Ako prebieha vyvolávanie pôrodu?

8. máj 2024

Ahojte prenasam uz tyzden, zajtra ma maju hospitalizovat. Ako to cele bude prebiehat? Mam si zobrat nejake veci navyse? Za info. Dakujem

lucia13022023
8. máj 2024

Je to individuálne. Aj ja som prenášala, išla na hospitalizáciu. Vyšetrili ma, dosť bolestivo asi to bol hamilton, a povedali ze počkajú, že vyvolávať sa ešte nebude. V ten deň vecer sa mi spustil pôrod a porodila som bez vyvolávania.
Kamoške vyvolávali, dohodli sa akým spôsobom, najprv začali tabletkami, ptom balónikom..

mikitilik29
8. máj 2024

Mne najprv dali infuziu, keď mi to nerobilo nič tak večer prepichli plodovu vodu a pichli vyvolavacku. Do troch hodín som porodila

autor
8. máj 2024

Dakujem mam trochu obavy. Snad to bude ok

aliaray1
8. máj 2024

Mne davali vyvolavacku (tabletka zo spodu), po 3 dnoch nic, ani kontrakcia, 4.den sekcia. Neprenasala som, odtekala mi plodova voda.

len_nig
8. máj 2024

Mne dali tabletku, potom balónik, ďalšia tabletka a potom som sa začala otvárať. Tiež som skončila akutnou sekciou ako @aliaray1, začala mi odtekať voda neprenasala som

nevenka
8. máj 2024

Mne vyvolavali este pred terminom, raz v 39 a raz v 38 tyzdni, ale to bolo 3. a 4. dieta, mne len prepichli vodu a do 45 min. som porodila. Pri stvrtom to bolo dlhsie, ale tiez len voda a potom este oxytocin do zily. Ale vcelku rychlo. Bola som uz ale na 3 cm otvorena.

autor
8. máj 2024

@nevenka ja som zatvorena, krcok drzi. Nevyzera to, ze by sa dietatku chcelo na svet

kiki68
8. máj 2024

Ja som skrz tlak a termin uz bola na knap, takze vyvolavali po 2 tyzdnoch natahovania skrz tlak, ze kedy to skoncime. Zaviedli mi vecer taku snurku namocenu v prostaglandine do krcka ( vola sa to tu Bändchen), nic a nic, o polnoci take slabe pocity ako na menzes. O pol piatej mi zrazu lupla komplet voda, ta snurka vypadla sama. Potom to islo od cca 8:00 bleskom, pred 13:00 bol maly na svete. Poranenia malinke, iba taky mensi skrabanec na par stehov. Nemala som nic od bolesti, iba jednu infuzku nospa, co nic nespravilo. Taky porod, ze rychlo a zbesilo. Ale hned som bola fit a behala po tych 2 hodkach povinneho lezania ( hoci som uz presla na postel svoju). Tak som hned potom uz dala ako sprchu atd.

katka533
8. máj 2024

Rano tabletka o 8 , stale nic a potom zacali umele kontrakcie, hned silne, ale som sa neotvarala. Nechcem radsej opisovat, este by som rychlo riesila, aby sa sam spustil

nevenka
8. máj 2024

Hej, ved preto pisem, to uz bolo tretie a stvrte dieta a mne doktor hovoril, ze by mu bolo luto, keby musel sekciu mne robit skrz tlak, lebo ja rodim jedna basen.
No take porody zelam kazdej.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre