Ked som sa po obede postavila mala som na gatiach mokry flak v tvare ovalu 7x3 cm. Bolesti nemam zatial,ked zaschlo na gatiach zostal flak s ostrymi obrysmi 🙂 dala som si vlozku ale zatial nic dalsie nevytieklo.a po polhodke ma prehnalo . Som prvorodicka v 39tt (38tt+6) . Malinka sa v kuse mrvi,kruti kope. Myslite ze to bola plodova voda?Dakujem
no mne odtiekla voda vo vacsom mnozstve a potom to prestalo (no sem tam po troske este "odkvaplo"), po polhodine ma paradne prehnalo 😀 potom sa nedialo chvilu nic a asi za hodinu nastupili slabe kontrakcie, potom prisla jedna silna a to uz som sa zacala obliekat, lebo za 10 minut prisla dalsia silna a utekali sme do nemocnice. od odtecenia vody do porodenia ubehlo 4 a pol hodiny 🙂 bola som v 37+5tt, takze cakaj mozno ze pridu kontrakcie 🙂
vobec nemusi odtekat stale, mne na zaciatku 40 tyzdna trochu cvrklo, mozno nieco okolo pol deci, som si myslela ze som si cvrkla, ze mi mala nejak kopla do mocaku.. nic viac dalsich 6 hodin neodtieklo ani neboli kontrakcie. potom to az zacalo.. tym ako bola mala zostupena do porodnych ciest ma v podstate zastuplovala hlavickou
@lucinkab Ja som sa zobudila v noci, že som mokrá pri prvom pôrode. Išla som na wc a voda po troške tiekla stále. Osprchovala som sa a išli sme do pôrodnice. Kým sme tam prišli, bola som ako postata. Aj do topánok mi natieklo. A kontrakcie neboli žiadne asi dve hodiny a potom začali a ráno o ôsmej bola dcéra na svete.
Pri starsej som mavala take fliacky ako pises ale voda to nebola tu mi pichli az pri porode. Pri dvojkach som nala asi 4 hodky kontrakcie ked mi praskla voda a to bola teda potopa, cely spodok kokry, gate mokre, do topanok mi natieklo no sranda. 🙂 uvidis ci sa nieco zacne diat ak zacala odtekat asi bude pomaly stale nieco tiect. Drzim palce 🙂
@lucinkab ahoj tak ako???
@milagrosss20 cakam ci daco odtecie este alebo na kontrakcie . Takze odychujeme zatial
@lucinkab dobre...som zvedava ze co....mne voda odtiekla pred porodom..to uz som tlacila 😀
Ja som rodila pred pár týždňami ,a plodová voda mi odtekala veru takto po trošičkách, nakoniec som išla do nemocnice a tam ma vyhrešili, že som mala prísť hneď a nasadili mi antibiotiká... Takže hneď ako bude aspoň trošička na vložke, tak šup do nemocnice... 🙂
@lucinkab no zo mna vytiekli naraz hadam 2litre.....sedela som na WCku a cakala.......a ked najvacsie susto odtieklo, potom uz potroche odtekala, to som uz sla do nemocky....ale kebyze ma to zatihne v obchode, von, tak mi vlozka nepomoze...tolko jej bolo......inak ja som porodila od odtoku plod. vody po 15,5 hod.
teraz pri syna,isla som akurat na poradnu den pred terminom,nechali mi uz nemocnice,od rana som myslela ze mam len nejaky vytok slabsi,nakoniec vecer o pol osmej som isla za sestrickou,ze uz sa mi to nezda ze by to bol vytok,nech mi na to pozrie a hohoho, bola to plodova voda, takze od rana pekne postupne v malych mnozstvach mi utiekla 🙂
mne ked odtiekla voda, tak mi isiel po nohach prud mensieho potoka
Mne ked odtiekla plodova voda najprv sa nedalo nevedeli sestricky potvrdit ze to plodova voda je, sedeli sme doma pri telke a naraz zo mna nieco tecie ja ze cikam nevedomky:D
ja som si najskor s mm myslela ze mi "cvrklo" ..sme sa smiali na tom ze uz ani neudrzim....potom sa postavim z postele a ...len sa vyplavilo vodyyy...tak volam mame ze ci toto moze byt odtekajuca plodova voda..ako prvorodicka som bola..hmm...mimo ...ta mi zacala nadavat do tel ze nech sa nesmejem a utekame do nemocky......jaaaj celu cestu sme sa bavili s mm, lebo ani tasku zbalenu som nemala.....nic, nasmiali sme sa, ja mam z toho zazitok, aj porod bol paradny rychly.... 🙂 🙂
No ja som mala tiez iba taký pocit ze nieco vlhké medzi nohami, takmsme išli do nemocky a ako somvystupila z autá tak strasne vela zo mna tieklo. Ja by som na tvojom mieste šla, pretože aj mne po 12 hod nasadili antibiotiká kvôli infekcii ktorá moze hroziť bábätku. Nemáš to ďaleko z bb do zv.
ako pise @zuzkat1 dufam ze si uz v porodnici, u mna to bolo tak ze som mala strasne nutkanie na cikanie, a na zachod som nedobehla len to bolo az zelene skoro az cierne tak som nevedela ci ma nahodou tak strasne neprehnalo....ale ja som uz bola v nemocnici, prisla porodna asistentka otlacila do toho vlozku odisla za chvilku prisla a uz istlo ctg a zacinalo sa rodit....
@lucinkab
Ahoj, ja som si bola istá, že mi voda odtiekla, bolo jej dosť. Nemusí to vytekať stále. Radšej by som šla už k dr...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@lucinkab moze sa rozbiehat porod.. Voda môze odtekat aj postupne pomaly, alebo nemusi vôbec.