej strane mam strach aké to tam bude,..

anna_maria1
26. nov 2018

ono sa ta budu snazit postavit na druhy den. ako moze sa stat, ze sa budes na to citit aj skor ale nepredcenovala by som to. hlavne sa snaz oddychnut si a teraz na to nejak nemysliet. vsetko zvladnes

nellka21
autor
26. nov 2018

@anna_maria1 snáď to pôjde dobre a nebudú zas nejaké komplikácie 😉

slavka030
26. nov 2018

@nellka21 ano. Deti boli na izbách celý deň, mimo vyšetrení. Ja som mala môjho takto len pár dni... nechcem hádzať všetkých do 1 vreca... boli ak fajn sestričky...sprchy aj toalety mimo izieb stále... prajem ti veľa šťastia a hlavne aby vám to dobre dopadlo.

limetka69
26. nov 2018

@nellka21 preco nejdes do monobloku?

kredog
26. nov 2018

Sesterka rodila v po a vravela,ze nikdy viac. Opuchla,preklampia a nic s nou nerobili, plakala jak orkan az kym neprisiel muz s obalkou. Cele na hovno. Ja som rodila v 3 porodniciach a male su najlepsie,maju vecsi zaujem o pacientku. Skusila by som nieco mensie v okoli. Bola som aj v krompachoch chvali si ich

amarilka26
26. nov 2018

@nellka21 ahoj, ja som mala planovanu sekciu v auguste tento rok. Rano si ma nachystali a sup na operacku. Anesteziolog mi pichol cosi do chrbtice, bolo to neprijemne ale nebolelo. Potom to bolo sup sup, do hodinky som bola na izbe a 8 hodin som lezala a nemohla som zdvihnut hlavu. Nemala som ziadne bolesti cely cas, len bolo neprijemne ze som si necitila nohy, ale po par hodinach sa cit vratil. No a po tych 8 hodinach ma vyhnali z postele do sprchy. Neislo to na prvy krat bo sa mi hlava tocila ale o 5 minut som vstala a sup do sprchy 🙂 Inak je dolexite chodit, chodit, chodit. No a pomyslenie na ten maly uzlik robi zazraky, dalsi den som behala ako srnka 🙂 samozrejme ze to pobolievali a tazko sa mi v posteli prehadzovalo, ale dalo sa to v pohode vydrzat 🙂 Ja som rodila v Skalici, su tam uzasne sestricky ktore stale choodili a pomahali 🙂 takze kludne by som isla znova rodit 🙂 🙂 inak rodili sme viacere sekciou a vsetky sme boli bez komplikacii a vacsich bolesti.

nellka21
autor
26. nov 2018

@amarilka26 kto by povedal ze sekcia je krásna 😁 hlavne ze sa vám dobre vodilo.. Ze ste to tak super Šáli.. Všetko je o prístupe personalu

nellka21
autor
26. nov 2018

@limetka69 neviem nejak ma to tam neláka a aj gynekologicku mam v starej pôrodnici a ta by mala reči jak bobkov že si robím co chcem 😣

slavka030
27. nov 2018

@nellka21 ktorú gynekologocku? Inak kto ti povedal že budeš mať sekciu? Tvoja alebo primárka tam?

nellka21
autor
27. nov 2018

@slavka030 nie ja mam operovanu pupocnu kilu pred 2rokmi a odporucanie od chirurga aby bola sekcia a navyse je maly otoceny KP

limetka69
27. nov 2018

@nellka21 ako nikde to nebude idealne podla mna, ja som pre take reci o presovskych porodniciach sla rodit do Bardejova a jedna velka katastrofa, ze baby friendly hahahahahahah joj.... radsej ani nespominam, aby som si den nepokazila.😀

nellka21
autor
27. nov 2018

@limetka69 no vies ked sa nevie presne urcit ze "zajtra o 10/00h to na mna pride" tak sa nebudem trepat niekde 60km kvoli porodu v bolestiach. Je jednoduchsie zasjt 10min do presovskej nemocnice autom..a mat aspon dobry pocit z toho, ze uz je "dobre"..

limetka69
27. nov 2018

@nellka21 ved ja sa ti snazim povedať, ze zbyrocne by si sa tam trepala, lebo je to ako v Presove, ak nie je u nas lepšie.

nellka21
autor
27. nov 2018

@limetka69 ja viem co si tym chcela povedat..ja som to pisala kvoli tomu ze su vsade nejake dobre veci v tych porodniciach a vsade su takisto nedostatky... ide len o pohodlie a hlavne aby sa to stihlo a neprislo ku komplikaciam.

nellka21
autor
27. nov 2018

@nellka21 tiez pocuvam same pozitiva na kosice, bardejov, staru lubovnu..ale kto sa tam bude trepat o 3 v noci v bolestiach..ze ano 😉

nikaeli
30. nov 2018

@nellka21 ja som rodila planovanou sekciou v plnej pred 11 rokmi v starej porodnici.. mala sa narodila o 9ej, prve info som dostala o 12ej, aj to na moje naliehanie (info znamena, ze dieta je zdrave a v poriadku - nevedela som ani pohlavie) a 1x mi ju ukazali o tretej na par minut.. napichnuta infuziami, 1x som stavala vecer.. ok, to bolo v pohode.. co ma mrzi - nik mi nepomohol s kojeni, s prilozenim, az po 3 dnoch (!) sa ma nova sestricka spytala, ci uz dojcim a ja ze nie, ze sme sa este ani neprilozili (!) tak mi s tym pomohla, (vtedy sa mi sialene spustila krv). Nastastie sa mala chytila a kojili sme sa rok. Domov sme sli na osmy den.

Syn sa narodil v januari v Starej Lubovni sekciou, nakolko mi ju v Presove neboli ochotni urobit a moj lekar to vyslovene odporucal (aj pre ine dovody). Spinalka, otecko cely cas pri mne (ano, pri mne, drzal ma za ruku), na sale hralo radio, personal neskutocny, chvilami som mala pocit, ze som v hoteli. Dve hodiny na pozorovacke, potom na izbe. Drobca mi priniesli hned a hned mi ho sestra prilozila, vdaka comu sme sa hned zacali kojit a na piaty den sme sli domov. Sestricky uzasne, pomohli mi aj v sprche (zatial co v Presove som mal pocit, ze aj keby som tam odpadla, tak tam mozem lezat pol dna - ci uz v starej, ci v monobloku).

Myslim, ze hodina cesty stojiza zvazenie..

slavka030
1. dec 2018

@nellka21 ja som mala odporúčanie pri prvej, a napriek tomu ma nechali rodiť prirodzené (To bol ale moboblok)... no v starej som si odlezala dosť..a poviem ti, záleží od primárky ako pôjdeš...

nellka21
autor
1. dec 2018

@slavka030 prečo od nej?

nellka21
autor
1. dec 2018

@nikaeli no pred 11 rokmi som rodila v starej, bola som tam 2mesiacepred pôrodom a týždeň po pôrode.. Pred pôrodom ešte ako tak, ale po pôrode ako vravíte, pes po vás nestekne, rodila som prirodzene, mala som teploty, bolesti, keďže vo mne niečo zabudli, ale tak odpoveď bola že som po pôrode, čo sa čudujem... Tabletky proti bolesti som dostávala sporadicky, ako keby to zo svojho dávali.. Stále dúfam ze nebude také hrozné, i keď ako by som sa teraz dopracovala niekde k inému Dr a do inej pôrodnice?.. Čím lepšie to chceš dat a zvládnuť aj po pôrode tým horšie podmienky sa to dostanú..

slavka030
2. dec 2018

@nellka21 lebo v podstate rozhoduje o všetkom a všetci sa jej tam boja...myslim lekári...robia čo povie...po svojom si robia jediné keď je mimo niekoľko dní za sebou...

nellka21
autor
2. dec 2018

@slavka030 hmm super a co to pre mňa znamená? 😕

slavka030
2. dec 2018

@nellka21 možno nič a možno by som sa nespoliehala na tvoju gyn. Ťažko povedať...ktorý si tt?

nellka21
autor
2. dec 2018

@slavka030 35tt

nikaeli
2. dec 2018

@nellka21 to znamena, ze bez jej suhlasu ti sekciu jednoducho neurobia. Ale ked je maly KP a mas odporucanie od chirurga, malo by to byt OK 😉 ked pojdes na prietoky, porozpravas s doktorom, ktory ti bude ctg vyhodnocovat 😉 a uvidis.. drzim prsty ❤ potom daj vediet, ako ste dopadli 👶

katrin21
2. dec 2018

@nellka21 chodit treba cim skor, cim skor sa rozhybes, tym lepsie. ja som mala aj celkovu , aj spinal.. po spinale som sa citila o 100% lepsie, ako po celkovej, je to mensia zataz, si skor fit.. takze mozem len odporucat , okrem toho aj babatku nejde potom anesteza do telicka, co je super.
chodit som zacala cca po 12 -15h, 10h nesmies zdvihnut ani hlavu po spinale, sice nohy davno citis, mozes sa dat na bok, ale nesmies zdvihnut hlavu, ani pri piti, treba pit cez slamku, alebo hadicku od infuzie si pytaj, tu si daj do flase a super. po tych 10h som sa posadila na posteli, niekto uz aj vstane, mne sa tocila trochu hlava, tak som radsej nesla, potom neskor uz ano, sli so mnou do sprchy sestricky, sama nesmies ist 1x..
A potom uz som sa snazila hybat stale.. je to prevencia embolie a trombozy aj, je to treba... a hlavne sa skor rozhybes..
Ano, prve dva tri dni to boli, kym vstanes z postele a postavis sa, vsetko pomalicky, cez bok, laket, sed a potom pomaly vstat a snazit sa vystierat.... cim menej sa budes bat, tym lepsie.. Fakt... ak sa takto rozhybes, aj ked to boli, tak 4 den bude velka zmena a 5 den uz budes chodit relativne akoby nic 🙂 samozrejme opatrne..
Ak budes otalat, budes mat problemy dlhsie .. vsetko sa lepsie hoji, ked sa zena hybe..
Okrem toho som si pri druhom porode nasadila aj Wobenzym, od 2dna po operacii, uplne stacia 3 " lentilky" 3x denne pred jedlom, netreba ako pisu v navode tie sialene mnozstva... staci to a velmi pomaha, su to len enzymy, takze mozes aj ked kojis, to sa neboj, je to na pooperacne stavy priam zazrak.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre