Chcem sa spytat, ako rychlo ste sa zotavili po sekcii a vedeli normalne doma fungovat a starat sa o babo? A kedy vas pustili z nemocnice? 🙂
Ahoj tak pri prvej som fungovala o 24 hod.síce z bolesťou,ale pohoda a aj doma a pri druhej:| .......no nedala som sa do poriadku do teraz a to je tomu už 3 roky, ale u každej je to iné
a moc. kateter je asi povinnost pri SC, ze? ☹
@eikenella na druhy den po sekcii som zacala pomaly chodit a na stvrty den isla domov 😉 dvihala som maleho v pohode,o tyzden po sekcii som vesala pradlo a vsetko v pohode.Mierne bolesti su ale normalne,tie som mala tiez.
@eikenella náš malý sa narodil piatok o deviatej večer, celú sobotu som musela ležať a od nedele rána som už bola na nohách a odvtedy stále, v nemocnici bol pohyb ešte ťažší, ale každým dňom to bolo lepšie a lepšie, domov sme odchádzali vo štvrtok a doma sa fungovalo už relatívne normálne. Niektoré úkony sa kvôli jazve vykonávali ťažšie, napr. zohýnanie sa, ale bolo to v pohode. Teraz sú tomu skoro dva roky a jediné, čo sa zmenilo, je trochu necitlivé okolie jazvy, inak je všetko ok.
malinký sa narodil v piatok poobede a v sobotu poobede som odchádzala z pooperačky na izbu po vlastných. Štvrtý deň som už sedela na izbe na posteli v tureckom sede, doma som sa pohybovala ako keby som ani nebola po sekcii. Strašne som sa bála toho zotavovania (na základe hororových opisov niektorých mamičiek), no vôbec to tak nebolo.... Domov som išla na siedmy deň, ale to len kvôli tomu, že drobec mal žĺtačku. Teraz som 9,5 mesiaca po sekcii a nič ma nebolí, neťahá, všetko je tak ako má byť, ani okolie jazvy už nemám necitlivé a jazva je už z polovice biela....
Jediná "komplikácia", ktorá ma neminula boli šialene napuchnuté nohy a držalo sa ma to dva týždne....
Osobne som čakala, že to bude horšie. Už na druhy deň som chodila, samozrejme, že ranu som cítila, ale dá sa...a v čase prepustenia z nemocnice o 5 dní som už fungovala úplne Normalne.
Tak iste to prezijes...to sa neboj. 🙂 i ked ja som si myslela ze uz sa nepostavim a vravela som si ze uz tam ostanem navzdy lezat. I ked som veeelmi chcela vstat hned ako mi dovolili....neslo to. Tocila sa mi hlava a strasne ma to bolelo....bola som aj s cievkou.....co mi vytekal z maternice este nejaky bordel....ale nakoniec som to zvladla. Len potom si daj pozor a nedvihaj tazke veci....sama si ustrazis co mozes....ucitis to. Mne trvalo dooost dlho kym ma to prestalo boliet. Asi 8 mesiacov....ale iste to bolo aj tym ze sa narodili dve deti a teda dvojnasobne zatazovanie, tazky kocik nosit schodami a dvihat deti...to tomu pridalo. Aj som si myslela ze uz to asi bude boliet cely zivot a vidis....teraz som rok a pol po porode a neboli to absolutne. Takze bez strachu....raz ta bolest iste prejde. 🙂
ja som mala planovany, bala som sa hrozne, ale kedze to inak neslo, tak som sa s tym zmierila a psychicky pripravila a bolo to fajn 🙂
ja som kateter a sacok mala, ale bolo to celkom v pohode, aj to zavadzanie a vyberanie som ani necitila 🙂 kedze som mala celkovu, tak som si vydrankala aj jeden maly vankusik na noc pod hlavu (spolurodiaca mala spinal a musela lezat na rovnom), takze som na druhy den nemala ani zavrate, netocila sa mi hlava, urobila som dve-tri kolecka po izbe a isla som si vziat maleho a na nadstandard 🙂 tam som s nim uz fungovala normalne, mama mi pomahala.. akoze jazvu citit budes, ale ono to ani nie je bolest nejaka extremna, skor palenie zo zaciatku a take tahanie neskor, kym nevyberu stichy.. ja uz ani neviem, ze nejaku jazvu mam (neviem nou predpovedat pocasie 😀 )
mna skor paradoxne boleli rebra na lavej strane, zjavne mi dost tlacili na brucho, kym maleho vyberali a teda bolave som to mala az-az ☹ ani odkaslat, ani sa zasmiat.. doma som si navyse este natiahla sval na chrbte v tej oblasti, tak som mala co s tymto robit, na jazvu som ani nestihla pomysliet
@eikenella kateter som nemala. Pri prvom som o 2 dni rano mala babo pri sebe na furt. Take 2-3t kym to bolo v pohode. Domov som sla na 5.den.
Pri druhom som na 5.den behala po nemocnici, lebo bol v inej ako ja a sla som za nim, pustili ma kvoli nemu uz na 4.den a potom som este isla vybrat stehy. Tak tyzden doma bol este tazsi, ale potom v pohode...lepsie ako po prvom 🙂 Najhorsie su tie prve dni, ale telo sa neuveritelne rychlo zotavuje 🙂
v sobotu večer som rodila a stredu rano ma pustili, ja som rodila len odpol pasa umrtvena tzv. v spineli. A bolo to super že som hned videla dcerku. A po spineli som musela ležat do druheho dna, vrecusko som nemala. A pomerne rychlo som sa zotavila, trošku som chodila skrcena ale len chvilu/po slepaku to bolo horšie/, nosila som stahovacie nohavicky.Možno aj preto že som nemala malu na izbe a chcela som byt stale s nou, až utorok mi ju dali.Ale mohla som si ju kedykolvek zobrat takže stale a v noci som sa mohla vyspat. Akurat som mala problem so spusteni mlieka ale to bolo aj pretože asi sa narodila aj trochu skor. Odporúčam rodit v spineli, vedla mna ležala kočka ktorá bola uplne uspata a tej bolo teda hrozne zle.
pri prvej som bola som veľmi rýchlo fit. Možno do týždňa, dvoch. To akože fakt úplne fit. Nikto mi nemusel pomáhať ani nič.Hneď som pracovala, starala sa o malú, domácnosť, nákupy..Pri druhej celé zle. Nevládala som chodiť, strašne to bolelo, no proste bola som k.o. veľmi dlho. Ešte aj pol roka po sekcii bolo zle. Teraz som takmer 11 mesiacov po sekcii a keď mám nafúknuté brucho, tak ma to bolí. U mňa bol možno ten problém, že som mala druhú sekciu len 17 mesiacov po tej prvej..
Kateter som mala pri oboch a rovnako som išla aj domov - na 5 deň. Prvý deň ráno sekcia, druhý deň ráno sprcha, stavanie na nohy, dala som si hneď vybrať kateder aj dreny - normálne katéter dával von až na ďalší deň. Hneď ako boli hadičky vonku, tak som dostala malú na stálo. Na štvrtý deň išli von drény a potom sa výrazne lepšie dalo hýbať. Na piaty deň domov.
@eikenella ja som mala malinku uz na druhy den hned pri sebe a uz sme sa nerozdelili. a schopna fungovat uplne som bola bola uz po par dnoch. tri dni po sekcii ma pustali domov.... a na stvrty den som sa uz doma starala o styri deti. a uplne bez problemov som fungovala uz cca 1,5-2tyzdne po sekcii. teraz som tri tyzdne a uz ani neviem, ze som sekciu mala.
@eikenella Ahoj. Najhoršie je sťahovanie maternice, ale dá sa to prežiť. Ja som začala chodiť hneď ako ma prvýkrát vyšupli z postele ešte na pooperačke na záchod. To jednoducho musíš...chodiť, chodiť, chodiť, ako často budeš môcť. Ja som dá sa povedať bola fit za týždeň, samozrejme nič ťažké nedvíhať...ak sekcia bude bezproblémová, tak nebudeš mať problém starať sa o malé. Potom už len záleží na tebe ako zvládaš bolesť...niektoré ženy sú proste fajnovky. Ak medzi ne nepatríš tak v pohode.Držím palčeky aby všetko dobre dopadlo...my ženy predsa zvládneme všetko 😉 😉 😉
@eikenella ahoj, ako vravia dievcata, je to velmi individualne. Ja som mala urgentnu sekciu, na nohach som bola necelych 10 hodin po zakroku, donutila som sa vstat, bolest neskutocna 😒 . Mocovy kateter som mala aj so sacikom a bola som zan rada, ale vybrali mi ho hned ako som sa postavila, tiez je to cesta infekcie...Mala som dost silne bolesti, najma ked som vstavala z postele a vliekla sa na WC, prosto kazdy pohyb. Malu som mala az na dalsi den v priebehu dna, na noc ju brali sestry. Hospitalizovana som bola 4 dni, doma mi pomahal partner, bolesti som este stale mala asi dobry mesiac, najma pri vstavani z postele, ale fungovat som musela...Za seba mozem povedat ze uplne fit som bola cca po 3 mesiacoch, zakrok prebehol uz bez komplikacii a nastastie rana sa mi pekne zahojila, ziadna sprcha - kvoli infekcii, len umyvanie, na prevazy som chodila kazdy 4 den x 4, ziadny infekt...,vela stastia
Mne urobili urgentnú sekciu v utorok podvecer v celkovej narkóze. Ešte ten večer som sa na pooperačnej izbe prebrala v pohode. Postavila som sa ráno na druhý deň hlava sa mi točila a pišťalo mi v ušiach no to preto, že som mala krvnú plazmu keďže som začala silno krvácať(kvôli tomu urgetná sekcia). Na vlastnú žiadosť ma prepustili v piatok. Rez som ešte cítila ale chodila som už normálne. V pondelok už som o jazve ani nevedela. Teraz bude tomu tri týždne a akoby som ani sekciu nemala. Doma upratujem,prerábam,renovujem nech mám zamestnanú hlavu. A dnes som rozmýšľala, že by som vyskúšala stacionárny bicykel aspoň tak light. Netreba sa báť. Všetcia zbytočne strašia ale každý máme iný prach bolesti a aj iné telo. Napr. Kamoška po sekcii styri týždne otehotnela znova všetcia zhrozený ju strašili a zvládla to tehu bez problémov a po druhej sekcii sa dala dokopy ešte skôr. Treba myslieť pozitívne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja má za sebou dve sekcie. pri obidvoch som na nohách stála hneď ako mi to dovolili. Z pôrodnice som odchádzala úplne v pohode bez bolestí. Jasné jazvu som cítila, hlavne v horúčavách ale inak žiadny problém. Je to individuálne, určite sú mamičky ktoré sa zotavovali dlho. Ak nie sú žiadne komplikácie je dôležité sa začať hýbať čo najskôr, jednoducho to rozchodiť.