ahojte mamicky..mozte sa prosim s nami prvorodickami podelit ako sa vam zacal porod?? prislo to necakane alebo ste uz par dni citili ze sa nieco deje?? dakujem za komenty.. 🙂
ja som bola poobede o 3 este na kontrole,kde tvrdili,ze to este nebude ( mala som 4 dni pred termínom) vecer o 10 mi odtiekla voda,ale ziadne tusaky,ze sa to blizi som nemala...
@miushka1 Tak ja som pred tým nemala ani najmenšie tušenie, že to už príde. Termín som mala v utorok 21 augusta. Predtým v sobotu sme ešte veselo robili gulášpárty v prírode. Večer som prišla domov, okúpala sa a išla spať. V noci o pol tretej som sa zobudila, že ma pobolieva v podbrušku, len tak zo srandy som si to začala merať, a zistila som že je to také celkom pravidelné každých 12min, ale nič strašné. Do rána som ležala, ráno som si ešte požehlila veci, lebo už mi došlo, že pôjdem do nemocnice, keďže ten časový interval kontrakcií (už som vedela že sú to ony) sa skracoval, no a cez deň som len tak polihovala. Až poobede o pol štvrtej už boli kontrakcie každých 5 minút tak sme išli do nemocnice.
No naplno sa to rozbehlo až v pondelok ráno, keď mi odišla plodová voda a až vtedy som vedela čo sú to už ozaj kontrakcie, lenže aj napriek tomu pôrod nepostupoval a ja som sa neotvárala, tak mi večer o 17.53 urobili cisársky rez a ja mám syna Tomáška 🙂
Ja som bola v utorok na poradni, otvorená na 1 cm, necítila som absolútne nič, v stredu ráno mi začala odtekať plodovka a poobede bol drobec na svete 😉
mne v sobotu cely den odchadzala zatka, ale nebrala som to ako znamenie blizkeho porodu, citala som, ze porodit mozem aj o tyzden po tom, aj neskor...bola som totiz v 37tt...inak bezny den...az v noci ma bolelo dost brusko, nieco ako pri MS, ani spat sa nedalo, ale nebolo to v pravidelnych intervaloch...tak som myslela, ze nic nebude...a na druhy den mi odtiekla voda 10:30 a hned aj prisla 1.kontrakcia, riaadne silna, a potom kazde 4min a rychlo sa intervaly skracovali, kym som prisla do porodnice(mame to tak 2min🙂) uz boli aj kontrakcie kazde 2min...a 15:55 som mala dcerku v naruci...
Ja som mala termin 15.1., ale drobke sa von nechcelo. 17.1. som bola v nemocnici na kontrole a dr mi povedala, ze to vyzera nadejne, ze uz su porodne cesty zrele. Trochu sa mi tam posturala, bolo to trochu neprijemne, asi to bol ten Hamiltonov hmat a sla som domov. Poobede som sla este cvicit jogu pre tehotne a tam som zacala trosicku krvacat. Volala som dr, ktora ma mala rodit a ona, ze to je normal, ze sa to rozbieha. Vecer sme mali este doma navstevu, bola som hore do polnoci, ale uz som sa citila tak divne. Pobolievalo ma brucho, ale ako denuss pise, nic strasne. Tak som sla spat. Rano som sa zobudila asi o 6, ze uz su tie bolesti horsie a zacala mi pomaly voda odtekat. Dala som si sprchu, ze ci sa to zastavi alebo rozbehne a rozbehlo sa to. O 8 vstal mm, ze co sa deje, tak mu hovorim, ze uz je to tu 😉 Uz som mala bolesti tak kazde 3-4min. Asi o 10 sme prisli do nemocnice, kde mi povedali, ze som otvorena tak na 1 prst... No a o 14:57 uz bola mala na svete 😵
Presne vecer pred terminom, v Auparku sa mi pustila plodova voda :D Akurat ked sme boli na odchode a odtekala pomaly, nic strasne. Prisli sme domov, zobrali veci do porodnice. O cca 4 hodiny neskor prisli kontrakcie a o tri hodiny bola dcera na svete. Strasne rada na to vsetko spominam. Najlepsi zazitok v zivote 🙂 Drzim palce.
kontrakcie, kontrakcie, kontrakcie...
Ja som bola v pondelok na poradnu, zatvorena. V noci zo stvrtka na piatok sa zacali kontrakcie, do porodnice sme isli rano o siedmej a az tam mi praskla voda. Bolo to dva tyzdne pred terminom.
prvorodená-o 1:45 ma začalo slabo pichať v podbrušku,neprešlo ani po sprche,u syna 1:45 a hned 3minutové kontrakcie
No ja som bola už 42tt a 5dní keď som sa ráno zobudila a začala chystať švédske stoly polovičke do práce.......od rána som mala divné bolesti v brušku, ktoré som si potom zapisovala na papier a zisťovala že intervaly sa skracujú.......Tak som išla k môjmu gynekológovi spýtať sa že čo to :-O (kedže som sa už aj bála ísť do PN na pohotovosť, lebo sa mi vždy vysmiali že všetko je OK).......A dr hneď v šoku že ma na rizikovom nechali prenášať vypísal papiere a šup do druhej nemocky. Tam mi spravili sono, praskli plodovú vodu, kontrakcie sa stupňovali a do 6hodín bol Milanko na svete 🙂))) To bol ten najkrajší pocit na svete 🙂)))
A od 19.02.2013 nosím najkrajší titul MAMA! 🙂
Syn bol cisarskym, ze to bude hned v ten vecer, mi povedala lekarka 😉
Dcera: Ja som sla na kontrolu 2,5 tyzdna pred terminom. Par dni dozadu ma tahali krize, aj po ceste k lekarke, no ani nahodou som to nepovazovala za kontrakcie. U lekarky ctg v poriadku, ultrazvuk v poriadku, potom kukne dolu a hovori: vy ste na 3 cm otvorena! A ja jej, ze dobre vediet, ze rodim! 😀
Poslala ma domov s tym, ze mam (najneskor) poobede prist do nemocnice. Tak som zorganizovala synovi starku a krstnu, manzelovi som kazala obedovat v robote. Ledva prisiel, zacali kontrakcie, a to hned statocne a pravidelne, tak reku idem sa obliect. Pocas obliekania odtiekla plodova voda, no ze dobre, ze sa uz obliekam 😉 V nemocnici najprv ctg v "cakarni", ale po asi 5 minutach sa ma hned opytali, ze do ktorej saly chcem ist 😉 😀
Od prvej (ozajstnej) kontrakcie po narodenie dcery asi 4,5 hodiny 🙂
U mňa prvý pôrod v roku 2008 začal tak, že deň pred tým som bola na poradni v pôrodnici, kde mi lekár spravil Hamiltonov hmat a povedal mi, že ak sa pôrod nerozbehne do ďaľšieho dňa, tak mám prísť už na hospitalizáciu do nemocnice. Prenášala som 8 dní. Pôrod sa mi rozbehol v noci a za hod a pol bola dcérka na svete. Bez vyvolávačky, spontánny pôrod. Druhý pôrod v roku 2012 bol tiež rovnaký, prenášanie 6 dní, Hamilton, pôrod sa rozbehol v noci a po príchode do pôrodnice som porodila druhú dcérku do 40 min. Tiež spontánny pôrod. Mala som šťastie na rýchle nočné pôrody, V januári mám termín s tretím dieťatkom, tak som zvedavá ako to bude teraz... 😉
Ja som mala prvý pôrod 2013 a ani som nevedela, že budem rodiť.Mala som bežnú prehliadku u gynekológa, ktorý ma poslal do nemocnice, že som otvorená na 3 prsty. Ja som nič nepocitovala, že by som mala rodiť, takže som šla ešte domov sa osprchovať 🙂 a potom z mužom do nemocnice, kým som tam prišla tak som bola na 4 prsty otvorená. Kontrakcie som nemala žiadne. Doktor mi ma musel prepichnúť, aby mi odtiekla plodová voda to bolo o 13:30 a až vtedy začali kontrakcie a o 15:20 už bol malý na svete, takže podľa mňa rýchly pôrod 🙂
@sandrika1986 tak to si mala super rychlo,ja som tiez prenasala 8 dni,spravili mi hamiltona rano,bolesti zacali vecer o 22h.a trapila som sa dalsich 13 hodin,maly vobec nechcel ist von
@miushka1 ja som necitila vobec nic. ja som v pondelok bola v meste, na nakupoch, autom. nic mi nebolo. v noci, resp. nadranom ma trosku bolelo brucho, ale potom to preslo. a tak aj rano ma obcas troskinku bolelo brucho. ale bolest bola vazne velmi slaba. len potom som volala s kolegynou a ta mi hovori, nech si odstopnem, ze ako casto my pridu tie bbolesti brucha a bolo to pravidelne kazdych 15 minut.
tak som volala do porodnice, mala som ju 50km od domu, ze mam bolesti kazdych 15 minut. takze nech pridem.
isli sme tam. stale som ziadne silne bolesti nemala. voda mi nepraskla. prisli sme do porodnice o 12:05 a o 14:58 bol matusko na svete. cize ziadne par dni dopredu a pod nebolo. uplne slabucke bolesti brucha.
Ja som tiez nic predtym necitila, az rano mi z nicoho nic zacali bolesti kazde 4 minuty. Plodovu mi praskol az doktor
@miushka1 najlepšie je asi, ked to začne kontrakciami. Mne pri oboch začali kontrakcie, voda mi nikdy neodtiekla sama od seba. Budem radšej opisovať dcerkin pôrod, kedže pri synčekovi som trošku spanikarila a velmi som sa popohanlala do nemocnice čo nedopadlo dobre. Tak pri dcerke som celu sobotu mala čas od času bolesti ako pri mneštruacii, ale také, že som jednoducho citila, že to sa už niečo chysta, že to niesu posličkovia. Potom podvečer, boli tie bolesti častejšie, ale ešte som nemerala. Okolo siedmej som začala merať a bolo to tak asi po 6 minutach. Chodila som predychavať do spalne aby som zbytočne nenaplašila manžela, lebo do pôrodnice sa mi veru ešte nechcelo, môj inštinkt mi hovoril, že tento pôrod bude trvať dlho a ja nič nepokazím ak prídem do pôrodky neskôr. Tak o 20 som uspala syna, asi pred 22 hodinou šiel spať manžel (asi to tak tam hore niekto zariadil, že som mohla mať tak skoro klud) ja som spať nešla, lebo pri tych kontrakciach sa už nedalo. Navarila som si velký hrniec malinikového čaju a po hrnčekoch pila, kontrakcie predychavala vždy tak ako mi bolo najlepšie. Chodila som čas od času do sprchy, tam boli kontrakcie vždy znesitelnejšie..... Rozpravala som sa s bábätkom, ktoré bolo také užasné, že mi po každej kontrakcii dalo najavo, že je v poriadku, a že sa nemusím báť, svojimi pohybmi. Tak som mu dakovala, že ma tak uisťuje o svojej pohode 🙂 O 7 ráno sa zobudil manžel, a nemohol nevidieť, že sa už niečo deje, takže sme šli zaniesť maleho ku mame a išli sme do Mt do nemocnice. Otvorená som bola len na 4cm, ale mna to nejako nerozladilo. Porodila som večer okolo 18 hodiny 😉
s prvou som isla o tyzden skor ako som rodila.pretoze postupne mi odtekala plodova voda a mala som jej podla dr malo..mala sa narodila o tyzden na to ako ma prijali.dva dni som mala kontrakcie ale nie take silne.a prvy bol nejmenej bolestivejsi.pri druhej mi zacali v noci o 2 mierne kontrakcie tie boli do 8 rano.to som isla do porodnice autobusom trolejbusom.malu som si bola doviest nemal mi ju kto postrazit.prisla som do porodnice o 9 rano.praskli mi vodu uz vtedy prisli poriadne kontrakcie ale celkovo to islo rychlo.sprcha vobec nepomahala vtedy ale dali sa prezit.narodila sa 10:53 neviem ci tie kontrakcie brutalne boli sposobene vahou malej mala vyse 4 kil.a pri tretej som si uzila....isla som den pred porodom na pohotovost ze mi tvrdne casto brucho pretoze uz som prenasala.rano asi o 6 mi praskla voda.bolesti som zacala mat riadne uz okolo 10-11.od rana som sa otvorila len o jeden prst viac.z 3 na 4 na obed mi hovori sestricka ze mi moze dat nieco na bolesti lebo vtedy uz som mala naozaj caste kontrakcie.no ale po inekcii prisli fest bolesti....tak velmi som sa zlakla ze take bolesti som nemala ani pri jednej.no nejako prebehol cas a na svet prisla az o 5 poobede.hned po porode som sa pytala ci mi pichla oxytocin.a pozerala na mna ako na vraha ze nie....no a pri prepustani som pozerala a v prepustacej sprave mam oxytocin
ja som dva tyzdne bola otvorena na 1 cm a posledne dni na 3cm (lekar mi tvrdil ze da krk na to ze do tyzdna je vonku 😀 po tejto hlaske sme vecer utekali do porodnice s odtekajucou vodou 😀 ) a chodili mi aj slabsi poslickovia (taka pichlava bolest v krizoch) .. v den porodu mi asi hodinu pred prasknutim vody zacali chodit poslickovia castejsie cca kazdych 15 - 20 - 30 minut .. a potom samotny porod zacal ked mi praskla voda
ja som bola v utorok poobede na poradni, sme sa s dr. dohodli, že sa vidíme na ďalšej o týždeň a v stredu poobede mi odtiekla voda a vo štvrtok doobedu sa narodila malinká 🙂 takže tiež nič dopredu 🙂
Mne sa začal pôrod ako som si čítala ako sa vám začal pôrod 😂😂 začali mi bolesti ako na menštruáciu a pomali mi začala odtekať voda 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.