Ako ste zvládli pobyt v nemocnici?

22. jan 2024

Dámy, o dva týždne mám termín a už teraz mám riadnu začínajúcu depresiu 😭😁 na pôrod sa teším, ale ja mám vždy z nemocníc depresiu, keď som v nemocnici tak upadnem do takého stavu, že za celé dni nič nezjem, pretože mám strašné nechutenstvo, keď príde návšteva hneď mi je tak ťažko, že oni pôjdu preč a ja musím ostať, že plačem, len tak prežívam z hodiny na hodinu a strašne trpím😁 jednoducho byť tam zavretá tých 5 dní (ak nie viac) je pre mňa strašná predstava.. + doma mám staršie dieťa, som naňho dosť naviazaná, síce sme už boli bez seba, ale vždy max. tak na dva dni/jednu noc.. už len pri predstave, že budem od neho tak dlhý čas mi chýba. Ako ste zvládli ten “pobyt” na novorodeneckom po pôrode? Ďakujem

anjelicek26
22. jan 2024

Podla mna si len skodis, ked sa nad tym takto dopredu zamysla... tvoje dieta ma doma ocka, nic mu nebude, je o neho postarane. Ty budes v nemocnici pod dozorom po porode oddychovat a mat na prse prisate malicke babatko, ktore ta bude maximalne potrebovat. Na toto sa sustred. Je to len par dni, venuj sa len sebe a babatku. Ked dojdes domov, budu to 2 deti a domacnost, kludu odzvonilo...

bolarazjedna
22. jan 2024

Ahoj, neviem kde budeš rodiť, ale u nás napr po spontannom pôrode stačí 72hodin (3dni), a pustia ta domov, ak detský lekár tiež nemá dôvod ďalej hospitalizovať novorodenca (nemá silnú žltačku napr).
Skus sa pozrieť na ten pobyt tak, že tie prve dni budeš mat dosť starosti so sebou, s bábätkom, aspoň sa na to môžeš v kľude sústrediť, jedlo položia pred teba a nemusíš sa o nič starať, len o vás dvoch. Viem, že doma je len doma. Ak sa ti dá, vybav si nadštandardnú izbu, aby si mala väčší komfort a súkromie.
Okrem toho môžu ťa každý deň navštíviť, takže každý deň sa môžeš tešiť na to stretnutie. Okrem toho bábätku vybavia všetky potrebne vyšetrenia a nebudeš musieť s nim behať po vyšetreniach pár dní po pôrode.
Môžete si aj zavolať, mat videočet s domácimi....
Skus to tak neprežívať, je to len pár dní a teš sa ze iba kvôli pôrodu a nie kvôli nejakej chorobe s nejasným vývojom.

smajcii
22. jan 2024

Ja asi nebudem vhodná vzorka, pretože okrem toho, kedy som sa narodila ja sama, som v nemocnici ležala až teraz v oktobri 2023, keď som porodila dcérku 😁😁 boli sme tam ale iba 3 noci, zbehlo to ako voda a skôr som mala opačný problém, že domov sa mi chcelo, ale mala som obavy, takže by som pristála byť tam aj dlhšie skrz rady od sestričiek 😁😁
Zvládneš to, zbehne to ako voda 🙂 pár vyšetrení, zoznamka s dieťatkom a ani nevieš ako a si doma 🙂 ešte keď budeš mať fajn spolubývajúcu, tak to ozaj ujde 🙂

jana_eyre_2
22. jan 2024

Tak byť v nemocnici nie je radosť to je pravda.. ale musíš myslieť na to, že to proste raz skončí a sústrediť sa na to.. vezmi si nejaku naozaj dobru knihu ktorá ťa baví a vždy keď bude ťažko tak ju čítaj (samozrejme ak sa práve bude dať) jednoducho skús smerovať myšlienky inam..

Každý pobyt v nemocnici som si odrevala.. ticho vo svojej posteli, pustila som to von a neznášala som keď si to niekto všimol a riešil "a prečo plačeš, svet sa nezrúti, bla bla bla".. jednoducho niekto chce svoje emócie dať von plačom a neznášala som keď to niekto okolo musel riešiť.. potom mi bolo už lepšie keď som sa vyplakala..

Najťažšie bolo odísť keď som čakala druhé - to mal starší syn len rok a pol.. nikdy som bez neho nebola a prežívala som to ťažko.. keď som čakala tretieho bola som v nemocnici dva týždne pred pôrodom a potom ešte po pôrode.. to mali staršie deti 4 a takmer 3r.. tiež som bez nich ešte na tak dlho nebola.. zvládli sme to všetci hoci chcelo to veľa plánovania a zmien.. nakoniec to obdobie skončilo a šup už je to 7r dozadu 😂 chodia do školy samé busom a dcéra sa práve pubertálne ofucala.. ide hrozne rýchlo ten čas.. neboj pôjde to rýchlo..

lelelienka
22. jan 2024

Skus sa na to pozriet tak, ze ides do nemocnice nie preto, ze si chora, ale preto, ze sa konecne zvitas so svojim malinkym babatkom. Tes sa na to. Tych par dni sa v pohode da zvladnut, ak natrafis na prijemnu spolubyvajucu a vzhladom na to, ze sa neprestajne budes starat o babatko, tak ani nevies ako ti to utecie. 😉

diewcatqoo
22. jan 2024

Neviem, ci vobec existuje niekto, kto ma rad nemocnice. Pokial budes po porode hospitalizovana s babatkom standardne len tie 3-4 dni, tak myslim, ze to zvladnes uplne bez problemov. Mne tie tri dni zbehli ako voda, bola som v takom stave, ze som ani poriadne nevedela, ci je den, ci noc, stale nieco.. naivne som si so sebou vzala pred hospitalizaciou aj knihu, ale vobec som nemala cas ju ani vybrat z tasky, nie to este otvorit.

arieska
22. jan 2024

keď som čakala druhé dieťa tak som skončila v nemocnici mesiac pred termínom. A domov som šla až po pôrode. A boli tam so mnou baby, ktoré tam preležali celé tehotenstvo. Domov som odchádzala oddýchnutá ale je pravda, že s dvomi kuframi, lebo za mesiac sa mi tam tých vecí nazbieralo :D (notebook, knihy, kopec kozmetiky...)

3petka
22. jan 2024

Možno ti zlepšim náladu. Buď rada že tam budeš naozaj max 5 dni. Ja som bola teraz pri druhom v nemocnici mesiac. Nemohli má ani moc chodiť pozerat lebo bolo chrípkove obdobie.

jesenzima
22. jan 2024

Zvládla som to super, dobre som si oddýchla ... 😃

zuzu1304
22. jan 2024

Mala som to podobne, ale priplatila som si nadštandardnú samostatnú izbu /kľud, väčší komfort, vlastne wc a sprcha na izbe/a keďže bol malý zdravy a ja som bola druhorodicka tak nás po 48 hodinách pustili domov takže sme to zvládli v pohode.

msnesquik
22. jan 2024

Ja som lezala v nemocnici mesiac a pol s rakovinou a doma som mala ani nie rocne dieta..vzdy moze byt horise, ved to je len pat dni

lucia13022023
22. jan 2024

Mam to tak tiež s nemocnicami, ale pred pôrodom som sa nastavila v hlave ze toto nie je nemocnica ale pôrodnica, a budem tam pre bábätko, par dni a ideme domov. Keď malý spal, spala som aj ja, alebo som pozerala filmy, počúvala podcasty, nakupovala 🤣 prejdú tie dni ako voda, len sa skus pre nastaviť v hlave.

januska12323
22. jan 2024

A teraz si predstav, že si tam pred 30 rokmi, ležíš mesiace lebo nevedia čo s tebou, nemáš mobil, notebook, telefón akurát na chodbe. Teraz je toľko vymožeností ako si skrátiť čas a si tam predsa kvôli bábätku, musíš myslieť pozitívne. Za týždeň si budeš nadávať čo si si viac neoddychla keď si mohla.

majlo1234
22. jan 2024

J velmi zle, tiez som bol orvy krat v nemocnici, spolu s vyvolavanim som ta stravila tyzden a bolo to pre mna otrasne. Ale objektivne to bolo ok, len moja psychika v tom prostredi ma opustila😂
Pojdem teraz deuhy krat, vezmem si kopec sladkosti, krizovky, nejaky serial si pripravim, nech ma zabavi, ine ti poradit neviem.

minenkak
22. jan 2024

Zakaždým keď som v nemocnici, mám slúchadlá , časopis,knihu ,chodím sa prechádzať ,pozerám filmy na mobile a teším sa domov

maryetta
22. jan 2024

Ja som sa “bala” len pri prvom. To som isla prvykrat do nemocnice. Nevedela som čo a ako.
Pri druhom uz lepsie. I ked jasne bolo mi kusok smutno za prvym dietatom ale zvladli sme to super. A to som bola v nemocnici 12dni.
Pri tretom som sa uz balila ako na dovolenku 😂😂😂 bola som týždeň.
A teraz pri štvrtom sa zo mna smiali ze si to tam uzivam. Ze sa ani domov neponahlam 😂😂😂
Bola som 5 dni.

minenkak
22. jan 2024

Jaaj a zbal si oblečenie,aby ti v ňom bolo dobré,šaty robia človeka

petronellla87
22. jan 2024

Ja som musela byť po pôrode v nemocnici týždeň a tiež som to odrevala. Ale ja som typ že sa vyrevem a som ok, najhoršie bolo ked za mnou chodil stále niekto z personálu že prečo plačem 🙄 neznášala som to a evidentne odpoveď že chcem ísť domov im nestačila...Potom raz deň pred odchodom domov prišiel jeden starý lekár, dal mi polku nejakej tabletky a po nej mi bolo jedno kde som😁 ak budem týždeň v pôrodnici aj s druhým tak ma asi picne

timea301196
22. jan 2024

Ked musíš tak musíš ležala som 4 mesiace pri druhom dieťati. Pri prvom dva mesiace. Dokonca po pôrode ešte týždeň kvôli zlcniku. Tu som deti mám zdravé

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre