Ahojte , keďže som prvorodicka idem si sem pre radu možno I nejakú podporu 😁 ako ste sa vy pripravovali na pôrod? Alebo dá sa to vôbec nejako, keďže môj prah bolesti je katastrofálny tak sa pôrodu neskutočne bojím, je niečo čím by sa dal pôrod "uľahčiť " ? Ďakujem vopred za rady a odpovede
nijako, na to sa neda pripravit ale von ist musi tak neries, nic nevyriesis 😀 lekarka: "sem si dajte nohu, bude vam pohodlnejsie" moj mozog: "mam v nej krc, o chvilku vylozim" moje usta: "aaaaaaaaaaaa"
tak to nechaj tak a relaxuj a ked to pride nezabudni ze treba dychat..ja znasam bolest dobre, no ked to prislo mala som co robit..pomohlo mi sustredit sa na dychanie a slo to..
ja som sa nijak nepripravovala a vsetko prebehlo uplne v poriadku. hlavne treba dychat a tlacit, to je zaklad.
Ja som sa nepripravovala. A ked to na mňa prišlo až po 2-3h som si uvedomila ze idem robiť keďže "poslickovia" neustupovali. Sestrička mi vysvetlila co mam robiť ako budem rodit. Mala som šťastie ze som rodila v noci, sestrička sa venovala len mne. 😀
Na to sa nedá pripraviť, síce ja som prenášala nadopovana hormóny všade len s infuziou , proste len vydržať tých pár hodín pôrodu potom bude fajn
Mne najviac pomohlo si uvedomiť pri bolestiach že sa strašne vysilujem tým ako proti nim bojujem a opúšťam sa. Bola som v obrovskom kŕči a tlačila som v podstate sama proti sebe lebo som mala zataty každý sval v tele. Takže za mňa - uvoľniť sa ako sa len dá a poddať sa hoci to bolí, spolupracovať s bolesťou nie bojovať s ňou. Každá kontrakcia raz prejde a nakoniec jedna z nich musí byť posledná. 👍
Chodila som na gravid jogu a vovec to nepomohlo. Porod len nejako prezit. Sesterka cvičila hypnoporod, a ked zistila v praxi, aka je to pecka, chabrala sa za epi a bolo pomeditovane. Takze podla mna nic, len to nejako prezit...
Počas kontrakcii sa snaž uvoľniť sa, nebuď v krčí. Co najviac sa pohybuj, hojdaj panvou, skáč na fitlopte. Mysli na to, že každou kontrakciou si bližšie k bábätku. Držím silno palce!
Dula, aniball, knihy, chôdza denne - udržať sa fyzicky a psychicky, na konci už ľanové semiačka, čaj atď
Neviem v akej fáze prípravy si
hlavne si v hlave nevytváraj katastrofálne scenáre. Keď to príde sestrička ti povie čo a ako . Radšej menej študovať a brať to prirodzene..čo sa mňa týka bolesti bradaviek pri kojení keď sa bábo nevedelo správne prisať boli 100x horšie ako pôrodné bolesti. Nejaké cvičenie pre tehotné si nájdi na internete , to môžeš urobiť pre seba aby si nebola stuhnutá, ináč nič také nepomôže,.,musíš si tým prejsť a určite to v pohode zvládneš 🙂
Počúvať slová lekára a pôrodných sestier - to je základ
Aniball, kurz hypnoporodu, naparky a masaz hradze...never babam, ktore tu pisu, ze na porod sa pripravit neda... lutujem ich, ze to nezazili... kazda zena dokaze mat nadherny,v mojom pripade aj bezbolestny porod bez zraneni, ked sa pripravi...
Nemyslela som.na to :D
No v skratke : pocuvaj co ti budu vraviet sestricky a lekar,pokial nenatrafis na nejakych neludskych lebo aj to sa stava. Ja som mala aj "stastie" minuleho roku ked som rodila na jednu porodnu sestru,ktora mi povedala aby som si nasadila rusko pri uz silnych kontrakciach a porode.SAMOZREJME ze som odmietla a povedala, ze radsej zaplatim pokutu, ved bolo horuce leto a ledva som dychala aj bez toho.Ale k veci.. treba mysliet na to uzasne co na teba caka a sustredit sa na to🙂fakt ked lekar povie tlacit tak tlac a ked povie ze prestan tak prestan aj ked ovladat to je fakt narocne🙂 a pocas kontrakcii pred porodom dychaj aby dietatko dostavalo kyslik aj ked najradsej by si asi na ten moment dychat prestala ale mysli na dietatko.
Ja som skúšala pit kadejaké čaje malinikove, alechemilkive, jesť lanové semiačka 😂 a nakoniec bol porod aj tak strašne dlhy a jedine čo mi pomohlo najviac bolo to že som si chvalabohu vybavila papiere na epiduralku a dala som si ju pichnúť 😂 inak neviem ako by som to dala, bola by som totálne vyčerpaná kým prišlo na tlačenie 😊 s aniballom som cvičiť nemohla kvôli streptokokovi a nakoniec ma aj nastrihli (toho som sa bála strašne) a bolo to úplne v pohodicke, na 3 deň som už ani nevedela že som rodila 😊 a maly mal skoro 4 kg a priemer hlavičky 38 cm
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Aniball, vlogy z pôrodov, vlogy z dňa starostlivosti o novorodenca, nebáť sa požiadať o pomoc... A vedieť, že aj keď je všetko nové a nevyskúšané, naučíš sa to rýchlo a bude z teba skvelá matka.