Je tu viac diskusii,ale starých a nenašla som v nich čo ma zaujíma.Ako sa vám začal pôrod ďaleko pred termínom?Som v 32tt,treťorodička,viac potratov,všetky tehotenstvá rizikové.Posledné dni sa cítim,že blee,fyzicky aj nervná.Začínam mať tušáky,že sa to pomaly rozbieha,bruško tvrdne stále napriek Mg,Buscopan,bolesť krížov,stehien..dnes od cca 4tej bolesti cca každých 30-40min,už začínajú byť celkom nepríjemné.K dr.sa samozrejme nemôžem dovolať.Desí ma,že je to priskoro.Ak je to ono.😄Kto máte skúsenosť podobnú,ako ste dopadli?Prešlo to či máte predčasniatka a ako to prebiehalo?Nejak ma to prekvapilo
@chomik robila si predtým niečo namahavejsie,alebo jednoducho sa to rozbehlo bez príčiny?A intuícia ti niečo napovedala predtým?
@kubkovamama ráno som bola na nákup, celý spodok ma bolel, cez deň som oddychovala a večer ma začali bolieť kríže, šla som na malu a po utreti som mala na papieri niečo ružové, bolesti stále pretrvávali tak som šla do nemocnice okolo 23:00 (to ružove bola plodova voda) , malý sa narodil o 4:20 sekciou v 36+0tt
@83lenka83 36tt už je babenko skoro "hotové".. Skúšali ešte zastaviť pôrod? Nerada by som ležala na udržiavaní. Včera som mala také pocity,večer to prešlo a nad ránom zas a intenzívnejšie.
@kubkovamama si 32tt, mozno ti podvedomie uz cosi napoveda. Chod do nemocnice. Rozhoduju podla mna hodiny a dni, aby detickam dali kortikoidy na pluca a pod. Mat moznost lezat na udrziavani je ten lepsi pripad, ak babatko v 32tt narodene.
@kubkovamama ja som mala makky krcok, kvoli tomu som bola v nemocnici (paradoxne ma prijali 2 dni pred porodom a teda tie 2 dni som len lezala), starsi syn mal 2 roky, takze nejaky oddych v tehotenstve nehrozil. Ani vo sne ma nenapadlo, ze by som mohla rodit predcasne.
@kubkovamama mne ráno o siedmej praskla vody a bolo vymaľované 🙂 bola som presne 34+00tt, mala som ísť zaniesť papiere na materskú a miesto toho som ťahala do porodnice. Doktori sa to síce snažili ešte udržať, aby mi stihli pichnuť tie kortikoidy, ale malá sa drala na svet ako divá o druhej poobede som bola na dva tri centi otvorená a malá sa narodila o pol piatej poobede, takže to malo velmi rýchly postup u mňa. Zato sestra je už v nemocnici mesiac, prijali ju v 32tt, mala bolesti a často jej tvrdlo brucho, infuzie zabrali. Mali ju pustiť v pondelok domov a začala jej odtekať voda tak ju dali na porodnicu, nakoniec sa pôrod nerozbehol tak čakajú čo bude, zajtra začína 37 týžden tak celkom dobre potiahla, ale ako sa vyjadrila jedna známa keby nebola došla tak už dávno má porodené, takže jej pomohli udržať
Keď sa to zhorší,jasné,že pôjdem,len psychika robí svoje,proste ma to vydesilo a snažím sa si vsugerovať,že sa nič nedeje,že posličkovia,že trávenie apod.no vyhovaram sa sama pred sebou..Aj z dôvodu,že doma zostanú 3 deti,manžel kým docestuje to sú 2 hodiny,rodičia sú veľmi starí,svokrovci neberú ma ani ako partnerku syna aj tehotenstvo ignoruju.Nechcem zbytočne pozdvihnúť polku rodiny.Este počkám..a uvidim,dúfam dúfam,že to prejde.Ale ako vás tak čítam,neviem veru
@kubkovamama a na čo čakáš? Smer nemocnica. Ja som rodila v 32.tt po odteceni plodovej vody bez kontrakcií v 30 týždni. Snažili sa udržať tehotenstvo čo najdlhšie lebo mi pichli injekciu na zrelosť plucok. Po celý čas mi denne dávali infúzie na to aby sa pôrod nespustil. Takže nevahaj a utekaj do pôrodnice. Lepšie skôr ako neskoro.....
@kubkovamama dlhšie budeš v nemocnici keď porodila predčasne a aj drobček bude mať vstup ťažší ako keď pôjdeš skôr a zastavia to.... Aby si potom nemala výčitky svedomia že mala si niečo urobiť a nielen si nahovárať že nič sa nedeje..... Pri viacrodickach sa pôrod spúšťa rýchlejšie....
@kubkovamama ja som bola 33 + nejaké dni už si to nepamätám, Ale mne odtiekla behom jedného momentu komplet plodová voda. Porodila som do 12 tich hodín zdravého chlapčeka bol len jeden deň, v inkubátore a vraj mal nizsku hladinu cukru tak doplnili. Presne v ten týždeň som sa zabalila do pôrodnice aby som mala všetko pripravené....
U mna ziadne naznaky,vecer sme boli este na navsteve a rano o piatej mi praskla voda,maly sa narodil na obed sekciou 35tt+7
@kubkovamama neskusali zastaviť pôrod, malý bol úplne v poriadku.
@martina1201 manžel už ide dom,ešte sa opýtam tie čo ste mali cisársky,rozhodli sa neudržiavať tehotenstvo do ďalších týždňov?Detičky mali zlé ozvy?Syn bol v termíne,dcéra v 37tt,ale to bolo riadne komplikované tehotenstvo,pri nej som ležala od 24tt.Tentokrát to vyzeralo byť konečne bez problémov až na tvrdnutie od začiatku,dnes sa to nejak zvrhlo
Mne zastavovali pôrod v 31tt s dvojičkami, pocity som nemala vôbec žiadne, išla som do nemocnice ráno hlásiť sa u pôrodnika a už ma nepustili domov. Pôrod sa podarilo zastaviť ale nakoniec som aj napriek 24h ležaniu na rizikovom porodila predčasne v 34tt. Odtiekla mi plodová voda, zastaviť sa už pôrod žiaľ nedal. Pocity na pôrod tiež žiadne. Po mesiaci sme sa dostali domov. Už by som to nechcela zažiť..Držim palce❤
Kamoška ma dva predčasné pôrody, v oboch prípadoch odtiekla voda... prvý išiel prirodzene, ale druhej namerali zle ozvy a preto akútna sekcia
To je ešte dosť skoro. Ja som takto ležala cca od 32tt mesiac v nemocnici. Infúzie, injekcie, každý jeden deň sme počítali. Nakoniec do 36tt som vydržala. Tvrdnutie som mala už aj predtým. Zacali bolesti v podbrušku, kríže a už to išlo... Držím palce
ahoj, ja som rodila 35tt aj nejake dni...vobec som nepoznala ze rodim...nerobila som pred tym nic namahave, praveze som mala poslednu poradnu u svojho gynekologa, vsetko v poriadku, a vecer mi bolo zle, bolelo ma brucho, ale tak cele, niekde vnutri, nie konkretne niektore miesto...cakala som az do rana, nakolko to nebolo az take strasne,aj som pospala, rano som dala horucu sprchu, ale bolesti neprechadzali tak sme sli do porodnice, kde doktor skonstatoval ze porod sa neda zastavit, ze som uz otvorena na sest cm a kym som prisla na vzdycharen uz som bola uplne otvorena....strasna rychlovka..bola som z toho v soku, takto som si porod nepredstavovala...
drzim palceky 🙂
Prepac ale toto je totalne nezodpovedny pristup a nechapem co chces vlastne pocut? Si predsa zodpovedna za dieta ktore v sebe nosis a to je momentalne najzranitelnejsie, uz davno si mala ist na vysetrenie aby si mala istotu co sa deje a v pripade potreby aby ti mohli podat kortikoidy a ulahcila by si tak prichod dietata na svet. Tieto alibisticke reci nie su vobec na mieste a radsej ist do porodnice zbytocne ako neskoro.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@kubkovamama u mna to boli silne bolesti v krizovej oblasti, tiez ma to prekvapilo, akurat som bola v nemocnici, pasy pritom neukazali ziadne kontrakcie, dcerka sa narodila za par hodin.