Ako sa zbaviť strachu zo spinálu?

vierkainka
29. okt 2022

Ženy... poraďte....😞Ja sa fakt bojím...ako sa zbaviť toho strachu? ďakujem

maxi2
29. okt 2022

@vierkainka nemyslí na to. A ináč to ani neboli. Odber krvi viac boli

vierkainka
autor
29. okt 2022

@maxi2 ďakujem 🌼

e1i
29. okt 2022

@maxi2 tiež to hodnotím super. Lepšie ako odber krvi

didi2102
29. okt 2022

@vierkainka ja sa bojím úplnej narkózy,spinal som mala 2x,nič necítila, kecas s anestéziológom,pri sekcii keď vyberu dieťa môžu dať niečo na nervy, pri iných veciach od začiatku

pininka1
29. okt 2022

@maxi2 je to individualne, mna to bolelo a bolo to fest neprijemne a to mam za sebou 3krat spinal.

valeriakadarova
29. okt 2022

@pininka1 u mňa takisto, ja nechápem ak niekto napíše, že to nebolí a ešte,že odber krvi bolí viac... No určite😀 ja už by som sekciou rodiť šla jedine v celkovej anastéze, na spinál by ma už nenahovorili...

michaela66
29. okt 2022

Ja som mala aj aj a keby si môžem vybrať asi spinal by som išla znova ten pocit keď uvidis prvý krat svoje dieťa je nezabudnuteľne a tak krásne …mne ale museli dávať pri spinale oblbovak lebo mi prišlo zle takze keď tak skús sa nato opýtať mne to veľmi pomohlo …a počula som že v niektorých nemocniciach to dávajú normálne nwm či si zato musíš zaplatiť ale určite keby idem znova tak by som sa nato opýtala lebo si tak trosku mimo a nevnímáš to okolie toľko a hlavne pri tebe je anestéziologička a mne napríklad ona veľmi pomohla hovorila mi čo a ako a aj keď už malinkeho vybrali a tak bolo to veľmi pekne premna …ta bolesť aj všetko potom bol horor ale stalo to zato …

michaela66
29. okt 2022

Ja som mala tiež strach neskutočný a keď som už sedela že mi isli pichat injekciu och to má triaslo jak nikdy úplne má klepalo,ale myslela som nato že budem mat malého konečne pri sebe konečne ho uvidím ako vyzerá aj všetko strašne som sa bála ale zároveň tešila na malého …takze mysli nato že budeš mat konečne babatinko pri sebe 🥰

henka123123
29. okt 2022

Ja som spinal vobex necitila.fakt.netusim kedy ho pichli ani

dominikamacakova
29. okt 2022

A prečo nejdeš do celkovej?

euka210
29. okt 2022

@vierkainka ja som mala 3x, tiez sa bojim toho vpichu do chrbta, ale pre mna najhorsie bolo potom lezat 24h, nebolo mi ani zle, ani bolest hlavy, vsetko v pohode. Pri 3.som uvazovala o celkovej, ale anestiologicka mi povedala, ze spinal je pre dieta lepsie a dr. maju viac casu, nejde ziadna latka do dietata...takze pre dobro maleho som mala aj 3.x spinal.

henka123123
30. okt 2022

@euka210 a preco 24? Mna stavali po 9 hodinach

vierkainka
autor
30. okt 2022

@dominikamacakova bol mi odporúčany kvôli zdravotným diagnózam.Ci spinal, či celková,strach je stále 🙈

vierkainka
autor
30. okt 2022

@euka210 ja sa nebráni jim vpichu,ja sa obávam tych bolestí po

henka123123
30. okt 2022

@vierkainka n3boj sa dopredu..ja som po prvom prirodzenom bola odpalena na niekolko mesiacov...a pri druhom som mala cisarak a stvrtok ma rezali a nedelu uz som doma varila a upratovala a pondelok uz sedela v podniki na kave...fakt kazde telo je ine

mata1001
30. okt 2022

Aj ja som sa bála spinalu, tak som radsej isla do celkovej...aspon som si dobre pospala 🤣

svokrinjazykmonika
30. okt 2022

@vierkainka ja som mala cisársky nedávno. Hrozne som sa bála, úplne som sa neovládateľne triasla. Ale nakoniec to bolo úžasné. Lekársky tím skvelý, všetci veľmi milý, sestry aj lekár. A nič ma nebolelo, ihla do chrbta absolútne nebolela, ešte som sa zasmiala že to bolo ono? Keby ma pichli špendlíkom tak by to viac bolelo. Potom prišlo príjemné teplo ale zaujímavé na tom bolo že som cítila všetky dotyky na bruchu ale žiadnu bolesť. Celý čas ma držala jedna sestra za ruku a druhá hladkala po hlave a stále ma sledovali ako sa mám 😄 Bol to super zážitok. Išla by som znova 😂 Najhoršie na celom procese bola hadička na moč a klistýr. 😂 Ale zotavovanie po operácii musím povedať že je skutočne brutálne.

tehula2016
30. okt 2022

@dominikamacakova tak kazda zena si musi zvazit, ci radsej prekona svoj strach zo spinalu, alebo sa neprekona a vystavi dieta celkovej narkoze..je to o prioritach..ja som mala neznesitelne bolesti hlavy po spinale a napriek tomu by som dobrovolne do celkovej nesla..prve je dieta, nie ja..

katarinka89
30. okt 2022

@vierkainka spinal je 👌 nič nebudeš citit- injekcia pri trhanie zuba a odber krvi boli ale toto je topka....

euka210
30. okt 2022

@henka123123 tak u nas bolo stale 24h

euka210
30. okt 2022

@vierkainka ale ved to je jedno ci celkova, ci spinal...boliet Ta bude najviac aj tak jazva. Na to davaju novalgin. Mna vpich nebolel nikdy.

vierkainka
autor
30. okt 2022

@svokrinjazykmonika a na tie bolesti po..su porovnateľné napríklad so silnou bolestivou menštruáciou napríklad?

zuzzkka
30. okt 2022

@vierkainka akoze po sekcii? Nie, nie je to ako silna menstruacia, je to masaker, ze sa ani do brucha nemozes nadychnut. Porezu tam 7 ci kolko vrstiev, 3 dni je to hroza, potom pomaly lepsie. Ci na ake bolesti po sa pytas?

henka123123
30. okt 2022

@vierkainka nie je to ako ms..ale normalne sa postavis to je bolestive ako by si sa porezala a cez ten rez tk musis vyrovnat alr potom ako sa postavis treba chodi chodit chodit po troske ale casto ..ja som napriklad stvrtok o 11tej ma rozrezali a pitok o 11tej skm sla klopat aby mi fali maleho nastalo a pohode uz som bola

henka123123
30. okt 2022

@zuzzkka jake 3 dni..co ju strasis? Mozno u teba to tak bolo.ja som na druhy den mala diets pri sebe kupala aj do bufetu isla

maxi2
31. okt 2022

@pininka1 nepísala som ,že to nikoho neboli. Ale keď je z toho vystresovaná tak na čo ju viac stresovať??? Ja som mala 2 x sekciu a 2 x mi nevedeli pichnúť asi 15 minút. A veru nebolelo ani raz. Hneď ako som prišla domov som už bola ok. Prvý x po 7 dňoch malý mal žltačku. A 2 x na 4 deň. Doma som už ani nevedela ,že som po sekcii

vierkainka
autor
31. okt 2022

@zuzzkka ano na tie, ďakujem za vysvetlenie 🙂

pininka1
31. okt 2022

@maxi2 nejde o stresovanie, ale nech vie ze nie kazdy to neciti. Ani mne to nevedeli napichnut, az ked som skoro odpadla ma dali lahnut na bok a tam mi to napichli na prvy sup. Stavaju sa vselijake veci, ja som mala aj normalnu narkozu aj spinal a za mna bol spinal neporovnatelne lepsi, co sa tyka zotavovania, ale ked mi operovali nohu, uz som si dala normalnu narkozu.

zuzzkka
31. okt 2022

@henka123123 nebol to pokus o strasenie, len ma zarazilo, ze si niekto mysli, ze po operacii brucha su bolesti ako pri menzese. Je to uplne ine. U mna to boli 3 hrozne dni ano.

michaela66
31. okt 2022

Ja som vpich napríklad ani necítila ja som mala celkovú aj spinal a išla by som znova do spinalu keby čakám tretie …bolesti sú samozrejme veď máš pozašívané bruško ale musíš veľa chodit chodit ísť aj cez bolesť zaťať zuby a uvidis ak bude vsekto ok tak na 5 den keď pôjdeš domou uz to bude ako tak lepšie ja som skoro 8 mesiacov po a stále to mám take znecitlivene ale ja mám uz druhý cisarak ale zvládli to iné zvaldnes aj ty …ja som sa tiež bála spinalu neskutočne ale mna napríklad ani hlava nič nebolelo ale mna napríklad chceli postaviť uz po 10 hodinách odmietla som a postavili má až po nejakých 16 tak ja byt tebou keby chcú skôr tak odmietni máš nato 24 hodín aby si lezala telo sa musí dať dokopy …a ja som napríklad dostala aj transfuzie ja som bola taký tazsi prípad aj vývody som mala tri ale na 5 deň a doma som už fungovala úplne super pri malom držkaj sa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre