Ako ste prežívali cisársky?

simonkaridz987
10. aug 2024

Dobrý deň, chcela by som nejakú radu od mamičiek ktoré mali cisársky rez že ako to prežívali lebo mne sa dcérka nechce otočiť dole hlavičkou už som 37tt a lekári mi povedali že vraj bude naplánovaný cisársky a mám menšie obavy ako to zvládnem

Ďakujem za každú radu alebo odpoveď

katkaazoran
10. aug 2024

Mala som 2 cisárske rezy a moje zhrnutie v skratke... bolesti pred cisárskym žiadne, počas cisárskeho žiadne, po cisárskom samozrejme bolesti boli, ale úplne znesiteľné. Dôležité je, ak ťa už postavia, aby si aj napriek bolesti chodila vystretá (nehrbila sa). Rana bude síce bolieť a ťahať, ale každým dňom to bude lepšie. Držím palce, aby všetko prebehlo hladko a aby ste boli obe v poriadku.

arieska
10. aug 2024

Ja som mala dva pôrody. Prvý normálny, druhý cisársky. Prvý pôrod som mala v pohode, druhé tehotenstvo nebolo úplne ok, posledný mesiac v nemocnici s krvácaním. Cisársky rez bol jediné možné riešenie nakoľko som mala vcestnú placentu. Môžem povedať že po cisárskom som sa dávala dlhšie dokopy, ale možno je to aj vyšším vekom.
Neboj, všetko bude ok, dôveruj lekárom, radšej nech urobia plánovanú sekciu ako sa máš x hodín trápiť v bolestiach a aj tak nakoniec skočiť na operačke.
Držím palce ❤

andovka007
10. aug 2024

@simonkaridz987 mam dve sekcie za sebou..druhú som niesla horšie ale bola som staršia (pripisujem to tomu) jasné ze prvé dva tri dni sú bolesti najsilnejšie ale podľa mňa nič čo sa nedá prežiť..čím skôr chodiť je základ a rozchodiť to..brucho si pridrziavat pri náročnejších pohyboch. Pri dieťati rýchlo zabudneš ze ta niečo bolí.
Držím prsty 🤞

anjelicek26
10. aug 2024

Ja musím povedať, že po 4roch prirodzených pôrodoch bol cisársky asi najlepšie zotavovanie. Viem,že to bude individuálne, ale ja som prakticky nemala bolesti, vedela sa hneď postaviť,jazva sa hojila nadherne a na rozdiel od predošlých pôrodov, kde som dva dni skriabala steny bolesťou (zavinovanie maternice) tak teraz nič takého, ta bolesť proste nebola. Pre mňa wow efekt úprimne. Maly bol núdzový cisársky v plnej narkóze, par kontrakcii a bol by vonku prirodzene, ale tak nebolo času,keď mu padli ozvy.. spinenie len 2 tyzdne po porode, u ostatných deti aj 6 týždňov...podľa mňa sa nemáš čoho báť. Inak ako kocka vyššie píše- lepšie plánovaný cisársky ako si užiť kontrakcie a potom aj tak cisársky ako teraz ja 🫣Zbytočne maleho vystresovali, ked vedeli,že je tak malinky

tetapetra
10. aug 2024

@simonkaridz987 každá to zvláda inak. Jedna behá hneď, ja po 24h ťažko,ale predsa,rozchodila som to. Moja susedka to nedávala vôbec,už sestry zvýšili hlas.

mimikarol
10. aug 2024

Akútny cisársky, a veľké bolesti. To zotavovanie mi dalo zabrať. Keď som bola prvý krát zo sestrou v sprche skoro som odpadla od bolesti. Hrozne ma bolel chrbát, to trvalo dlho, pár týždňov. Ale na izbe som bola s babou čo rodila o deň skôr a ona to zvládala oooovela lepšie ako ja. Takže ako kto.... Každopádne je to len fyzická bolesť ktorá sa dá prežiť.

pininka1
10. aug 2024

Tri cisárske, prvý v celkovej narkóze, neviem co sa tam dialo, ale vraj som stratila veľa krvi, neskutočne bolesti a týždeň ma nevedeli postaviť, v kuse som odpadavala. Druhý a tretí cisársky v spinalke, neporovnateľne lepšie, aj rekonvalescencia. Jasne ze jeden dva dni to bolelo riadne, ale potom už to bolo ok

nonkanonka
10. aug 2024

@simonkaridz987 tiež som mala cisársky kvôli tomu, že sa malá nechcela otočiť hlavičkou dolu. Mala som spinal takže bola som pri vedomí po celý čas. Čo sa týka bolesti - pred ani počas cisárskeho som nemala žiadne bolesti, po pôrode bolesti samozrejme boli ale nič čo by sa nedalo vydržať, po troch dňoch to bolo o dosť lepšie. Čo sa týka stresu - ten bol na tom všetkom úplne najhorší 😄 tesne pred cisárskym som ich začala prosiť nech ma uspia že ja to nedám že nechcem byť pri vedomí 🙈 ale dali mi nakoniec nejaké oblbováky do žily a bolo dobre. Dokonca spomienky na pôrod ako taký mám veľmi príjemné, aj som malú hneď počula plakať aj mi ju dali ku mne.

jajanka31
10. aug 2024

Cisarsky akutny o 15... o 14 som jedla obed.... bezne sa neje aj 15 hodin pred cisarskym.. postavili ma na druhy den o 9 rano.. bolelo to ale co mi vadilo viac ze mi bolo velmi na zvracanie.v ten den som nejedla nic len nejaku slanu vodu volali to bujon a feniklovi caj. Na druhy dalsi den mi doniesli pecivo maslo a salamu. Zjedla som pecivo s maslom..
Co bolelo? To ked ti daju cievku aby si cely cas ked budes lezat cikala mimo.. ked pichli spinal to je injekcia do chrbta - chvila.. potom to postavenie a vybratie cievky (neprijemne) ale rychle... nakoniec chodza zotavenie.. kazdu hodinu den to bolo lepsie...
Najviac ma trapilo ze som vlastne skoro 48 hodin nic nejedla.. bola som mega hladna.. a to som jedla hodinu pred sekciou.. keby som este pred tym nejedla.. no neviem...

marianarem
10. aug 2024

@simonkaridz987 Ja som mala planovanu sekciu a bolo to v pohode, vsetko islo uplne bezproblemovo. Na samotny porod spominam v dobrom, bola tam dobra atmosfera, dobry lekar, velmi starostlivy anesteziolog, manzel az do poslednej chvile so mnou, maly isiel potom hned k nemu. Bolesti boli, ale nic mimozemske a nezvladnutelne, proste bolest. Ako sa pise vyssie, aj mne najviac vadilo, ze som dlho nemohla jest. Najprv pol dna pred sekciou a potom este 2 dni. Moja mama mna tiez rodila sekciou, neplanovanou. Ona nemala bolesti vobec ziadne a hned bol schopna vstat, lekari ju museli brzdit 🙂

katkanela
27. aug 2024

@simonkaridz987 ja som na druhý deň úplne vystreta chodila ako keby som ani nerodila. Nič mi nebolo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre