Ako sa čo najlepšie pripraviť na pôrod?

lenuska9999
29. mar 2022

Ahojte žienky, momentálne som v 25tt. Je to moje druhé tehotenstvo. Prvé som mala plánovanú sekciu, no tentoraz to vyzerá, že by som mohla rodiť aj prirodzene. Veľmi by som chcela, aj keď viem, že to závisí ešte od veľa faktorov. Momentálne mávam arytmie, tak dúfam, že ma nechajú prirodzene. No ako sa čo najlepšie pripraviť na pôrod? Myslím psychicky a fyzicky. Plánujem od 36tt cvičiť aniballom.. ale ďalej? Co pomohlo vám? Nejaké cviky, videa, kurzy, literatúra? Môžte popísať aj vas priebeh pôrodu. Budem vďačná za každé info

domireb
29. mar 2022

@lenuska9999 pripravovala som sa, ako sa dalo - aniball,masáž hrádze, cvičenie, pohyb, čaje, dýchanie, teória - nič ma nepripravilo na vyvolávanie v 42tt a 26 hodín,kým malá vyšla von. Jedine čo, mala som nacvičené dýchanie počas kontrakcií a z aniballu ako mám tlačiť, vyšla na 3 zatlačenia.

lenuska9999
autor
29. mar 2022

@domireb ďakujem za odpoveď, môžem vedieť co je väčšia bolesť? Tie kontrakcie alebo samotné vytlačanie?

domireb
29. mar 2022

@lenuska9999 za mňa kontrakcie. Epidurál mi nezabral, na vyvolávanie som sa otvárala dlho, bolestivo a pomaličky. Tlačenie už pohoda. Za ten čas, čo som tam vzdychala, porodili štyri, tie počuť nebolo.

miky132
29. mar 2022

Ja som bola pri treťom na kurze hypnoporodu a odporúčam to každej tehotnej a to som sice v druhom tehotenstve čítala knihu ale pri treťom som aj tak išla radšej na kurz veľmi pomohlo

sykoroka_dizajn
29. mar 2022

Neviem či to pomôže pri samotnom pôrode ale robím všetko čo je dostupné a môžem urobiť (čaje, bylinky, naparky, masáž hrádze, aniball, lanové semeno, čítam vzedalavam sa, cvicim a som v kuse v pohybe v rámci možnosti, predporodna fyzioterapie, vlastná pôrodná asistentka, vyber pôrodnice) a aj keď mi pôrod nevyjde podľa želaní a predstáv a niečo sa možno skomplikuje, tak aspoň viem že som urobila maximum co som mohla a co som mohla ovplyvniť som ovplyvnila.

asia83
29. mar 2022

@lenuska9999 Mne pomohli motlidby. Pri druhom. Pri prvom som bola naivná, že to bude len akoby menštruačná bolesť. No nebola. Bol to horor. Tak som sa pri druhom modlila, porodila som do 3 hodín od prvej kontrakcie. Celkovo psychicky som na tom bola lepšie, lepší pôrod ako prvý.

marianna_peskova
29. mar 2022

Rodila som dvakrát.
Prvýkrát som sa nepripravovala vôbec a porodila som síce veľmi rýchlo (do hodiny a pol od prvej kontrakcie), zato s nástrihom až po uši.
Druhýkrát som posledný mesiac cvičila s Aniballom (nacvičila som 28cm), pila ostružinu malinovú, žula ľanové semienka a masírovala hrádzu. Porodila som ešte rýchlejšie, do hodiny od príchodu do nemocnice a mala som len vonkajšie natrhnutie.
Kontrakcie bolia jak sviňa, samotné tlačenie je oproti nim prechádzka ružovou záhradou.

ivinkapink
29. mar 2022

Ja som mala oba porody extra rychle, ale pri prvom som bola vystrasena a nepripravena ,rodila som v 35tt..pri druhom som chodila na tehu cvicenie, kde sme nacvicovali aj dychanie, ako si ulavit od bolesti ..mne to pomohlo, zacla som sa tesit na den porodu, na svoje babatko, zacla som verit ze je to prirodzene a ze to zvladnem...jednoducho sa mi to upratalo v hlave...a mozem povedat ze porod bol pre mna krasny zazitok...

nairia
30. mar 2022

ja mam za sebou len jeden porod v 39tt, ktory bol uplne v pohode. zacal kontrakciami, ktore zo zaciatku boli ako bolest brucha, dlho sa to dalo vyzdrzat v pohode, ale pred podanim epi uz to zacinalo byt vycerpavajuce.
moja priprava: aniball (asi 4x som sa k tomu dostala, nacvicenych 25cm), presne 2x masaz hradze, caj z malinnika a cvicenie- joga+cvicenia na podporu prirodzeneho porodu.

livia6
11. jún 2024

Dievčatá, posuniem veci k prirodzenému pôrodu, ktoré som kúpila a nevyužila, so super zľavou: bylinnú náparku, aplikačného vrecúško, olej na masáž hrádze a krém na strie, nič nebolo otvorené. Píšte josa6@msn.com

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre