Ahojte chcela by som sa opýtať od nedele cítim uplne dole také tlaky bola som v poradni a doktorka mi povedala že už som na spadnutie že to môžem čakať každú chvíľu.Bolesti občas prídu taký ako kŕč a potom povolí neviem či su to kontrakcie lebo su dosť nepravidelné tie boleti napr mala som ich v noci potom vôbec nič až teraz poobede.Aj na pásoch už sa ukázali ale to sa ukázali aj minule.Tak ja už neviem už sa aj bojím že či to spoznám.Neviem ani či su to kontrakcie. ale ako dlho to môže tvrvať môže byť že to potrvá aj niekoľko dní alebo to môže trvať aj viac ako týždeň?.Ake ste to začali cítiť vy ?
@lussy013 spoznas neboj .... su pravidelne a nedaju sa pomylit s nicim ...
j asom ich tiez nespoznala az kym neboli cca kazdu 1 a pol minuty vtedy ma napadlo ze co ak :D mm zacalo prehnat a zvracal 😒 😀 😝 ale ja som ich mala tako ako keby ta niekto alebo nieco pichalo do ladvin a k tomu take krce 😖 no asi ich ma kazda ine a v roznej dlzke
mna boleli krize, na bruchu som necitila nic, ziadne bolesti a ziadne tvrdnutie. krize ma pobolievali uz od rana, bolo mi tak soufl, bolest sa stupnovala, este vecer o deviatej som netusila, ze to je ONO, ked ma pred pol nocou prijali v nemocnici (kde som sa najviac bala, ze ma poslu domou ako hysterku, ktora ani porod nespozna 🙂 ), tak este to bolo fajn, som si aj vravela, ze ak je toto ono, tak potom super. no ale potom sa uz bolest stupnovala - ale stale len krize a vystrelovalo to az do noh. mna sem tam rovnako bolievalo aj pri menzese... asi je to indi vindi, ide o to, ze ked budes mat pocit ze je to pravidelne, tak zacni byt ostrazita a radsej sa nechaj poslat nazad domov z nemocnice, ako rodit v taxiku 😀...
No mna kríže bolia už dosť dlho takže ťažško povedať.Už som aj rozmýšľala či to nie sú tie falošné kontrakcie a zbytočne čakám že to príde každú chvíľu.Zabudla som ešte že občas ma tak aj pichá v cikulke 😀 . Ja len že sedím doma radšej sa nikde neflakám a mám pocit že čakám na niečo zbatočne a vobec to ešte teraz nepríde .,Doktorka spomýnala aj niečo o dobrom náleze a že som otvorená na 3 prsty ale to už som 3 týždne. 😲
Ja som 32 tyzdni a presne mam take pocity ako ty krce v krizoch v podbrusku ako pri menstruacii nevolno mi je tak na zvracanie uz druhy den ...niekedy mi pomoze magnezium...Neviem ci sa mam znepokojovat alebo sa mi len nieco roztahuje...Ty si v ktorom tyzdni???
mna zacalo bolet brucho ako na ms.potom postupne bolest a ataky tlak s tym ze je to v urcitych intervaoch napr.ja som to mala od zaciatku kazdych 10 min.pride to trva to par sekund a odide,po 10 min sa to opat opakuje.
Mozno to este niekomu pomoze.Tie kontakcie su take znesitelne. a neznesitelne. Ked vies este konverzovat pri nich tak vraj nerodis!. Mne po kuskoch ochadzala zatka cely tyzden a do tyzdna sa maly narodil. pri durhom som uz vedela. Naozaj som bola IN LABOUR naozaj rodila to sa nedalo rozpravat a az som sa hadzala / ma hadzalo o postel. Tak isto ma to nutilo tlacit.
Chcela by som upozornit prvorodicky treba tlacit v oblasti zadku ak ked sa chce ist na velku. Hlavne ked uz som nevladala tak mi poradili porodne sestricky ze hned ako bude babo vonku kontrakcie prestanu/ teda bolest. Ja som sa strasne bala porodu. A to pomohlo. A tak isto ak mozte zoberte si niekoho zo sebou lebo je tazko sa za seba postavit ak sa vas porodna sestra nenaviguje co mate robit. A dakoho povzbudzovat. Nech vam hovori ako to dobre ide aj ked ako vrieskate na to tam su!!! Velmi to pomaha. Ta osoba nech je na to pripravena co sa ma diat a co maju robit atd. Tak isto mi midwife poradila nijake utlmujuce od bolesti (len paralen) vraj to spomaluje porod. tak som rodila 2,5 hod a druhy krat 3,5 hod. Ked zvladate stat alebo sediet (nie lezat ) gravitacia to tiez urychluje.!!!
@klaudika90 No ja už som v 38 týždni takže ja by som už aj kľudne mohla ísť mala som také ťahavé tlaky aj skôr to mi doktorka povedala že to sa pavnva a bruško rozťahuje lebo posledné týžden babo rastie najviac takže v tvojom prípade to môže byť aj toto 😀 ale určite to neviem.
môžu to byť aj poslíčkovia,ja som to mala aj 2 týždne pred pôrodom,boli to hrozné kŕče a nevedela som čo sa deje.A čo sa týka kontrakcií tak tie sa hádam nedajú s ničím pomýliť,v mojom prípade boli nad mieru neznesiteľné 😉
@simojka to so si už aj ja myslím že je to len poplach.Len to že v poradni mi v utorok povedala ked ma vyšetrila zospodu že to je už na pôrod že už sa asi neuvidíme v pondelok , že si myslí že do víkendu porodím ......tak kedže je to moje prvé bábo tak som si myslela že má pravdu že to každú chvíľu príde 😒 tak len preto som taká znepokojená.Vravela síce že s takým nálezom / tak sa vyjadrila že mám už dobrý nález / môžem byť aj týžden ale že to je málo pravdepodobné tak ja už neviem ja len dufam že je všetko ok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@lussy013 - Kontrakcie sú ako krče v podbrušku, je to podobné ako menštruačné bolesti.