Ako ste sa cítili pri cisárskom?

20. dec 2024

Ako ste sa cítili pri cisarskom? Cítili ste niečo keď vám rezali brucho?

kaktusik007
20. dec 2024

planovanom ci akutnom? mam za sebou oba ;)

autor
20. dec 2024

@kaktusik007 je to rozdiel ?

marianarem
20. dec 2024

Pri rezani som vobec nic necitila, ale citila som, ked vyberali dieta. Bolest to ale nebola, len take tlaky a tahy. Celkovo som sa pri porode citila dobre, mam nan dobre spomienky.

kaktusik007
20. dec 2024

samozrejme. pri akutnom ide o zivot dietatu alebo tebe alebo vam obom. Celkova anesteza, fofry jak svina ze si pomaly ani nestihnes uvedomit co sa okolo deje a uz mas dezinfekciu na bruchu a az potom ta uspavaju.... o par hodin v polospanku matne vnimas siluetu ----- mamicka, toto je vase dietatko....

planovany - dohodnes si datum, relativne pohodlno sa vyspis, prides na sal po vlastnych, pichnu lokalnu anestezu, pocujes o com sa na sale bavia, pripadne sa zapajas do debaty..... potom ti doktor vyberie jednou rukou rovno z brucha dieta a ty mas tendenciu sa naplasit, lebo sa bojis ze mu to dieta z ruky vypadne 🤣 ale on ti ho ukaze schulene a krpate este spojene s tebou pupocnikom... no a potom ta strasne dlho zasivaju - lebo musia vrstvu po vrstve.

tinkavvv
20. dec 2024

@kaktusik007 ja som napriklad akutny nemala v celkovej. Mala som pichnuty epidural a ten dopichli a umrtvili spodok.

kaktusik007
20. dec 2024

@tinkavvv tak to nebol akutny ;) pri akutnom cisarskom nie je cas na to, aby epidural zabral. Preto musi ist celkova narkoza.

tinkavvv
20. dec 2024

@kaktusik007 hadam viem aky som mala porod ;) rodila som prirodzene s epiduralom, ked malej zacali klesat ozvy. Do epiduralu nieco dopichli, nohy som prestala citit extra rychlo. Na salu ma niesli na rukach. Trvalo to par minut cele a ano, bola to akutna sekcia.

beata_k
20. dec 2024

@kaktusik007 Mam za sebou akutnu sekciu. Pichli mi spinal, zase netreba dramatizovat.

belle_vie
20. dec 2024

Mam subakutnu sekciu aj planovany. Pri oboch som sa citila, akoby ma ani nerezali, bola som pritomna, pocuvala som zdravotnikov, no akoby som tam ani nebola. Neviem to popisat.
Po prvom, subakutnom porode som si myslela, ze to bolo skrz okolnosti ( syn sa mi zasekol v panve), ze to bolo zo stresu. Druhy porod som si planovala uzit, no opat som dostala taky stav depersonalizacie.

Plus po oboch porodoch som mala dlhodobe tetanicke zachvaty ( ja som priznaky pripisovala zle pichnutej anestezii do chrbtice).

Pre moje telo bola aj sekcia zahul, ale vdaka za nu, inak by som nezila ani ja ani moje deti 🙂

katesocka
20. dec 2024

Pri oboch som cítila iba taký tlak, ťahanie, keď deti vyberali. Pri prvom mi došlo pri konci zle, začala sa mi točiť hlava, triasla som sa a zároveň potila, aj po prevezení na izbu som mala zimnicu. Pri druhom som taký problém nemala.

lilly256
20. dec 2024

@kaktusik007 mala som akútnu sekciu a dali mi spinal a tiež nám išlo o život … takže netreba tvrdiť veci ktoré nie sú pravda ( že pri akútnej sekcii musí ísť žena do celkovej narkózy )

lilly256
20. dec 2024

Prvá sekcia - akútna - spinal : pre mňa úplne super , bolo to rýchle a aj rekonvalescencia bola rýchla
Druhá sekcia - plánovaná -spinal : na operačnej sále zistili že mám zrasty , tam už to bolo zaujímavé ale našťastie všetko dobre dopadol a tiež fajn rekonvalescencia

Držím palce !

euka210
20. dec 2024

mam 3 za sebou, bala som sa toho ze budem ked zacnu rezat...ale nic, v poho. Len ked vyberali dieta, tak take tlaky alebo tahy.

surdyova
21. dec 2024

Prvy akutny, spinal, vsetko islo rychlo, nic som nejak nepostrehla a bolo vlastne po vsetkom 😃
Druhy planovany, tiez spinal, na vsetko bolo casuuu, zdalo sa mi, ze vsetko trva vecnost 😂 inak akurat vyberanie dieta som tentokrat citila take tahanie/mrvenie...

h2
21. dec 2024

@kaktusik007 Predpokladám, že autorka sa nepýta na cisársky v celkovej anestézii, ináč by sa nepýtala, či sme cítili, že nám režú brucho.

kaktusik007
21. dec 2024

@h2 vlastne ;)

ivusa1516
21. dec 2024

@beata_k presne aj ja tak po takmer 30 hodinách kedy bol malý stále vysoko... Úplne bez problémov,

fok
23. dec 2024

ja som mala akútnu sc a anestezu som mala iba lokálne (neviem či som to napisala správne) nebola som cela uspata. Malého mi hneď ukázali. Je to náročné po sekcii sa pár hodín trasies cítiš sa ako omracena. Pamätám si všetko na pooperačnej izbe rozprávala som sa s mužom sestričkami… potom má previezli na izbu a tam som zaspala. O 4 rano mi priniesli malého na dojčenie… následne som sa rano musela postaviť a rozchodiť. Nie je to nič prijemne ale bolesti ti tlmia prvé dni liekmi. Všetko sa to dá vydržať a záleží od teba ako vnímaš bolesť ako sa s tým popasuje tvoje telo 🙂 a najmä hlava. Čo sa týka samotného rezania pri pôrode necítila som nič len mierny tlak a maly bol von.
Určite to zvládneš ❤️ dôležité sú dni tesne po tom pokial sa ti naozaj dá že nemáš obrovské bolesti alebo komplikácie treba veľa chodiť nepodlahnut tomu… motivácia je veľká (mala) 😉😉😉 držím palcr

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre