Ako prirodzene vyvolať pôrod?

lienka4497
15. júl 2019

Ahojte dievčatá. Som prvorodička a termín mám o 4 dni ale zatiaľ sa vôbec nič nedeje.. všetci mi vravia že to môže prísť z minúty na minútu ale ja takmer vôbec nič nepociťujem žiadne bolesti a ani sa ešte nezačínam otvárať.. od každej kamarátky a známej počujem že pri prvom dieťati porodili o týždeň aj dva skôr, ale mám pocit že mňa sa to týkať nebude a nechcem veru rodiť vyvolavackou.. neviete ako sa dá tomu jemne dopomôcť? Partner so mnou mať sex nechce pretože sa už bojí, takže táto možnosť je vylúčená 😄 ak vás niečo napadne napíšte vďaka 🙂 🤷‍♀️

simona92101
15. júl 2019

@lienka4497 ahoj,ja som den pred porodom robila v zahrade,upratovala.rano mi o 6 praskla voda a o 7:35 bola mala na svete.bez epiduralky prvorodicka na 3 zatlacenia. Doktor mi tvrdil ze ta praca v zahrade pomohla..skuste..ale na to ako vase kamaratky rodili sa nespoliehajte,kazda zena je ina,aj po fyzickej stranke aj psychickej.budte v klude,robte veci ako bezne a male sa prihlasi na svet ked bude treba.drzim palce

luliu
15. júl 2019

@lienka4497 ja ako prvorodicka som robila všetko možné - štipľavé jedlo, schody a pod. ale nakoniec po 8 dňoch prenášania vyvolavacka

silviavisz
15. júl 2019

@simona92101 gratulujem 😊. Ja som tiez prvorodicka,termin mam 26.7. som uz otvorena na 2 prsty, ale taky porod by som si zelala aj ja 🙂 . Mozno zajtra zacnem upratovat ;)

hettinka
15. júl 2019

mne sa prvá narodila den pred termínom. Asi 3-4 dni predtým začali rôzne problémy, odišla mi hlienová zátka, potom mi po kvapkách odtekala plodová voda, takže som bola 2 dni v nemocnici kvoli tomu ... a nedopomohli sme tomu nijako špeciálne, len do konca som bola aktívna, hýbala sa, upratovala, chodila na prechádzky a tak.

lienka4497
autor
15. júl 2019

@simona92101 wau tak to si mala super pôrod 😯😊😊 však toto, že kľudná som asi až moc .. stres okolo mňa ani nejde a záhradu nemám, ale doma kdesi čosi upratujem aj na prechádzky chodím.. tak snáď to príde 🙂 Vďaka

lienka4497
autor
15. júl 2019

@luliu však tomuto by som sa rada vyhla 🙄 No ak to tak má byť tak tomu asi nepomôžem..

nika3136
15. júl 2019

@lienka4497
Môžeš robiť čo chceš, telo sa rozhodne.
Schody, okná, sex či troška Tonicu...
Ale je hlúposť, že prvorodičky rodia skôr.
Ja som mala termín stredu a zo štvrtka na piatok som nemohla spať, cítila som mierne sťahy tak z čistej srandy som si začala merať interval a bolo to po 6tich minútach. Ani by mi nenapadlo, že sú to kontrakcie. Skôr také ako menštruačné kŕče

pribinak
15. júl 2019

Mam len jedno dieta, prenášala som vyše tyzdna. Nakoniec sa mi narodil zdravý chlapec, bez vyvolavaciek
Netreba sa porovnávať, každá sme ina. Ani to netreba prehnať s chodením po schodoch ci upratovaním a podobnými radami, akurat budes unavená a nic viac

kecalko
15. júl 2019

Začnite manuálne robiť..ja zavarala kompoty.obrala čerešnu a do pôrodnice nestihla..tak rýchlo sa mi mala narodila.. Držím palce! ;)

simona92101
15. júl 2019

@lienka4497 to bol vymodleny porod, tak som sa ho bala,vypocula som si milion hororovych pribehov ze ma chytala panika..moj gynekolog je super clovek,taky salamista,a ten mi dal super radu hned v zaciatkoch: byt nastavena ze sa nic nestane,ze pojde vsetko ako ma,ze to je zaklad byt v pohode myslou a aj udrzovat sa fit.ja som denne presla 10 km so psom,sice uz ku koncu som fucala a malinka mi velmi tlacila hlavickou a uz som mala neprijemne pocity, ale dopadlo to na jednotku..sice som mala od prasknutia plodovej vody ihned brutal kontrakcie po 5 min.,ze sme ledva stihli porodnicu,ale vraj je to tak lepsie..aj ked niekto sa trapi aj 24 h,a toho som sa velmi obavala..pre mna bolo horsie hojenie ako porod 😀 ale stalo to zato,sice som povedala hned na sale muzovi ze druhe ani nahodou,ale stoji to za tu bolest,to vam povie kazda mamina 😊

simona92101
15. júl 2019

@silviavisz ono tusim cim menej nato clovek mysli,tym je to lepsie..sice ja som mala kabelu zbalenu od 5.mesiaca 😀 a postupne som pribalovala 🤣 clovek si tusim pol domu musi zbalit 😀 drzim palce nech vam to dopadne dobre a tesite sa coskoro z babatka

nika_m
15. júl 2019

@lienka4497 rodila som ako prvorodicka 5 dni po TP a tiez to este necele 2 dni pred porodom nevyzeralo nejak nadejne 🙂 akurat bolesti som mala uz od piatku, v nedelu v noci som rodila...nijako som to neurychlovala a bolo to bez vyvolavaciek 🙂

mogaa
15. júl 2019

@lienka4497 už tu bolo xy diskusií čo kočky už mali termín a bábo nie a nie von🙂a to poskúšali všetko -sex, schody, umývanie okien, gruntovanie bytu, dlhé prechádzky, denne teplá voda a nič🙂bábo výde vtedy kedy bude jeho čas - jednoducho to neurýchliš.......

ildiko36
15. júl 2019

@lienka4497 ja som od zaciactu do poslednej dni bicyklovala kopala v zachrade..opalovala som sa a horucu sprchu som davala tyzden pred porodom..teplo vyvola kontrakcie..takisto ako aj sex..nema sa od coho bat priatel..ale by ti pomohlo..ale uprimne si myslim dieta vie kedy ma prist na svet😁ja som vypocitala termin porodu podla toho kedy sme bolo spolu s priatelom a nie podla menstruacii..presne na den sa narodil syn..takisto aj dcera😊

lenka2710
15. júl 2019

@lienka4497 ja som bola tiež prvorodicka,mala sa narodila o týždeň skôr,nič som pred tým necitila,proste v noci som šla na wc,praskla mi voda a za 17 hodín bola malá na svete! Tých 17 hodin neprajem nikomu ale pôrod som mala na tri zatlacenia 😊 ale mne uz na kontrole povedala dr,že mala už je nizko,že do konca týždňa zaručene porodim a tak ak bolo 😉

eliska13
15. júl 2019

@lienka4497 budeš rodiť, keď to príde😉veď kľudne môžeš rodiť aj o 2 t.myslim, že nič z toho nepomôže bábo vie kedy má prist je to záležitosť niečoho iného ako toho, že poupratujes, či pôjdeš na prechadzku.

megyi1711
15. júl 2019

@lienka4497 ja mam tiez prve babo a som sa tiez vobec neotvarala a nic som necitila,termin som mala 4.1.a nic,nechcela som prenasat tiez som sa modlila ze uz nech je to vonku...ked som mala den terminu tak som bola uplne v pohode cely den akoby nic az vecer okolo 18tej ma zacali boliet krize trochu viac ale myslela som ze su to falosne kontrakcie lebo casto ma boleli krize no uz som sa cela zacala citit divne tak som si dala teply kupel dala som sa do pyzama a lahla som si no citila som ze asi sa nieco bude diat lebo ma uz bolelo aj podbrusko,nechcela som panikarit tak som si merala cas ako casto to namna ide,no bolesti sa stupnovali a bolo to uz kazdych 5minut takze som sa obliekla a muz ma vzal do nemocky okolo 21:00,kukli ma a ze som len na 3cm otvorena,dali mi dva cipky ze bud to prejde alebo ideme rodit..neprechadzalo to ale neotvarala som sa ale mala som bolesti kazde 2minuty uz tak rano o 3tej ma dali na salu,prepichli mi vodu,infuzku asi vyvolavacku ale malemu sa nechcelo takze horko tazko som az 5.1.porodila na obed 11:30 aj to mi uz sestricky tlacili brucho nech uz ide maly von..takze som sa trapila..ale naozaj to moze prist z minuty na minutu..vravim ja som cely den nic necitila az zrazu vecer to namna prisli

megyi1711
15. júl 2019

@megyi1711 a cele tehu som bola akcna,my sme stavali dom takze vkuse som nieco robila samozrejme v ramci normy ale neobsedela som..

ellieellie
15. júl 2019

Prvý syn sa mi narodil 10 dni pred terminom. Bola nedela, v pondelok rano som mala ist na prijem - mala som planovanu sekciu. V nedelu doobeda sme sli do kostola, fararka pozehnala brusko 🙂 Potom sme cestovali na obed k mojim rodicom, posedeli na zahrade. Doma uplna pohodicka, skontrolovala som pobalene veci do porodnice, dala som si sprchu, lahla som si a po minutke mi praskla plodova voda 🙂 Takze naozaj to moze prist z minuty na minutu...

Pri druhom synovi som mala tazsie a narocnejsie tehotenstvo, na konci to uz bolo dost silne psychicke vypatie a velmi som si priala, aby to uz prislo. Skusala som vsetky mozne babske rady, nepomahalo vobec nic. Az opat prisla jedna nedela, kedy sme opat sli na obed k mojim rodicom a moja mama ma taaaak neskutocne vytocila, ze som myslela, ze porodim 🙂 a fakt som porodila 🙂 🙂 🙂 takze nakoniec som sa jej aj podakovala, ze ma tak vytocila 🙂 🙂

itka1
15. júl 2019

no u mna to tiez prebjehalo tak ze v 36tt som bola na pasoch rano na pasoch este nic nevideli prisla som domou vecer lahla spat o 3 rano som sa zobudila na to ze mi ptaska voda dala sprchu zobudila muza a isli sme do porodnice v tej chvili kontrakcie co 5 min pozreli ma vtedy otvorena na 4 maly bol otoceny KP tak nakonie priprava na sekciu pichanie spinalu a sekcia maly sa narodil o 9 rano este 24 hodin pred mi sestricka na pasoch povedala "vy tak skoro rodit nebidete" a do 24 hodin som porodila ....

simona92101
15. júl 2019

@itka1 toto mam tak rada tie ich zarucene predpovede.aj mne tvrdili na pasoch ze mam zle termin vypocitany a ze najskor o 3 tyzdne,ze babatko je malicke..o 2 dni bola mala na svete, 3500 g a 50 cm. Myslim ze az take malicke nebolo 😀

vieronika14
15. júl 2019

Ahoj ja som porodila o tyzden neskor ako bol termin, aj som mala pohyb, aj sex...babatko sa vypyta ked bude pripravene. Este uzivaj co najviac posledne dni

lubi40
15. júl 2019

@lienka4497 prveho som mala presne na termin, druheho o 4 dni skor.

bobricek1979
15. júl 2019

@lienka4497 nechaj to na to malé, alebo skús schody chilli presvedc manzela teraz sa nic nemize stat ak budete opatrný

via88
15. júl 2019

Ja som orenasala tyzden, do psoledneho dna vychadzky, pohyb, cvicenie, furt nieco som robila, a aj tak bolest neskutocna aporod dlhy 😁 nic nie je pravidlo...
Ale prisiel sam od seba nakoniec. Aspon to.

silviavisz
15. júl 2019

@simona92101 dakujem krasne 😘. Tak ja som sa cele tehotenstvo setrila,bola som na rizikovom. Aj v nemocnici na infuziach 2 tyzdne (v 29 tt) . Kazdy sa za nas tak dobre modlil,aby sme vydrzali aspon do 36-37 tt, ze teraz sa budeme modlit aby sme to uz mali za sebou 😍. Ale dolezite je,aby malicky bol v poriadku, to ostatne vydrzim,myslim pozitivne a snazim sa nestresovat dopredu,hoci neviem co ma caka 😊.

simona92101
15. júl 2019

@silviavisz jasne,nic nieje dolezitejsie ako drobec v brusku,zeny su silne a ja kazdu obdivujem ktora vydrzi tazky porod a aj tak sa ihned usmieva ked uvidi svojho drobca 😊

andrea_ff
15. júl 2019

@lienka4497 ahoj. Necitala som diskusiu, ale ja som tiez bola posledny tyzden ako na ihlach a nechcela som vyvolavacku...a taak velmi som uz chcela nech sa to spusti a stale nic. Uz som mala doma aj maleho syna a stale som bola v napati, aby som stihla poriesit vsetko v cas...varovanie syna a aj prichod do porodnice.... no a mne pomohlo, ze som sa den pred terminom zobudila, manzelovi povedala...zober si dovolenku...a vsetci traja sme si spravili maly vylet po okoli...sli sme na prechadzku....stiplavy obed 😂.... na druhy den som sa bola so syncekom bicyklovat a trosku po schodoch som pobehala... no ale k pointe...u mna zabralo to, ze som sa odreagovala, uvolnila, hybala a prestala som na to upenlivo cakat...a voooaaala...na druhy den v noci sa porod krasne spustil a rano som porodila...vsetko bolo super. Ver sama sebe a pokus sa byt v klude. Urcite to zvladnes a na konci dostanes do ruk nadherne tvoje babo ❤. Ja som si uvedomila jednu vec...KED IDES DO PORODNICE RODIT JE JEDINY RAZ V ZIVOTE, KEDY IDES DO NEMOCNICE PRE RADOST... ZE BUDES MAT DIETATKO 😀 A NIE PRETO, ZE SI CHORA..... drzim palce a pripadne potom napis 👍👍👍 drzim palce 💪 a ozaj...mne dva dni pred porodom gynekolog povedal, ze hlavicka je vysoko...takze tak 😉

atislava9
16. júl 2019

@lienka4497 ja som ako prvorodicka mala prvy termin podla PM 12.2. Kedze som cyklus mala vzdy nepravidelny, lekari pri USG mi davali termin porodu od 20.1. do 2.2. kedze aj babo v brusku bolo vzdy o cca 10 dni vacsie. Nakoniec bez poslickov, tvrdnutia brucha, otvarania a cohokolvek spojeneho s porodom mi zacali prve bolesti a kontrakcie 11.2.pocas dna, v noci sa vystupnovali a 12.2. o 13tej sa maly narodil😊

berryblack
17. mar 2020

@lenka2710 ja som v 37+1tt, v 35tt mi na sone tiez povedali, ze maly je nizko, este sa ten doktor zasmial, ze hadam este tyzden vydrzi. A necitim nic, co by naznacovalo tomu, ze by som mala ist v najblizsom case rodit. Citim sa jak slon, uz by som najradsej sla. Do toho este ten sprosty coronavirus, idd ma uz medzi styrmi stenami drbnut, ked som furt sama a nemozem ist ani von, bola som zvyknuta na každodenne prechadzky...
🙁🙁🙁🙁😯😯😧

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre