Ako rozoznám falošné a skutočné kontrakcie?

kocapka
23. júl 2012

Ahojte.Ja by som sa chcela opýtať mamičiek ktoré sú už po pôrode,že ako rozoznám tie skutočné a falošné kontrakcie.Viem každá to prežila inak len ma to zaujíma,aby som aspoň približne vedela čo ma čaká.Som vystrašená prvorodička ☹ Viem len to,že je to nenormálna bolesť......super 😅 ☹

xenicka13
23. júl 2012

@kocapka skutocne sa stupnuju a interval medzi nimi skracuje

mirka200
23. júl 2012

ja som mala len tie skutočné a to som už bola v pôrodnici,tiež som sa bála ako prvorodička,ale dá sa to vydržať,začali úplne slabulinké a potom sa to už zvyšuje 😉
@kocapka

iffka2002
23. júl 2012
evulinkab
23. júl 2012

@kocapka Já taky měla jen ty skutečné (žádné poslíčky předtím jsem nezažila) a jak již bylo psáno...čas mezi kontrakcemi je pravidelný a postupně se snižuje.Tzn. nejprve mužeš mi kontrakce treba po 20minutách pak se to sníží např. na 15 minut a pak treba za hodku mužeš mit kontrakce po 10 minutách...A neboj, poznáš je určite 🙂

nikki28
23. júl 2012

@kocapka aj ja som mala az tie skutocne a to som uz bola v porodnici, lebo mi odtiekla plodova voda...

munu
23. júl 2012

@kocapka aj ja som mala az tie skutocne kontrakcie pri prvom tehotenstve a pri druhom som mala trosicku aj poslickov, ale to bolo jasne, ze to niesu prave kontrakcie, lebo sa mi objavila jedna a potom polhodku klud, potom druha a tristvrte hodky klud, potom dalsia po nejakych dvadsiatich minutach a tak to skakalo hore dolu.. prave kontrakcie ked uz raz pridu, tak budu pravidelne a bude sa bolest zvacsovat cim viac budu castejsie.. neboj sa, urcite to rozoznas, nestresuj sa a nezabudni, ze kazdou kontrakciou tou skutocnou si blizsie ku svojmu babatku.. nemysli na to, ako to strasne boli, ale pocas tej bolesti mysli na to, ako si objimes babatko na konci toho vsetkeho a ake bude vonavunke a sladke 🙂 chcem tym povedat, tes sa na babatko a nemysli na bolest co bude.. psychika robi divy.. ja som pri prvom porode nevedela co so sebou od tej bolesti a skoncila som na epiduralke.. lebo som sa stale len bala ten prichadzajucej bolesti.. a pri druhom som myslela len na to, ako sa uz tesim strasne na maleho Samka a ze som hrdinka a zvladnem to aj bez epiduralky a tak aj bolo.. mala som len gas air a vsetko bolo ovela znesitelnejsie a krajsie 🙂 hoci na oba porody spominam strasne rada a s laskou ku mojim dvom srdieckam co mi robia radost kazdy den 🙂 a uz to zase prezivam a rozcitujem sa, tak radsej sa offnem uz 🙂))))

lenka311
23. júl 2012

@kocapka Väčšinou odíde plodová voda /obom sestrám odišla/, mne však plodovú nakoniec prepichovali, takže som márne čakala... ja som začala v piatok krvácať /prenášala som/, no z nemocnice ma poslali domov, že to bude ešte nadlho... v noci z piatka na sobotu ma chytili tie kontrakcie, no čakala som, mala som ich veeľmi nepravidelné - proste raz za hodinu, potom za 20min, potom za 40, nakoniec som začala silno krvácať, to už bola sobota ráno - a to už ma vystrašilo a vieš čo nakoniec bolo? Porodila som ju až o 22.50večer - takže tým všetkým som Ti chcela povedať, nerob paniku, prvé dieťa nejde tak hneď, proste keď budeš mať každých 10min sťahy brucha - to spoznáš, ako keby Ti niekto zovrel brucho a zase povolil, tak sa zberaj do pôrodnice... Inak piánko... 😉 😉 😉
Neboj, veľa zdravia Tebe aj bábu... 😉 😉

lucikusik
23. júl 2012

Ahoj, tak ako píšu maminy predo mnou: skutočné kontrakcie sú pravidelné. Keď sa blížil koniec mojho tehotenstva, tak ma rozčuľovalo, keď mi všetci dookola hovorili, že to spoznám, že babatko sa pýta von. A ono to naozaj aj tak bolo. Mala som len skutočné kontrakcie, ktoré som pociťovala ako ťahanie v krížoch, ktoré trvalo na začiatku pár sekúnd a potom sa to predlžovalo. Neviem to zrozumiteľnejšie popísať. Ak Ti môžem poradiť, ako som si bola istá, že sú to kontrakcie: ak začneš cítiť niečo, o čom si budeš myslieť že by to mohla byť kontrakcia, tak si zapíš na papier čas kedy to začalo a koľko bolesť trvala ... Sleduj si, či sa to pravidelne opakuje. Držím palce, nech Ti to dobre dopadne a prajem všetko dobré.

amulienka
23. júl 2012

@kocapka ja som mala prave kontrakcie hned kazde 3 minuty, su uplne rovnake a pravidelne. to sa neda nezistit. a boli to uplne normalne menstruacne bolesti, az ked odtiekla voda tak sa zosilnili tak, ze mi to strielalo do stehien a to ma len stipalo, ale da sa to krasne predychavat, takze ak budes vediet dychat, vobec ti to nepride bolestive. vtedy zena inac vnima a hlavne sa neboj porodu. ak sa budes bat, tak budes mat problemy. musis sa tesit na svoje dieta a pomoct mu na svet. ono si musi prezit horsie tak mu to nezhorsuj svojim stresom. nic prirodzenejsie ako porod nepoznam, zubar je furt horsi!
drz sa 😉

slundo
24. júl 2012

Tak hlavně se neboj, určitě to poznáš 🙂 Ke konci těhu se začínají objevovat poslíčci a nebo častěji tvrdne bříško. Pokud už máš zkušenosti s tvrdnutím, tak je to velice podobné, akorát to bolí a stupňuje se to. Opravdu to připomíná menstruační bolest, vystřeluje to i do zad. Po sprše se to nezlepší ( narozdíl od poslíčků) a kontrakce jsou opravdu pravidelné. Neboj se, až to přijde, poznáš to ;)

eeffka
24. júl 2012

@kocapka vobec to nie je nenormalna bolest ( teda nemusi byt) aspon u mna, obycajne bolesti akoby pri menzese take kus silnejsie ale take ine 🙂 ale som ti pomohla ze?
ja som teraz vo februari rodila po 7r a tiez som si uz nepamatala, ale ked prisli som vedela ze je to ono. take ze fakt zle som mala poslednych 15min ale to je nic, za hodinku zabudnute

kocapka
autor
24. júl 2012

Ďakujem vám všetkým,ste zlaté 🙂 Určite to zvládnem veľmi sa teším kedy ho budem držať na rukách 🙂 🙂 🙂 😀

zuzanka7117
24. júl 2012

@kocapka Ahoj......ja som falosne ani nemala, len tvrdnutie brucha......v den D mi odisla voda a asi dve hodiny na to zacali kontrakcie....od zaciatku boli pravidelne asi kazdych 5 minut a dlhe asi 50-60 sekund. To bolo asi o 5 rano. Do 13. to bola celkom znesitelna bolest, potom uz to bolo o dost silnejsie......a o 16. sa Martinko narodil....🙂

katecameron
24. júl 2012

daj si horucu sprchu a uvidís ked su skutocne tak naberu na obratkach ked faklosne tak skoncia

munu
26. júl 2012

este ma napadlo,ze mne pri prvom porode po telefone poradili midwives, ze mam si dat paracetamol na bolesti(plodova voda odtekala uz vtedy) , lebo som nevedela, ci to su skutocne alebo falosne, kedze boli 3-4 kontrakcie pravidelne a potom zase to skakalo dalsiu hodku a potom zas par pravidelnych a tak dookola.. hovorili, ze ak su skutocne, tak paracetamol nezaberie.. a ak su to poslickovia, tak bolest prejde.. ja som si ho dala a bolest ozaj presla.. na druhy den bol Matko na svete, tak teraz neviem, co je na tom pravdy o paracetamole.. lebo podla mna to boli skutocne, len moje telo nedokazalo prirodzene sa otvarat, preto som skoncila aj na vyvolavacke pri prvom aj s epiduralkou.. tak si vyber.. ale ta sprcha ti urcite pomoze vyjasnit vec 🙂 drz sa a nestresuj.. nezabudni.. ja som bola strasne vystresovana pri prvom.. ked mi praskla plodovka, tak som sa cela roztriasla, aj usta sa mi klepali, ani rozpravat som nebola pomaly schopna, tak som sa vnutorne zlakla, ze uz je to tu a a ako to ja zvladnem.. a pri druhom som sa cisto len tesila 🙂 a vsetko islo samo, prirodzene, hladko 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre