Som pomaly v 9 mesiaci a začínam mam neskutočný strach z prirodzeného pôrodu, mam z toho paniku. Dá sa cisarsky rez nejako vybaviť? Aké sú možnosti?
Potrebujes odporucanie napr. od psychiatra. Ale uz by som sa poponahlala. Potrebujes aj predoperacne vysetrenia. Sekciu zvacsa robia v 38 tt.
Dá sa vybaviť trebars cez psychiatra. Ale najorv si treba uvedomiť, ze sekcia nie je zaspím , vyberú dieťa a vyskočís ako srnka. Je to veľká brušná operácia, reze sa veľa vrstiev a ver tomu, ze s dorezanym bruchom sa starať o bábätko nie je med lízať. Ja som sa desila, ze budem musieť mať sekciu, našťastie iba pôrody boli prirodzene.
Keď nie je iba možnosť (zdravie a život matky ci dieťaťa) ok, ale dobrovoľne si to dat robiť? Neviem si to predstaviť, ja som bola po operácii žlčníka, mala som dosť so sebou a keby som sa mala ešte starať o dieťa, tak sa asi zbláznim
Na tvojom mieste by som skôr dala dôraz na výber pôrodnice, doprovod pri pôrode, ako brovoľne ísť do sekcie
Porad sa.so svojim lekarom. Je taka.diagnoza, ze strach z porodu. Uz neviem.ako sa to vola presne. Alebo ak mas nejaku diagnozu, napriklad neurologicku- chrbtica,,platnicky....
A ak sa bojis,,zvol epidural, mala.som.a.odporicam. bolesti ziadne, citila.som len tlaky. Drzim palce
@snowflakenel Tokofobia.
Buď rada že môžeš rodiť prirodzene, pre mňa je najväčšia panika že to skončí cisarskym a čím viac sa to blyzi tým viac to vyzerá tak že sa mu ozaj nevyhnem
@snowflakenel bojím sa aj pichnutia epiduralky
Ja ťa nejdem nejak odhovárať,sama som mala nekonečný ,bolestivý, kliešťový pôrod,ale v čom vidíš sekciu ako menej invazívnu pre tvoje telo?Tiež ťa kadečím napichajú a ja som sa cítila po skončení tej agónie už iba lepšie.To hojenie asi nie je nič moc príjemné po sekcii..
Keď sa bojíš epiduralu, prečo chceš ísť na cisársky, však ten sa robi zvačša s epiduralom?
Tak toho sa neboj. To je to najmenej. Skor je dolezote prist do porodnice vcas, lebo epi sa picha ked si cca na 3 prsty. Ak budes velmi otvorena,,tak ti ju nedaju. Vies, ja mam tak donicene platnicky, ze som sa bala.rodit prorodzene. Ale.ver lekarom,,vpich som vobec necitila. ( prve dieta epi, druhe sekcia koli tym platnickam).
Neviem ci je to tak zle, ze by som sa kvoli tomu dala rezat. To asi nie, zas ine zdrav problemy su horsie ako nejaky porod. To ber tak, ze ok, par hodin bolesti, stale mozu cokolvek napichat ked treba. Ta sekcia nie je ziadny uzas, ako niekomu je to super a niekto ma tu tabu v hroznom stave a musi s tym chodit, lebo za 12 hodin stavaju na nohy a hybaj sa tocit okolo dietata. Normalne porodis, skoro kazda zena ma strasny strach a nakoniec to neni take. Podla mna vacsina zien hovori o porode, ako keby je to neviem aka bolest v ich zivote. No tak zjavne im nikdy nic ine nebolo. Mne stacil zapal mocoveho mechura a do doby nez som sa dostala k atb to bol horor. To ten porod bol taka demoverzia.
@kiki68 Tiež som bola viac krát v nemocke so zápalom močáku,aj kolikou obličky a to bola bolesť,že sa mi zahmlievalo pred očami ,ale počas pôrodu som sa modlila,nech radšej omdliem,lebo viac už skrátka nevydržím.Každá má iný prah bolestivosti,ja asi teda nižší.Epidurálku som nemala,určite by som si ju dala,keby som mala druhý krát rodiť-akože isto nebudem.Rezať by som sa ale kvôli strachu nedala.Však aj nástrih sa mi veĺmi dlho hojil a nie to brucho si dať rozpárať dobrovoĺne..
@snowflakenel mne ju pichli a uz som bola na porodnom boxe, tesne pred finale, mozno zavisi od porodnice ale 3 prsty sa mi zda malo. Nemyslim, ze sa musi koli epi ponahlat
@evickuska to vazne? Aj ked maju zeny naozaj nejaku doagnozu?
Ja som mala prvý porod prirodzený a teraz druhý pred 2 týždňami cisársky o ktorý som žiadala skrz traumy s prvého porodu,ale bolo tam viacej diagnóz kvôli ktorým ten cisársky musel byť, na takto keď si prvorodicka a povieš ze chceš cisársky neschvalia to iba tak určite k tomu potrebuješ bud od psychiatria posudok ale keďže si už 38tt pochybujem ze to stihneš.. Cisársky je operacia ktorá je fakt ze bolestivá nevieš sa postarať sama o seba a nie ešte o dieťa.. po prvom som síce bola dotrhana nakomplet ale chodiť som vedela a bolesti som také nemala ako teraz po cisarakom,na tvojom mieste myslím pozitivne a skúsim dieťatko porodiť prirodzene..
@snowflakenel ano, znama psychiatricka mi hovorila, ze 2 kocky s tazkymi diagnozami dala a odmietol, ze prirodzene alebo az idu inam, odmietol aj kocku po zosrobovani chrbtice 🤷♀️🙆♀️
@evickuska kks, vidis a ja s prasknutou platnickou a utlakom na nerv som sla sekciou. Nemam zosrobovane este. Neurolog, ze to mam.najistejsie.
V nemocke sice.spekulovali, ze.mozem.aj normalne, no jeden lekar, ze urcite.sekcia a druhy, ze skusime aj normalne. Nie v ZA, no ja som razne povedala, ze chcem sekciu. Uz som mala.naozaj pochybnosti.
@snowflakenel urpimne za mna by nemali rozhodovat porodnici o psychiatrickych ci neurologickych indikaciach 😒
Môžeš si vybaviť papier, ale konečne slovo má porodnik.
No ja mám tetaniu tiež hocikedy môžem dostať záchvat.
Neurológ mi dal odporúčanie že mám ísť sekciou inak by mohlo skončiť zle.
Ale myslím že už je neskoro niečo vybaviť..
Ja mám dve sekcie,ale ja som hneď po týždni doma fungovala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja osobne som mala paniku z cisarskeho, zial inu moznost som nemala...
Ale aby som ti odpovedala... skus sa popytat v okoli ci nemate takeho lekara ktori preferuje cisarske... my mame jedneho takeho, dokonca bol (neviem, ci este je) primar, cize bolo po jeho....