Ako predísť tomu, aby bola plodová voda zelená?

kiwi82
18. okt 2011

Rodila som v 39 + 5 tt. Nechali ma vytrápiť sa dvanásť hodín, aj keď som sa neotvárala, pričom zo mńa tiekla už infikovaná plodová voda krvavohnedej farby. Po narodení bola maličká na jiske na umelej ventilácii 10 dní. Bola v kritickom stave. Chvala Panu Bohu sa z toho dostala bez následkov. Nejdem sa už k tomu vracať, či urobil porodník chybu, či neurobil, keď neurobil cisársky.... to už asi nebudem ďalej riešiť....ale zaujíma ma do budúcnosti ako predísť tomu, aby bola predčasne zelená plodová voda. viem,že ide o stres a bábo sa vykaká ešte v brušku ale existuje niečo, nejaké vyšetrenie trebárs v 38 tt na diagnostikovanie plodovej vody, či už nie je zelená? Vopred vďaka za skúsenosti a rady.

tinki
18. okt 2011

@kiwi82 Ja viem len o tom, že voda sa pozerá v deň termínu a potom každý druhý deň. Ale tiež som počula, že voda môže zozelenať z minuty na minútu. Neviem o ničom oficiálnom, aby sa to dalo. Možno nejaká dohoda s lekármi z dôvodu, že sa ti to už stalo, tak by na to bolo dobré prihliadnuť. A nemala si zle vypočítaný termín? Som rada, že je maličká ok..Na fotke je rozkošná.. 🙂

tehula
18. okt 2011

Ja viem tak, ze sa kontroluju len prietoky a CTG monitor, ale dpeci sa voda nekontroluje, len jej mnozstvo. Pri prvej dcere som rodila spontanne 2dni pred TP a vod bola zelena. Ultrazvuk v den porodu nic nrodhalil, dokonca ani pupocnik okolo krku. Druha dcera narodena indukciou 2dni po TP, prave aj, ze som stresovala, aby nebolo neskoro, ale vsetko aj voda boli ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre