Ako rozlíšiť poslíčkov od začiatku pôrodu?

lucia20
14. aug 2010

Viete mi poradit ako sa to da rozlisit??? cely den mi velmi stahuje brucho, ale nie je to pravidelne... rodila som len s vyvolavackami, tka ja vobec netusim. ani poslickov som nikdy nemala...:(

katrinka8
14. aug 2010

@lucia20 poslickovia by mali byt nepravidelne. Mozu dokonca aj po urcitej dobe prestat uplne. Napr. ja som mala 2 dni pred porodom "kontrakcie", najprv kazdych 20 min, potom skocili na kazdych 10, kazdych 7 - no a medzitym sa to opat zvysilo na kazdych 10 min a v noci prestali uplne. To boli poslickovia. Na druhy den sa to zacalo opat, ale az o desiatej rano. Ked som prisla o osmej vecer do porodnice (zdalo sa mi, ze uz je to dost dlhu dobu kazdych 7 minut - bolo to tak viac ako 2 hodiny), chceli ma poslat domov, ze su to len poslickovia. Nakoniec si ma tam nechali a asi dve hodiny na to sa dostavili kontrakcie kazde 4 minuty. Neprestavali a ani intervaly sa uz nezvysovali na viac minut. Cize ked sa Ti stahy zacnu objavovat pravidelne a intervaly medzi nimi sa skracuju a neprestavaju - mal by to byt zaciatok porodu. Poslickovia su nepravidelne, raz su stahy castejsie, raz menej casto a mozu aj prestat uplne. Ved ak si si nie ista, chod do porodnice, tam by Ta mali napojit na "pasy" a presne Ti povedia, o co ide. Radsej prist 3x zbytocne ako raz neskoro 😉

latvia
15. aug 2010

Poslíčci – předzvěstné stahy – dokážou být velmi nepříjemné, ale nemají pravidelné intervaly, nezesilují, jsou stále stejně silné a často i bolestivé, ale koupelí v teplé vodě zjistíme, zda ustupují či zesilují. Jestliže kontrakce ustupují, prodlužují se intervaly a slábnou, jedná se o poslíčky, a ty nevedou k porodu. Jen porodní cesty připravují na porod.

• jestliže mám pravidelné stahy, které zesilují a které mě nutí měnit rytmus dýchání a polohy těla. Intervaly mezi jednotlivými kontrakcemi by měly být asi 5 minut a nelze od nich odpoutat pozornost a musím se plně každé kontrakci věnovat.
Prvorodička by měla pociťovat tyto stahy zesilující alespoň 2 hodiny a z toho by nějakou dobu měla vyzkoušet koupel v příjemně teplé vodě asi 37–38 °C.

http://www.porodnice.cz/jak-se-pozna-zacatek-po...

zuzkat1
15. aug 2010

@lucia20 ja som mala nepravidelne ale velmi mierne bolesti v bruchu ako pri menstruacii uz od polnoci,ale boli take mierne ze som v pohode do 8mej rana spala a rano mi odtiekla voda..ale na tvojom mieste by som sla do nemocnice...predpokladam ze uz si tam🙂

anicka1981
23. máj 2011

ahojte, mne dnes zacali bolesti v drieku, ale dost silne, az do takych krcov to islo, po 3 hodinach to prestalo, a teraz mi len tvrdne brusko, tak netusim co to je, kontrakcie som asi ani nemala, iba tak ostra bolest v chrbte, ktora prechadzala do podbruska,,,,, vie niekto co to je?, je to uz na porodnicu?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre