Ako prebiehajú vizity po pôrode?

lulu810
13. jan 2021

Dievčatá ahojte... Som prvorodicka a teda idem asi s trapnou otázkou, ale zaujímalo by ma ako prebiehajú vizitky po pôrode. Na čo sa mám Psychicky pripraviť. Poprípade keby ste mi vedeli v skratke popísať ako prebieha pobyt v pôrodnici.
Dakujem vám veľmi pekne

helcanw
13. jan 2021

@lulu810 no u mna vizita prebehla tak že prvé ráno po pôrode sa lekár kukol ako to tam dole vyzerá a ostatne dni sa má len pýtal či je všetko ok, či má nic neboli, nemám s niečim problém. Až mi to bolo divne, že len takto 😂 ale tak ja som bola našťastie bez komplikácií, len pár kozmetických stehov. A myslím že na tretí deň mi ešte robili klasické sono, či sa stanuje maternica a či mi tam neostalo niečo 🤷‍♀️

mima1
13. jan 2021

V TN ked som rodila v 2016 tak prisla vopred povedat sestricka ze ide dr a ze sa mas pripravit to je ze dat dole gatky a lezat pod paplonom😂 vzdy mi to prislo smiesne lebo mi to vyznelo vseliak 😂😂 dr prisiel aj s timom akoze kukol pod paplon opytal sa ako sa mam a zas isli. Asi tak minutova zalezitost.
2020 vizita bola taka ze prisiel dr sam opytal sa ako a zas siel.
Dole pozeral az ked som odchadzala z porodnice.
Pobyt v nemocnici klasika porodis a potom uz len cakas kedy ta pustia. Babo mas pri sebe cize staras sa on cely den a inak polihujes esemeskujes internetujes citas pozeras tv alebo co chces

ladyk001
13. jan 2021

Ahoj Noo normalka musíš sa ukázať od pol pása dolu pred doktormi čo prídu na vizitu. A na konci pobytu ešte sono. A inak pobyt v pôrodnici no si s babom a staráš sa onho zoznamujete sa 🙂 kecas s mamičkami na izbe a kochas sa bábätkom 🙂 do toho niečo zješ a pravidelne do sprchy :D

dzulik_
13. jan 2021

Nám napr pozerali dolu pri každej vizite, teda ráno a večer. Asi druhý a tretí deň po pôrode pozerali a aj jemne postláčali prsia 🙄 či mliečko pekne tečie.. a imo vizity to čo už bolo spomenuté vyššie

cecilia29
13. jan 2021

U nas len pozrel pod paplon na prípadnú ranu po siti, postlacsl brucho a opytal ako sa mam

nela6
13. jan 2021

@lulu810 mne prve tri asi vizity aj jemne prehmatali podbrusko, o laktaciu sa nestarali, to sestricky zistovali ako je to

nela6
13. jan 2021

@dzulik_ bud rada ze to zistovali jemne, mne jedna sestra stisla prso, ze som myslela ze ju odsotim...si to mohla odpustit, kedze som im spominala, ze mam doma 2,5r ktoreho som prave dodojcila...mlieka som mala pre cele oddelenie, aj som im tam 1l nechala pre nedonosene deti...

didi2102
13. jan 2021

@lulu810 ja som mala síce cisársky ale v 2roznych nemocniciach a v oboch robili uuuplne inak, v prvej prišlo 7-8ludi , pozrel dr na jazvu,ostatní prečítali dačo zo správ a debatky pozerali,potom mi postával okolo jazvy,pár vypitovaciek a šli. ... V druhej prišli 1-3 ľudia spýtali sa či nám je ok,a to druhá mamička rodila prirodzene,mne na jazvu ani nepozreli a odisli

malinoismum
13. jan 2021

Mna sa mimo kontroly brucha stehov a pŕs pýtali na cikanie a kakanie 🙂

denden77
13. jan 2021

spytali ako sa citim.. do medzinozneho priestoru sa nekukli ako bol moj pobyt dlhy 🤣

bagre
13. jan 2021

@lulu810 otázka ako sa cítim, prehmatali brucho, pozreli vložku (farbu krvi) a jedno kontrolné sono maternice

lenka7477
13. jan 2021

kukli medzi nohy , na vložku .....a dovidenia .. ja som hladela do stropu 😀

ecko80
13. jan 2021

@lulu810 Ahoj, dr. pohladom skontrolovala sitie, pytala sa na mocenie, stolicu, ci sa rozbieha laktacia, kedze som dostala este v porodnici zapal prsnika, kontrolovala pohmatom aj to. Pytala sa, ci su nejake problemy (bolesti, zavraty...).
A pobyt celkovo - rano vizita pre mamicku, potom pre babo, ranajky, potom mozu byt nekake vysetrenia babatka (sono klbikov...), obed, k veceru kupanie babatiek a vecera. Ked nie je ziadne vysetrenie babatka, si s babom na izbe a venujes sa mu. Ak ma zltacku, beru ho pod lampu aj niekolkokrat denne, podla zavaznosti.

ajka0207
13. jan 2021

@lulu810 veľmi závisí od nemocnice. U mňa vyzerala vizita tak že od dverí sa doktor pýtal či máme ťažkosti a keď sme povedali že nie odišli. Medici nám chodili prehmatat brucho.

ibrunova
13. jan 2021

Mne raz nabehlo niekoľko medikov na vizitu a dr. každému ukázal moju jazvu 😂

2helka20
13. jan 2021

Všetko hore spomenuté plus či sa mi darí prdkať/cikať/kakať 🙂

tara42
13. jan 2021

Ja som rodila v BA cisárskym rezom a vôbec mi dole nepozerali ani mojej spolubývajúcej. Jedine co sa pýtali ako sa cítim, ci sú vetry prvé dni a tým to končilo. Nič viac. :D

bavlnka92
13. jan 2021

cisárskym - ukázať jazvu či sa hojí, či sú problémy, mlieko, vetry.
normálne - pozrie dolu akú máš krásnu čičmiansku výšivku
väčšina otázok o stave je rovnakých, a pozrú dieťa. ranná vizita hotovo.

julie19
13. jan 2021

@lulu810 záleží zrejme od pôrodnice, ja som rodila v Žiline, vizita bola vždy ráno okolo 7:00, vždy som mala byt “nachystana” to znamená osprchovana a pripravená vyhnúť košeľu 😅 prišiel doktor s dvoma sestrami, jedna mu čítala z karty kedy bol pôrod ako prebiehal či mám nejaké ťažkosti, doktor kukol šitie, spýtal sa či je všetko ok či niečo nepotrebujem a druha sestra si znacila úlohy ... napr problém s rozbehnutím laktácie a pod. ... potom prišla ešte vizita bábätku tiež doktorka a dve sestry bábätko vyzliekli odvážili prezreli spýtali sa ako kde dojčenie pomohli s čím bolo treba ... behom dňa už nič, ak bolo teba vyšetrenie sestra prišla pre bábätko a zas ho potom doniesla 🙂

tinqua
13. jan 2021

Ahoj, v Topoľčanoch to bol des, každý boží deň nabehlo 10 ľudí a cumeli mi do vložky, sestra keď mi ukazovala ako kojit mi dobre že nevytiahla bradavky von z tela....druhý pôrod v Žiari Nad Hronom bol v tomto smere decentnejsi, kukal len hneď druhý deň jeden doktor, aj to len na jazvu (cisar) a potom sa len pýtal či ok a že mám povedať ak niečo...ale teda pri druhom pôrode som aj ja bola už asertivnejsia

h_petra
13. jan 2021

Ja si ich ani nepamatam 😄

saja1
13. jan 2021

Ja som bola v nemocnici asi 2 tyzdne, kvoli malej a VZDY sa mi tam kukali vsetci, kurnik sopa 😂

whatever1
13. jan 2021

Baby, vy ktorym sa aj medici kukali tam dolu, vy ste nepodpisovali papiere pred pôrodom či s tým súhlasíte? Mňa sa pytala sestrička či súhlasím s prípadnou účasťou
... inak, nie je na to nejaký zákon?

dzulik_
14. jan 2021

@nela6 uff, tak to naozaj prehnala... a keď vravíš, že mliečka si mala až až 😊
Mňa to zaskočilo, bola som tam prvý raz a už len to, že každý raz pozerali tam dolu bolo nepríjemné a ešte mi omakávali prsia 🤣 ale to bolo vtedy, teraz už by mi to bolo asi ozaj jedno 😁

sasanka605
14. jan 2021

Dobrý deň ako sa mate? Bola stolica? Kym sa stihli vsetci vtrepat do izby uz sli von.

kiki68
14. jan 2021

Tu v Rakusku to bolo take, ze dole nikto nepozrel od porodu , ak zena nemala komplikacie a neprisla s tym sama. Prsia tiez nic, iba mi ukazovali ako dojcit a uistovali, ze mlieko bude a uz sa tvori a ze take prsa paradne. Usg tiez nic, iba sa pytali take zaklad ne veci, ci nemam bolesti, ci bola potreba, ci chcem lieky na bolest. Lenze mna nic nebolelo a behala som ako sarkan. Takze mna hned po 1,5 dni pustili domov. Usg robil az moj gyn po 8 tyzdnoch od porodu. Ten aj checkol tie prsa pohmatom, ci je to ok. Malemu porobili tie zakladne vysetrenia a kazdy den ho zvazili ( doobeda vacsinou) . Inak bolo v nemocke super, mne sa tam velmi pacilo.

lulu810
autor
14. jan 2021

No mam sa na čo tešiť teda, mam dosť stresy aj z toho ze nebudem vedieť co robit s bábätkom 😀 manžel ma upokojuje že sak hádam mam nejaký materinský instinkt😀 tak uvidíme ci hej 😀

angel993
14. jan 2021

Ja mám na vizitu najhoršie spomienky. Najprv nabehla mladá doktorka, že pripravte sa na vizitu, keď vošiel primár každá sa musela ukázať tam dole, postlačal podbruško, všetci medici, sestričky a lekári tam čumeli. O mlieko sa nikto nestaral, keď deti plakali šupli im umelé, deti sme nemali pri sebe, nosili ich iba na kojenie, ak dieťa vtedy spalo a nechcelo papať malo smolu.
@whatever1 ja som sa na to rozčulila ešte na sále, keď nabehli dvaja medici a mňa sa nikto nič nepýtal.

gondyo
14. jan 2021

trochu potrvá,kým sa s bábatkom "zoznámite"...hlavne kľud,žiadna prvorodička nevie čo ju čaká..ak sa dá prečítajte niečo o dobách pôrodných,čo hneď po pôrode,získajte kde sa dá info o dojčení atďje možné že sestričky sa vami vôbec nebudú zaoberať,bohužiaľ aj takto to chodí,ukážu ako ho okúpať,doktorky pozrú očká babatka,ultrazvuk hlavičky,klbiky a tým sa zaoberáte skoro celý deň...ak bábatko spí,treba spať tiež...keď získate dostatok informácii,budete sa cítiť trochu istejšia...o vizite sa radšej nevyjadrujem...museli sme čakať rozkročené,kým doktori prídu nám tam pozerať...

nela6
14. jan 2021

@lulu810 nebudeš s ním mať veru čo robiť, bude iba jest a spat :D priprav sa na hodiny obzerancov

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre