Ahojte, chcela by som sa spytat ci mate niektora cerstvu skusenost ako prebieha cisarsky rez na antolskej? Moze byt manzel so mnou pred sekciou a po nej? Dava sa pred sekciou klistir? Miminko chodia sestricky prikladat hned po porode? Dakujem velmi pekne sa vsetky odpovede.
Zuzka
@zuzanka1707 dobry najdite si tu mamicku luciabub1 je to sesternica ona rodila 2 roky dozadu na antolskej povie vam cerstve info
Ja som tam rodila v septembri. Rodila som ale urgentne. Kazali mi zavolat manzela, aby bol pred porodom pri mne. Ked prišiel a stihol to, tak ho za mnou uz nepustili. A po porode mu poskytli len info o mojom stave a ako sa ma babo. Za mnou mohol prist az na dalsi den. Kedze sa maly narodil predcasne, tak ja som ho pri sebe nemala. On bol na JISke. Mna previezli na 5.poschodie a tam sa sestricky o mna dobre starali. Ale vraj na 4 . poschodi take neboli. Co som sa bavila s inymi mamickami, tak vraj sa im skoro vobec nevenovali a kaslali na nich. Ale mozno sto ludi sto nazorov.
Ja som rodila pred 3 rokmi. Manzel moze byt s tebou akurat tak v case navstevnych hodin na chodbe porodnice kde mu povies ze pojdes rodit a potom ho zavolaju ked vyberu babatko a teba siju, tak on si ho moze podrzat, pripadne urobit ti foto. Potom ho este mozes zocit ked ta prevezu na JIS na par minut a zase ho poslu prec. Takze podpora o nicom. Babo mi priniesli az hooodne hodne dlho po tom co ma previezli na JIS, netusim preco, s laktaciou boli potom problemy. A co sa tyka klistiru, ja som ziaden nedostala, kedze som na porodnici stravila takmer 2 dni o hlade a smade, nebolo treba 🙂
@zuzanka1707 Ja som mala cisar v oktobri. Manzel ma cakal na chodbe, ked maleho vybrali, zavolali ho k nemu a videli sme sa cez take okienko. Prikladat neúprikladaju, no treba sa na to opytat, mozno by aj dali. Priniesli mi ho na chvilu ukazat, ale vzali ho. Ono vsetko ma svoj zmysel a babatko po cisarskom musi byt chvilu na pozorovani. Je to operacia a nie cirkus Humberto, takze tak to aj treba brat. Bohuzial, ked to inak nejde, tak to nejde. Klystir davaju.
@zuzanka1707. Prva sekcia pred 4. rokmi. Dostala som klystir, manzel bol pri mne aj ked ma isli cievkovat na salu uz nesmel a potom maleho ked vybrali tak ho pustili do tej miestnosti kde ho odniesli, pofotil. Popytal sa lekara co a ako a isiel domov. Druha sekcia pred 2 rokmi bez klistyru a priebeh rovnaky. Navstevy na chodbe.
Ahoj, ja planovana sekcia pred rokom a pol, ako pisali baby vyssie, manzel pri priprave bol (cievkovani), klystir este pred tym bol, a potom ked ho vybrali ho pofotil, zakyval mi cez okienko, ked ma prevazali na izbu isiel so mnou, a potom uz sme sa nevidelil. maleho mi doniesli prvy krat po 4hodinach prilozit, a potom nosili kazde 4 hodky na cca 10 minut aby sa skusil prisat. ja som bola spokojna so vsetkym.
@zuzanka1707 ja som rodila cisarskym v maji minuly rok. Bol to planovany porod, takze rano som prisla na lacno do nemocnice, spravili mi monitor, zakladne vysetrenia a potom klystir. Nasledovalo cievkovanie, spinalna anestezia a samotna sekcia. Manzel bol pri mne len do momentu, ako mi zacali robit monitor, potom az po porode, ked mu ukazali malinku a doktor mu povedal, ze sme obe v poriadku (potom az navsteva dalsi den). Po sekcii mi dali dcerku na chvilocku "do narucia" (neprikladaju) a prelozili ma na 4p. na pooperacne, tam som bola jeden den - lezis, v podstate bez pohybu, pije sa len cajik, sestricky sa o mna ukazkovo starali a dcerku mi nosili na prikladanie kazde 3h - nemozem povedat ani jedno zle slovko. Druhy den sa uz vstava z postele, sprcha a snaha o aky-taky pohyb 🙂 a prelozili ma na klasicku izbu, dcerku mi hned doviezli a uz sme boli cely cas spolu. Po cisarskom mas potom este narok, aby si babatko este na jednu noc vzali sestricky, potom uz bude stale pri tebe 24h.
Dakujem vam velmi pekne za info no som zvedava ako to bude 🙂
Ja som rodila pred rokom v Ruzinove druhy krat po sebe CS. Jedno dieta ma 3 roky, druhe rok.
Ružinov som si vybrala preto, lebo tam nerobia mamickam klistir. Dostala som 2 cipky, jeden som si dala, potom za 15 minut druhy. Po vykakani som isla na sal. Sadla som si na stol, kazala mi zohnut chrbat. Dali mi do chrbtice krizov
Injekciu - nebolelo, lebo to bola len taka pod kožu umrtvovacia. Ked zabralo, tak za 2 minuty mi uz davali spinalnu anestezu.
To ani nebolelo, lebo je to umrtvene, ale citila som tlak, mravcenie v nohach az nakoniec, som si citila nohy ako gumy.
Zatial nic hrozne. Ked som sa spytala, ze kedy začnú, tak mi povedali, ze uz vytahuju dieta 🙂)), citila som nie bolest, ake tahanie, mikanie. Bolest nie. Doniesli mi malu na sal, zatial ma sili.
Sitie trvalo cca 30 minut, vytiahnutie babatka 10, plus ten začiatok 10 min, ked zavadzali spinal.
Potom som bola na izbe, pozerala TV, vecer mi priniesli este malu ukazat.
Po 12 hodinách lezania, ma hnali z postele. Musis chodit, boli to, ale to o 3-4 dni prejde, musis chodit a chodit. Co krok, smiech, kasel, to bolest, ale čím viac budes trénovať a chodit, bude to OK. Tiez co rodia spodkom maju tiez bolesti, aj so záchodom, sadnuti. Ty nebudes mat, len okolo toho rezu. Za 4 dni som behala po chodbach. Mne sa obidva cisarske pacili.
Rada nato spominam. Ozaj, spinal prestal účinkovať tak za 3-4 hodiny. Potom som uz citila nohy a bolest v oblasti rezu. A nezabudni si vypytat nieco od bolesti. Prvy den po operacii som kazde 4 - 5 hodin pytala nieco od bolesti. Pri prvej som sa hambila, a trpela ako kôň.
Chcela by som sa este spytalt ci nahodou neviete, ze keby som si zaplatila na antolskej nadstandard...moze ma prist manzel pozriet az na izbu??dakujem 🙂
@zuzanka1707 ano, na nadstandard moze prist za tebou navsteva na izbu...aj ja som bola na nadstandarde, nebolo vtedy nic ine volne 🙂)) dopredu sa ale zabezpecit neda, len po porode mozes povedat sestram, ze mas zaujem a ak bude volne, prelozia ta tam
@zuzanka1707 - ak je cisarsky rez planovany je vacsia sanca na dikusiu vopred. Dnes uz nie je tajomstvo, ze aj cisarsky rez sa moze najma z pohladu prveho kontaktu s babatkom a dojcenia velmi velmi priblizit normalnemu porodu - najma v pripade, ak dovodom na cisarsky rez nie je zdravotny stav babatka. Ak mas energiu a chut sa dozvediet viac, na stranke matervia najdes clanok o cisarskom reze aj s odporucaniami.
Ahojte tak nakoniec idem planovanym cisarskym v piatok v celkovej anezteze...no mam trosku strach...snad vsetko dobre dopadne...tak drzte palce 🙂
ahoj, moja sestra rodila teraz v decembri, spravili jej klistir, dostala lieky na tlak a islo sa na to. anesteziolog bol vyborny, celu dobu s nou srandoval, kym vybrali malu trvalo to tak hodinku, sestru este sili tak 45 min., s jazvou je mimoriadne spokojna, krasny cisty rez, vyzera ako keby mala len vrasku...malu jej hned ukazali a potom jej ju asi po troch hodinach doniesli na izbu, na krmenie...rodil ju primar Petrenko.
@barbara007 ...to naozaj? Tak si ma trosku ukludnila 🙂 mna bude rodit dr. Rozemberg ale bude pri tom asi aj primar Petrenko...rozemberg je strasne zlaty a ludsky...ale to som rada ze babatko chodia prikladat hned po sekcii...na kramaroch kamaratke prvykrat priniesli babo na prilozenie po 12 hodinach. A potom chodia prikladat kazde 3 hodiny automaticky alebo si ich mam volat? Trosku mam strach aby sa mi spustilo mliecko...ale teraz je pre mna priorita porod a potom budem rozmyslat nad ostatnym 🙂
@zuzanka1707 Mna rodil tiez MUDr. Rozemberg a som maximalne spokojna. Velmi ludsky pristup. Aj ranu mam peknu. A ak by som mala rodit este raz a s takym pristupom, tak aj hned zajtra 🙂 Rozhodne sa nemas coho bat. Drzim palce, urcite vsetko dobre dopadne 🙂
@gam dakujem za podporu.... 🙂
@zuzanka1707 to uz neviem, lebo sestra si potom malu zobrala na izbu. a primar je fakt super, nemas sa pri nom coho bat, ja k nemu tiez idem rodit a teraz sme mali trosku problemy a keby som ho nepoznala neviem ako by som dlho cakala na vysetrenia :/
tak sa drz!
No pisem sice neskoro ale predsa 🙂 s mudr. Rozembergom som bola max spokojna. Cisarsky rez prebehol bez komplikacii a mam krasnu jazvu 🙂 a pritom ma chodil kazdy den pozerat na sestonedelie a osobne prisiel vybrat stehy....mozem iba odporucat..uzasny clovek 🙂
Ja mám zajtra sekciu robí ma Rozemberger tak trochu sa bojím.ale co tu citam tak strach trochu ubúda.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ahoj,neviem ako teraz ,ale pred siedmymi rokmi prebiehal dost zle , neviem aky tam je momentalne personal ale viem Vam povedat co so mnou porobili vtedy-urcite neodporucam,viac info v IP ak mate zaujem.........