Ako prebieha pôrod mŕtveho dieťaťa?

pupuka
12. jan 2016

Som v 18t.tehotenstva a babetku prestalo bit srdiečko ☹ doktorka mi povedala že ak sa porod nespusti do dvoch dni sam musim ist do nemocnice a tam vyvolaju porod.Ako to prebieha ake lieky alebo injekcie vam podaju?rodi sa na sale alebo izbe?ukazali vam vašich anielikov ? Museli vam robit aj kyretaž?popripade dali pozostatky dietatke aby ste ho mohli pochovat?Som zufala je to moj najhorši den v mojom živote.Za každu odpoved vam dakujem. ☹

spisiacka
12. jan 2016

Rodi sa ako zive dieta na sale aj s tymi liekmi co davaju pri porodoch, Berie sa to ako potrat takze ti dietatko nedaju. Ci ti ho ukazu neviem ale nie je dobre vidiet, teraz ti to mozno pride krute ale v buducnosti bude pre teba lepsie ked ho neuvidis.

matilda72
12. jan 2016

ja som išla na potrat v 21 tt. najprv sa mi pokúsili dať do krčka nejaké tyčinky ale nepodarilo sa im to, na druhý deň mi pichli vyvolávačku, kontrakcie sa mi spustili do dvoch hodín, a na druhý deň mi podali prostalagin do krčka a vtedy to prepuklo, kontrakcie sa začali stupňovať, dieťatko som porodila sama na posteli a následne ma previezli na sálu kde ma uspali a čistili. vieš ja som tam bola sama, síce kým sa to spustilo tak tam bol somnou aj manžel ale toho vyhnali, a nechali ma tam trápiť samú nášho anjelika som videla skoro celého. o pohreb môžeš požiadať a ak ho chceš vidieť tak ti povolia. ja som našu princeznú nevidela nechcela som iked ma to teraz aj mrzí ale bolo to asi lepšie. no ak tomu pohrebu. môžeš si ho vyžiadať ale možno ta aj vysmejú pretože v takomto tt je to len plod a nie dieťa, podľa medicíny. ale nie je to nemožné musíš sa popýtať v nemocnici. ja som mala skvelého lekára a ten by to pre nás vybavil len sme sa rozhodli, že nie. ale malú som dala pokrstiť aspon som si to tak vyžiadala, síce sestričky na mna kukali ako puk ale urobili to pre mna. mojka je mi to veľmi ľúto, viem akú bolesť prežívaš, ale neboj časom sa tá bolesť zmierni i ked nezabudneš. budeš mat teraz jedného anjelika v nebíčku, ktorý bude na teba dávať pozor. a ak sa môžem opýtať toto je tvoje prvé tehu???

mlil77
12. jan 2016

je mi to velmi luto :( ...........prajem ti aby si bola dostatocne silna cele to prekonat............

mia265
12. jan 2016

To je strašné, teraz,keď mám dieťa a počujem niečo takéto, tisnú sa mi slzy,keď si to predstavím. Drž sa 😔

henulecka
12. jan 2016

Viem, že zo zákona majú rodičia právo na pochovanie svojho dieťatka. Musia o to ale požiadať. Lekár o tom musí vedieť. Nemocnica by mala vypísať všetky potrebné papiere k pohrebu.

michala.s
12. jan 2016

Ahoj, sestra rodila v 27tt. Dali jej oxytocin na spustenie porodu, jej podali injekcne. Dieta vytlacila normalne na sale. Nechcela dietatko ukazat, ale ponukli jej moznost pozostatkov na pochovanie.
Ja som potratila v 14tt, dostala som 2tabletky oxytocinu na vyvolanie porodu. Dieta bolo malicke a tak som nesla na salu, zial pozostatky vysli na toalete a ja bez toho aby som si to uvedomila, som len automaticky splachla.
Celu dobu bol pri mne manzel a drzal ma za ruku od cca 18tej do polnoci to cele trvalo. Bolo to hrozne, ale vsetko ma nejaky dovod. Mne osobne pomohlo to, ze dietatko vedelo preco muselo odist.

36evina36
10. dec 2016

Som 23 tt a lezim v nemocnici babetku prestalo byt srdiecko a vcera mi dali nieco do krcku a mam cakat kym to nezacne strasne je to cakanie

spisiacka
10. dec 2016

@36evina36 to je mi luto ☹ drz sa

anjelic
10. dec 2016

@36evina36 Je mi to ľúto 😢

alby2014
10. dec 2016

V prvom rade prijmi moju uprimnu sustrast. V druhom rade podla noveli zakona mas pravo na pohreb, len ziadaj, oni radi davaju podpisovat papiere o pozostatkoch , ked uz je po...a zena podpise cokolvek, lebo je v stave, ze dovi dopo. Ale trvaj dopredu, ze chcete pochovat. Je to mozne a legalne, len rpe nemocku je to viac papierovaciek, ja som volala do pohrebnictva kvoli segre ( prisli o babo v 17tt) a normalne a bezne sa to robi.

dievcatko8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
spisiacka
10. dec 2016

@dievcatko8 casto sa zial dovod nenajde ☹

mibi41
10. dec 2016

Mamicky je mi vas nesmierne luto 😢
...ale ak hladate odpoved na otazku ,,Preco?,, tak mozna odpoved je lebo ,,Boh vie vzdy preco,,... ja som stratila brata,viem nemozem to porovnavat s vasimi bolestami,ale tiez som dlho hladala odpoved. A este knaz mi povedal,sa modlime ,,bud vola Tvoja ako v nebi tak i na zemi,, a toto mi velmi pomohlo.Od straty milovaneho braceka je uz skoro 10 rokov a denodenne myslim na neho i na vetu ,,bud vola Tvoja ako v nebi tak i na zemi,, a Boh vie vzdy preco.
Vela sil mamicky a hadam som trosilinka pomohla 😢

alby2014
10. dec 2016

mojej kolegyni umrela dceranarakovinu, psycholog im pvoedal, ze sa nesmu pytat preco oni...lebo odpoved je a preco nie.

36evina36
13. dec 2016

Takze po 4 dnoch v nemocni sa dnes podarilo vyvolat porod hura

zooeynka
13. dec 2016

@36evina36 drzim palce nech si co najskor ok

spisiacka
13. dec 2016

@36evina36 tak uz mas to za sebou ☹ hlavne skore psychicke zotavenie ☹ prajem.

lulalu
28. sep 2017

Ja som rodila mrtveho synceka pred 5 dnami. Je to to najhorsie, co som kedy zazila. V 17 tt mi lekar zistil, ze srdce nebije a miminko mi umrelo. Na hospitalizaciu som nastupila az nasledujuci den, potrebovala som si to doma s manzelom odplakat a spamatat sa z toho strasneho soku. Na miminko sme sa velmi tesili, pretoze sa podarilo po 8 rokoch snazenia.
Hned ako ma hospitalizovali a absolvovala som vstupne vysetrenie nasadili mi tabletky prostaglandiny, ktore mi davali do krcka maternice kazdych 6 hodin ( v noci nie, nechali ma spat ). Hned prvu noc mi praskla voda a zacal zo mna vytekat hlien a krv. Po 3 dnoch davkovania liekov, mi krcek stale nezmakol. Nemala som ziadne bolesti. Na stvrty den rano som vstala a isla na wc. Zakaslala som a maly zo mna vypadol. Bez akejkolvek bolesti. Bol to dost sok, pretoze povodne som bola rozhodnuta, ze ho nechcem vidiet. Nakoniec som bola rada, ze som ho videla a mohla sa rozlucit. Aj ked to bolo velmi smutne. Lekari chceli aby som porodila placentu, to sa ma mi ale nepodarilo. Nedokazali ju zo mna vybrat ani injekcia, ktora vyvolala stahy maternice nezabrala. Musela som ist na kyretaz v narkoze.
Velmi som sa vsetkeho bala, nevedela som co ma caka. Musim povedat, ze na to vsetko zle, co sa stalo, som vdacna, ze som bola usetrena fyzickej bolesti. Tiez lekari a sestry boli citlivi a velmi empaticki. Hlavne sa treba pytat, co vas caka. "Vyhodou" je, ze mozete dostat lieky na tlmenie bolesti, takze si ich aj pytajte. Paradoxne som v nemocnici lezala s kamaratkou, ktorej sa stalo to iste. Ona bohuzial rodila s bolestami, ale vyhla sa cisteniou. Je to velmi individualne. Na druhy den nas pustili domov. Fyzicky sme boli ok, o psychike sa neda pisat. To boli stale a stale placem. Najhorsie je, ze treba aspon 3 mesiace cakat na dalsie otehotnenie.
Momentalne beriem lieky proti spusteniu tvorby mlieka, kupila som si Wobenzym a pijem alchemilkovy caj. O 3 tyzdne dostanem pitevnu spravu a podla toho uvidim, co sa stalo s nasim chlapcekom. Ako najhorsie vnimam fakt, ze nemocnica neumoznila, aby bola rodina pri mne. Je zle byt v takej situacii sama v nemocnici s tym smutkom a strachom. My sme sa s kamaratkou aspon podporovali navzajom. Keby som tam bola sama, asi by som sa zblaznila...

36evina36
28. sep 2017

Ahojte je mi ľúto ze sa to deje stále ja som v decembri porodila a tiež musela počkať 3 mrchy kým sme sa mohli snažiť zas, jediný pokus a vyšiel otehotnela som hneď a v 11 TT zas MA, teraz už po ďalších troch mrchach môžme zas skúsiť, našťastie prišli na príčinu hádam bola jediná a to hematologia - vrodený trombózy syndróm ci ako to nazvali a hneď pri dvoch čiarkach je potrebné si pichať injekcie. Tak do tretice to hádam dám

matilda72
28. sep 2017

to ma veľmi mrzí čo sa ti stalo poznám tvoju bolesť, ja som prišla o maličkú v 21tt ale naša žila, ešte v den hospitalizácie ma kopkala, mali sme nie dobré prognozy, zlominu steh.kosti, nemala kby, prsty, chýbali lýtkové kosti.... bola to veľká bolesť, rozhodnúť sa že podstúpim ukončenie tehu. ale verím, že som sa rozhodla správne, ... po pôrode mi zistili, že malej odmierala tá zlomená nožička a hrozila mi sepsa... ale veľmi na nu myslím, a veľa krát uvažujem čo by sa stalo ak by sme si ju nechali, ako dlho by žila, akoby vyzerala... pôrod bol ťažký a bolestivý, malá sa mi zasekla hlavičkou a nechcela ísť von a tak ma uspali a vybrali ju ale som ju nevidela, ale poprosila som sestričky aby ju pokrstili a dali sme jej meno Matilda a od vtedy mám tento nik inak sa volám lenka... chodila som aj k psychiatrovi a pomohlo ale bolo to veľmi ťažké obdobie... no tiež sme čakali tri mesiace a na piaty mesiac som otehotnela a maličká má teraz 9 mesiacov a sme šťastný rodičia..

janinamojka
17. dec 2017

Ahojte..tak sa k vam bohuzial pridavam..este pred par dnami som bola v skupinach kde sme sa tesili na babatko.V stredu mi praskla voda,odtiekla vsetka,ostala, som v nemocnici,v 24tt.baba vsak zila a kym bilo srdiecko nesmeli to vyvolavat.V sobotu mi prepadol von cez posvu cely pupocnik.Zacali vyvolavat porod,nedarilo sa.Nechali ma v noci oddychnut a rano zacali zas,o 10.00sa narodil nas anjelik Marko.Neprajem zazit ani najvacsiemu nepriatelovi.Drzim vam vsetkym palce aby ste to zvladli.

evicka530
4. mar 2018

Dievcata, mne sa to stalo v 39!!!! Tyzdni. Malinka zomrela v brusku. Najvacsia rana v zivote a netusim ako sa z toho dostaneme. Porod, na ktory sme sa tak tesili sa stal utrpenim. Nikomu to neprajem, najkrajsie na svete je pocut babatko plakat. Nase sa na mna ani nepozrelo. Dali nam ju na chvilku, babika moja krasna vyzerala, ze spinka. Spravili sme jej svatenou vodou krizik na celo a povedali Anicka. Nas anjelik je uz v nebicku a modli sa za nas.

zooeynka
4. mar 2018

@evicka530 to mi je luto. Vela sil prajem

janinamojka
5. mar 2018

@evicka530 najstrasnejsia vec v zivote matky..prajem vela sil.Ja som to zazila tiez.

tatianaba
15. apr 2018

Ja tym prechadzam prave teraz. 14.4. som mala termin porodu. Este dva dni pred TP som bola v poradni,vsetko bolo ok. Bohuzial hned dalsi den som prestala citit pohyby. Isli sme do nemocnice a nas Timi uz nezil. Rodila som v den,kedy som mala termin. Porod bol nekonecny,bolestivy a velmi tazky,maly mal 4440g...doktorom nikdy neodpustim,ze ma nechali tak dlho sa trapit...

ebi88
15. apr 2018

@tatianaba boze, to tazko i citat 😥 prajem ti aby ta v zivote stretalo uz len to dobre. A co najviac. ❤️

lulalu
16. apr 2018

@tatianaba. Tak to je hrozne. Je mi to luto. Ja som uz 7 mesiacov od porodu mojho mrtveho syna ale stale som nenasla odvahu mat dalsie dieta. Strasne sa bojim, ze sa to zopakuje. Tiez nechapem preco lekari trvaju na prirodzenom porode...kedze to podla mna este posobi priserne na psychiku zeny...ked si musime okrem psychickej bolesti prejst aj tou fyzickou a na konci nie je odmena...

tatianaba
16. apr 2018

@lulalu Skoro presne pred rokom sme zazili mimomaternicove. Ako tak sme sa z toho otriasli a teraz toto. Ten porod bola hroza a to ja cosi znesiem.Maly bol prilis velky,ja som po hodine proste nemala kontrakcie,vyslovene ho tahali zo mna,proste nocna mora. A tiez neviem,ci este najdem odvahu na pokus o nase vlastne babo. Clovek sa devät mesiacov tesi,snazi sa robit vsetko spravne,chodi na vsetky mozne a nemozne vysetrenia a potom takato vec...den pred terminom...nechapem a asi nepochopim. Najviac mi je luto muza-na nom ostalo zbalit doma vsetky veci pre maleho,nez ma pustia domov...

36evina36
16. apr 2018

@lulalu na prirodzenom pôrode trvajú preto lebo po cisárskom reze by ti neodporúčali 2 roky otehotnieť kvôli za hojení jazvy, ja som momentálne v 26 TT po dvoch MA príspevky vysie a neviem si predstaviť ze by som musela čakať 2 roky. V decembri 2016 som rodila mŕtveho syna a do teraz by som nemohla otehotnieť . A ja už za tu dobu dúfam ze na 3 krát nám to vide

36evina36
16. apr 2018

@tatianaba je mi to strašne ľúto, a držím palce nech sa dáte zase čím skôr do poriadku

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre