Viete mi poradit ako sa to da rozlisit??? cely den mi velmi stahuje brucho, ale nie je to pravidelne... rodila som len s vyvolavackami, tka ja vobec netusim. ani poslickov som nikdy nemala...:(
Poslíčci – předzvěstné stahy – dokážou být velmi nepříjemné, ale nemají pravidelné intervaly, nezesilují, jsou stále stejně silné a často i bolestivé, ale koupelí v teplé vodě zjistíme, zda ustupují či zesilují. Jestliže kontrakce ustupují, prodlužují se intervaly a slábnou, jedná se o poslíčky, a ty nevedou k porodu. Jen porodní cesty připravují na porod.
• jestliže mám pravidelné stahy, které zesilují a které mě nutí měnit rytmus dýchání a polohy těla. Intervaly mezi jednotlivými kontrakcemi by měly být asi 5 minut a nelze od nich odpoutat pozornost a musím se plně každé kontrakci věnovat.
Prvorodička by měla pociťovat tyto stahy zesilující alespoň 2 hodiny a z toho by nějakou dobu měla vyzkoušet koupel v příjemně teplé vodě asi 37–38 °C.
ahojte, mne dnes zacali bolesti v drieku, ale dost silne, az do takych krcov to islo, po 3 hodinach to prestalo, a teraz mi len tvrdne brusko, tak netusim co to je, kontrakcie som asi ani nemala, iba tak ostra bolest v chrbte, ktora prechadzala do podbruska,,,,, vie niekto co to je?, je to uz na porodnicu?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@lucia20 poslickovia by mali byt nepravidelne. Mozu dokonca aj po urcitej dobe prestat uplne. Napr. ja som mala 2 dni pred porodom "kontrakcie", najprv kazdych 20 min, potom skocili na kazdych 10, kazdych 7 - no a medzitym sa to opat zvysilo na kazdych 10 min a v noci prestali uplne. To boli poslickovia. Na druhy den sa to zacalo opat, ale az o desiatej rano. Ked som prisla o osmej vecer do porodnice (zdalo sa mi, ze uz je to dost dlhu dobu kazdych 7 minut - bolo to tak viac ako 2 hodiny), chceli ma poslat domov, ze su to len poslickovia. Nakoniec si ma tam nechali a asi dve hodiny na to sa dostavili kontrakcie kazde 4 minuty. Neprestavali a ani intervaly sa uz nezvysovali na viac minut. Cize ked sa Ti stahy zacnu objavovat pravidelne a intervaly medzi nimi sa skracuju a neprestavaju - mal by to byt zaciatok porodu. Poslickovia su nepravidelne, raz su stahy castejsie, raz menej casto a mozu aj prestat uplne. Ved ak si si nie ista, chod do porodnice, tam by Ta mali napojit na "pasy" a presne Ti povedia, o co ide. Radsej prist 3x zbytocne ako raz neskoro 😉