Ako ste sa pripravovali na pôrod?

31. júl 2024

Ahojte ako ste sa pripravovali na porod? Skor ma zaujimaju mnozstva takze zeny co nic z toho nepraktizovali to nemusia tu hovorit 🙂

Kolko ks datli zjest za den? Stacia 3ks? Rano, obed, vecer?
Malinikovy caj - 1 cajova lyzicka 2x denne?
Ked pridam aj alchemilkovy caj tak mozem rozdelit ze malinik rano a alchemilka vecer?
Lanove semiacka - velka cajova lyzicka do jogurtu raz denne staci?
Masaz hradze olejom - nebavi ma to robit 5 minut.. myslite ze staci si tam napackat olej trosku pomasirovat a staci? 30 sekund asi….

Co vas este napada?

gejb
31. júl 2024

Odporuca sa 6ks datli denne
Nájdi si na IG aj nejaké cviky pre tehotné, s fotloptou aj bez na rozpohybovanie panvy.
Napríklad účet Betterbirthcompany
A naparovanie od 38tyzdna

andrea2323
31. júl 2024

Ja som jedla denne 6 datli.. dva, tri pohare malinika, jedna lyzicka lanovych. Ale masaz hradze podla mna 30sekund nestaci, vtedy sa ani hradza nezahreje na samotne natahovanie - ja som robila kazdy druhy den cca 7minut. Aj ked to bolo otravne. Plus som od 37tyzdna este annibal a natahovacky, cviky na panvu na fitlopte.

monnci2226
31. júl 2024

bylinne naparky 👌 uz ozaj vo vyssom stadiu cca 2-3 tyzdne do porodu, doporucil mi to sam primar a nemozem si vynachvalit..... inak aniball, malinik, masaz....

jancazvalova
31. júl 2024

a nie je to prehnané ? 😀 neviem si predstaviť naše staré a prastaré matere ako by sa takto pripravovali na pôrod. a to kedysi bolo viacej viacpočetných rodín, kde minimum detí bolo 3-4.

autor
31. júl 2024

@jancazvalova ale ved to nemusis robit. ;)

14petulka88
31. júl 2024

Mna len zaujima naco su dobre tie datle? O vsetkom ostatnom som uz pocula, ale o datloch nie. Dakujem

tinalia
31. júl 2024

Baby vyssie tie dobre odpisali, tak sa nebudem opakovat. K tej hradzi, 30sekund je strasne malo, ja som to robila aj 10minut.. a potom aj aniball posledne 2 tyzdne (skor som nemohla).. nakoniec som mala sekciu, takze mi to bolo na nic 🤣

tinalia
31. júl 2024

@14petulka88 vraj slabsie krvacanie pocas porodu a mäkkší kŕčok maternice

14petulka88
31. júl 2024

@tinalia dakujem

anavixy
31. júl 2024

Tu hradzu urcite dlhsie, nemusis 10min, staci 5 min kazdy druhy den napr., ak sa ti nechce kazdy den. Lanove semienka sa odporuca jest mlete, nie cele.
Ak nepoznas tento profil na ig, tak odporucam prezriet prispevky, najdes tam uplne VSETKO co ta moze o tehotenstve, porode a sestonedeli zaujimat 👌
https://www.instagram.com/mojeporodniasistentka...

lucia13022023
31. júl 2024

Odporúčam všetkými prstami na tele bylinnu naparku. Je to extrémny relax, príjemné, a pomôže to pri pôrode. Aspoň tak mi bolo povedané od pôrodnej asistentky, ako prvorodicka som porodila bez na strihu a bez poranení za 5 hodín, najväčšie kontrakcie poslednú hodinu. PA aj doktorka co ma rodila povedala, že vidno ze som mala dobrú prípravu na pôrod. Takže naparuj🤣

ivka21
31. júl 2024

Áno tu alchemilku radila jedna pani s 9 deťmi, teraz ma cez 70 takže aj v minulosti sa pripravovali na pôrod. Tiež som pila malínik 2x denne 1 lyžička lanových večer som zalilala vriacou vodou a ráno na lacno vypila. Anibal je tiež fajn. Pri tých posledných dvoch len asi týždeň lebo sa pýtali skôr ale pomohlo možno len ako psychická podpora ale aj to staci

autor
31. júl 2024

@lucia13022023 a ake bylinky idu do tej naparky a kolko? 😀

svetlonos
31. júl 2024

@jancazvalova
no ved práve - tam 4te rodili za pochodu, pôrodné cesty nachystané a telo šlo na automatiku 😄

svetlonos
31. júl 2024

Tak mne 3 gynekologických anibal neodporucili ba až vyvrátili a z malinka sa vraj viac krváca.
Pri prvom tého som masirovala hrádzu speci olejom. Porod bolestivý, natrhnutie 2 stupňa, šitie aj pri mocivom mechúra.Sili ma takmer hodinu
Druhý porod, nerobila som nič. Do 7cm len kontrakcie bez bolesti. Po puchnuti obalov som do 40 minut porodila, šitie 3 stehy ani nie 5 minut, to snáď ani 1 stupeň nebol.
A teraz si vyber 🙂

luccija
31. júl 2024

@svetlonos asi tak ako píšeš....ja som nerobila nič rodila som pred 17 r😂pre pokoj v duši som išla na prehliadku pôrodnice s pôrodnou asistentkou bol to asi hodinový rozhovor.Porod rýchly, bez nástrihu.Kamaratka sa venovala všetkému aniball, strava, dýchacie kurzy pôrod vakuumextraktorom šitie po zadok, poškodený mechúr.Je to hop, alebo trop si myslim

autor
31. júl 2024

No je to urcite aj o stasti. Urcite tieto veci nezarucuju bezproblemovy priebeh ale dokazu trosicku pomoct… ale ked uz nastane nejaky problem tak bohuzial…. Ziadna nevieme co nas caka…

lucia13022023
31. júl 2024

Autorka, vieš si normálne kúpiť už zmes byliniek na to určené, všetko tam budeš mat napísané.

maminkadeticiek
31. júl 2024

Jedna vec sa mi osvedcila - aniball-fantasticka vec.Po prvom porode kedy som bola cela pozasivana som vdaka bohu mohla po druhom ked som cvivila s aniball tancovat,sediet,cokolvek-topka.

terry658
31. júl 2024

Alchemilku a malinik som pred pôrodom pila na litre. Pôrodná asistentka mi dala presný rozpis.
Každé ráno som jedla k raňajkám ľanové semiačka, ktoré som čerstvo zomlela.
Masáž hrádze ide až po dosť nepríjemné pocity, čiže natrieť sa olejom nemá veľký význam. Ja osobne preferujem cvičenie s Aniballom.
Vaginálna naparka tiež pomáha. Ale tá sa môže až tesne okolo 38. týždňa.
Počúvala som afiemácie z hypnopôrodu. Mne to dosť pomáhalo ostávať pokojná.

mariska1989
31. júl 2024

Malinový čas som mala ja jedine a to som vypila 3 poháre za deň od 37 týždňa potom som sa snažila to teda už vyvolať, prechádzky do kopca . Plus popripade teplejší kúpeľ . Jeden deň som si urobila malinový čaj ráno aj na obed . Na obed sex . Po obede prechádzka taká dlhšia a do kopca viac ako predchádzajúce dní . A večer horúci kúpeľ čo najviac som teplé vydržala. A 10 minút čo som bola z vane vonku s mokrú hlavu mi praskla voda .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre