Ako si vybaviť sekciu?

29. jún 2024

Ahojte.
Síce ma čaká pôrod až niekedy v novembri, ale už teraz stresujem ako ho zvládnem 😞
Som druhýkrát tehotná. Pri prvom pôrode sa mi urobila zlatá žila a to bol horor. 3 mesiace som mala veľké bolesti a nevedela som si poriadne ani sadnúť. A sa bojím, že pri druhom pôrode sa mi to stane znova.
Strašne by som chcela mať radšej cisársky rez. Len neviem či by toto bol dostatočný dôvod na to, aby mi spravili radšej sekciu. Mám sa na najbližšej poradni spýtať mojej gynekologičky? Alebo bude stačiť až na poradniach v priamo v nemocnici? Bola by som ochotná za to aj zaplatiť, fakt nechcem rodiť prirodzene. Alebo lekári budú tlačiť za každú cenu do prirodzeného pôrodu?

monita12345
29. jún 2024

Áno opýtaj sa na to svojej gynekologičky,určite ti múdro odpovie. Len budeš potrebovať nejaké lekárske správy o tom že si mala tu zlatú žilu, a budú ti to musieť schváliť,ak nie tak ti sekciu neurobia,ani keď im za to zaplatiš pretože je to náročná operácia. Mne tiež nechceli schváliť sekciu, a to mám problémy s dýchanim,cystu v nose a astmu takže pochopiteľne neviem ako by som predýchala prirodzený pôrod..musela som chodit na rôzne vyšetrenia no nakoniec mi sekciu na poslednom vyšetrení schválili..prišla som do nemocnice a tam ma presviedčali aby som skúsila rodiť prirodzene a ak to nepojde tak už potom ma zoberú na sekciu..takže neviem či zlatá žila je dostatočný dôvod ale ako som písala gynekologička ti na to najmúdrejšie bude vediet odpovedať🙂

autor
30. jún 2024

@monita12345 ďakujem za odpoveď a tvoju skúsenosť. O 3 týždne idem na poradňu, skúsim sa opýtať. Lebo fakt, ani samotný pôrod nebol ľahký. Malý sa narodil,mal 4000g, bolo náročné ho vytlačiť a hrozilo, že ho budú musieť vyťahovať kliešťami. Aj keď teda pochybujem tak trošku, že keď aj toto spomeniem doktorke, že by odporučila CR, no ale za opýtanie nič nedám 🙂

maciatkolulu
30. jún 2024

Mám tri cisárske rezy za sebou a krásnu zlatú žilu,sekcia ti celkom nezabráni vzniku,alebo teda prebudenie zlatej žily. Pokiaľ nemáš potvrdené ,že teda vznikla z dôvodu pôrodu,tak silno pochybujem,že tí niekto dá papier k sekcii.

kaktusik007
30. jún 2024

autorka - uvedomujes si, ze sekcia je operacia? Ze to nie je sranda?

ak nechces rodit prirodzene, nemala si ostat tehotna 🤷🏼‍♀️

beata_k
30. jún 2024

Musis mat papier od psychiatra, ze porod nezvladnes kvoli nespolupraci. Musi tam byt vyslovene uvedene, ze neodporuca prirodzeny porod.

beata_k
30. jún 2024

@kaktusik007 Netrep sprostosti. Uz vacsiu kravinu sa napisat nedalo???

domka222
30. jún 2024

Zlatá žila sa ti kľudne zase môže objaviť už pred pôrodom. Mne tiež po prvom ostala hrozná. Pri druhom sa objavila zase vo vyššom štádiu tehotenstva a ešte som ju potlačila pri pôrode. Ale hojenie bolo rýchlejšie ako pri prvom.

venusa85
30. jún 2024

@kaktusik007 mne robili sekciu, neplánovane, narýchlo...2 tyzdne po som skakala v trampolíne. Nemala som ziadne komplikacie, našťastie.

martinkatinka
30. jún 2024

Zlata zila nie je indikacia na sekciu.

snowflakenel
30. jún 2024

Ja som,mala neurologicku indikacou. Sekvester z vytecenej platnicky tlaciaci na miechu. Jeden lekar v porodnici vravel, ze to nie je dovod na sekciu,,vysmial ma. Druhy, ze samozrejme....tak potom doveruj lekarom......

maciatkolulu
30. jún 2024

@beata_k tak sekcia je veľká brušná operácia....o Tom niet pochýb. To kravina rozhodne nie je.
@venusa85 nuž skákať na trampolíne 14 dní po sekcii,to chce odvahu....a riadnu dávku nevedomosti.

beata_k
30. jún 2024

@maciatkolulu Ze si nemala robit deti ked nechce rodit nirmalne. To ti pride normalne?

maciatkolulu
30. jún 2024

@beata_k Tak priamo napísané....žiaľ tehotenstvo a veci s tým ,plánované,treba riešiť dopredu a nie za pochodu. Robí to zbytočný stres. A keď sa už stalo,tak hold. Zlatá žila nie je indikácia pre sekciu. To je jasne každému. Jedine,že by bola extrémna už teraz. Treba riešiť s gynekológom.

autor
30. jún 2024

@kaktusik007 prečo každá celebrita potom rodí cisárskym? Prečo ony môžu a obyčajná žena nie? A prepáč, dieťa sme neplánovali, ani jedno, no ale tak keď už sa stalo

snowflakenel
30. jún 2024

@maciatkolulu mo skakat na trampoline,,veruze neviem ci 14 dni po sekcii je prave najstastnejsia volba. Aj,ked na druhy den po som aj ja normalne fungovala. Brucho sice bolelo, asi ako pri silnejsej ms....

martinkatinka
30. jún 2024

Celebrity si zrejme zaplatia tu sekciu, porodnika a vsetko okolo sukromne. Nejde to z poistenia.

dominikamacakova
30. jún 2024

Choď do Považskej a tam sa ťa ani nebudú pýtať na dôvod...

autor
30. jún 2024

@maciatkolulu no nemám, ja som ani nebola na vyšetrení na chirurgii, nedalo sa mi odbehnúť na niekoľko hodín od dojcacieho dieťaťa

ivik4
30. jún 2024

Ja Ta odhovarat sice nebudem ,rod ako chces ale niektore si cisarsky predstavujete fakt lahko. Nic tak odporne (a ani bolestive ponom) ako cisarak uz nikdy zazit nechcem a chvalabohu nezazijem 😐

beata_k
30. jún 2024

@maciatkolulu Ano vola sa to tokofobia si predstav. A netreba to zametat pod koberec a zlahcovat. A uz vobec neradit zene ze nema mat kvoli tomu deti!!! Ste vy dve normalne s takym zmyslanim? To vsetkych ludi z fobiou budeme hadzat zo skaly jak v stedoveku. Pre boha sme v 21 storoci a sc je vo zvysku vyspeleho sveta bezna vec bez indikacie!!!

majlo1234
30. jún 2024

Mne sa spravil hemoroid po cisarskom😩 to len aby si nemala prehnanae ocakavania, a k otazke, mne pomohli zzmluvnit si lekarku a normalne sa s nou dohodnut, co a ako budeme rodit. Ale ja som bola za prirodzeny porod, ak sa bude dat a nebudem dlho prenasat. Ale som prenasala, tak som skoncila planovanym cisarskym 😂

anavixy
30. jún 2024

Skus napisat alebo sa neskor spytat na skusenosti s lekarmi v konkretnej porodnici, kde sa chystas rodit. Vzdy sa najde lekar, ktory urobi aj sekciu “lebo” - teda bez objektivnej indikacie. Staci si ho zazmluvnit, dohodnit sa s nim a zaplatit za zazmluvnenie. Druha cesta je ist k psychiatrovi a zaplatit jemu za papier o tom, ze nezvladnes vaginalny porod. A ano, aj hemoroidy MÔŽU byť indikaciou k sekci… u nas uz bola indikacia aj ekzem 😄
No a co sa tyka sekcie, ano, je to velka brusna operacia, ktora ma mnoho rizik a negativ aj pre dieta, ale nie je iste, ze to bude strasne a bolestive, vobec nemusi byt a aj moze.

maciatkolulu
30. jún 2024

@beata_k kľud,dýchaj a buď kľudná. Nikto nikoho nezhadzuje ... Ono,ak mal niekto ťažký pôrod,problémy atď,rozhodne si myslím,že rieši skôr ako otehotnie s druhým. 🤷Alebo teda to nebolo vážne a teraz má len strach,lebo zlatá žila príjemná nie je. Každopádne treba to riešiť s lekárom a nie s premotivovanymi ,zľahka hysterickymi a emočne labilnymi osôbkami.

123el123
30. jún 2024

Som po sekciach a mam zlatu zilu..tak neviem 😃

beata_k
30. jún 2024

@maciatkolulu Mozes ma tu zhadzovat kolko sa ti raci. Ja som kludna, ake ty k intelignejsej rade nemat deti neprides nikdy. Pekny den.

portret7
30. jún 2024

@martinkatinka nie je pravda, celebritam idem sekcia normalne z poistenia, rozdiel medzi nimi a beznymi zenami su iba peniaze a kontakty😉a bezna zena, pokial si vybavi indikaciu, tak jej sekciu urobia.

anavixy
30. jún 2024

@123el123 tak samotne tehotnestvo je dovod na tvorbu hemoroidov, to nikto netvrdi a snad si ani nemysli, ze nie. Tam ide o samotny porod, kde tlacenie pri vaginalnom porode je neporovnatelne vacsia zataz nez sekcia. Ale zeny bezne rodia aj s hemoroidmi a varixami vaginalne, no zalezi, samozrejme, od stavu konkretnej zeny.

snowflakenel
30. jún 2024

@portret7 napr ja som mala sekciu a indikaciu od neurologa a nechceli urobit......

betulinka1
30. jún 2024

Ja som mala papier od ortopeda, ze doporučuje klasicky porod ale sekciu. Dokonca zákázal spinal. Cize som isla do úplnej narkozy. Nakoniec by som aj tak isla, lebo maly sa neotočil a mal nejaku blbu polohu. Otáčať ho nechceli lebo videli, ze ma šnúru okolo krku uz na ultrazvuku.

belle_vie
30. jún 2024

Najjednoduchsie je zazmluvnit lekara a dohodnut sa.
Ale ako pisu baby, velmi si sekciu idealizujes. Ver tomu ze hemoroidy su oproti nej lahodka ( a navyse, mozu prirodzene vzniknut z tehotenstva, nemusis ani rodit).
Po sekcii ta bude tak 2 az 4 tyzdne boliet kazde otacanie v posteli, vstavanie, kychnutie ci zakaslanie. Pri akejkolvek inej operacii by si mala setriaci rezim, ale po cisaraku nie- daju ti dieta a staraj sa. Nehovoriac o rizikach pri operacii i po nej - ja som si napr 2 roky necitila brucho od pupku dole. Proste mi presekli nejaky nerv ( ale kedze som mala subakutnu sekciu a slo mi so synok o zivot, chapem, ze sa ponahlali). No a samozrejme, uz do konca zivota budes mat potom zrasty na crevach a bruchu. A kazda dalsia operacia ( od slepaku, cez rozne operacie maternice...) bude nasobne vacsie riziko poskodenia organov a criev.
Ti lekari vedia, preco sekciu indikuju len vo vaznych pripadoch

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre