Ako ste cítili kontrakcie?

desgaire
22. júl 2022

Baby som 37+3, uz minuly tyzden mi doktor hovoril,ze sa pomaly otvaram, asi pred polhodinou mi zacali bolesti akoby krce ale cisto v bruchu, uz som aj sla na zachod, este asi pojdem, da sa mi aj vracat...brucho sem tam tvrdne ale neviem to este dako odmerat..cely den som nafuknuta a mali sme nestastny obed-hrstkovu polievku a hurky(jaternice), zdali sa mi dost mastne...takze si skor myslim,ze to je z jedla, ale predsa necitili ste to niektora takto?

marci77
22. júl 2022

mne moje kontrakcie pripominali take silnejsie bolesti ako ked mam dostat kramy, ale ja som mala asi vyssi prach citlivosti lebo nebolo to nic strasne ani pri porode....

teraz vo vasom pripade je asi dolezite si odsledovat, ci tie bolesti su pravidelne ......lebo ak iba pridu a odidu ....tak su to tie neprave kontrakcie

ale ak sa budu skracovat, napr. kazdych 10minut ......tak treba byt v strehu a pre istotu ist do porodnice

liloastitch
22. júl 2022

Prvý pôrod som myslela, že mám zápal močových ciest. Nenormálny tlak do spodu a potreba cikať.. Druhý krát to už boli riadne menštruačné bolesti.. Ale teda zažila som len rozbiehajuce sa kontrakcie.

eeffka
22. júl 2022

Kontrakcia bola u mna tupa bolest cez krize, ako vlna

aknamorka22
22. júl 2022

Pri druhom ma len bolelo brucho ako keď mám hnačku. Začalo ma preháňať. Tiež som si myslela, že som len niečo pojedla. Začala som však krvácať a došlo mi, že tie kŕče v bruchu sú kontrakcie. Išlo to veľmi rýchlo a do nemocnice sme prišli ltt 🙂 pri prvom boli kontrakcie ako menštruačné bolesti a išli do krížov. Daj si teplú sprchu, prejdi sa a ak ti to neprejde a bude to mať nejaký pravidelný interval, môže to byť ono 🙂

desgaire
autor
22. júl 2022

baby a pocas kontrakcie ked bolo tvrde brucho ste citili pohyby?

jaskolka
22. júl 2022

U mňa to bolo také pichanie, stiahlo celé brucho a veľmi silná bolest,pri prvom pôrode som nevedela sa ani nadýchnuť.Povedala by som, že v živote som takú bolest nezažila.
Pri druhom skôr taký tlak, už to nebolo také bolestivé, ale tiež pichanie v celom bruchu.
Pohyby som počas kontrakcie ako takej necítila, vlastne v deň porodu už boli veľmi slabé tie pohyby, akoby aj bábätko "šetrilo sily"

beata_k
22. júl 2022

Taka bolest v podbrusku. Potom mi napadlo si bolest sledovat. Zistila som, ze je celkom pravidelna. Pohyby som necitila.

aknamorka22
22. júl 2022

@desgaire ja som pri druhom tehotenstve mala veľmi často poslickov, teda falošné kontrakcie. V 37tt som jedla taký šalát, kde bola fazuľa. Za nejakú hodinu na to mi začalo tvrdnut brucho a začali mierne bolesti. Trvalo to 4 hodiny. Nepomohla ani sprcha, brucho stále tvrdilo. Tak sme sa vybrali do nemocnice, že to už bude určite ono. Ešte aj doktorka na príjme hovorila, že sa to už rozbieha. Dali ma na vzdycharen. Tam som bola tri hodiny, tvrdnutie stále každých 10 minút ale neotvárala som sa. Dali ma na izbu, brucho mi tvrdlo celú noc a ešte aj ráno. Potom zrazu nič. Nechali si ma tam ešte jeden deň a pustili domov. Vtedy mi došlo, že to bolo asi z jedla. Ako má nafuklo, tak mi začalo to brucho tvrdnut. Odvtedy sa mi to dialo do pôrodu skoro každý den. Rodila som potom až o mesiac na to :D bolo to na nervy.

leuska0910
22. júl 2022

Moje kontrakcie boli otrasna ostra bolest az ma prehybalo😣

nerya
22. júl 2022

Ako. Keď máš kŕče keď si nemôžeš prdnut, prechádzala som sa skoro celu noc v snahe sa vyprdiet, chodila na wcko ze reku bude lepšie ak by som sa vytoto... Až po pôrode mi došlo ze to boli kontrakcie 🤣

terry658
22. júl 2022

@desgaire stiahni si do mobilu appku na meranie kontrakcii. Ja som mala tvrdnutie a falošné kontrakcie od 5 mesiaca a nakoniec som rodila az 39+4. Niekedy u mňa trvali aj hodiny a potom to prešlo.

xsuzannex
22. júl 2022

@leuska0910 presne, u mna tiez tak.. som myslela ze to nebude mat konca..

simona1306
22. júl 2022

No ja tu budem teda za riadnu makotu, ale ja som mala nenormalne ostru bolest ktora isla od konecnika smerom ku krizom, doslova, ako keby ma niekto napichol na masiarsky hak.

mimi3008
22. júl 2022

@marci77 alebo odtecie za kybel vody

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre