Ako mám cítiť kontrakcie?

zuzkal99
13. feb 2012

dnes rano som mala krvavy vytok bola som aj u zenskeho a povedal ze to je dobre lebo ze vsetko sa to pripravuje jak ma, otvorena som ma 1,5 cm a termin som mala na 17. 2 co je v piatok ale ze to uz nestihnem, brucho mam ako kamen a boli ma pod nim, ako ste vnimali kontrakcie? ja sa spolieham len na tu plodovu vodu ze podla nej to budem vediet

mimuska2
13. feb 2012

Takto isto to hovorili aj mne po termine na kramaroch kednsom dosla v bolestiach ze uz pojdeme rodit.dr ze nie to sa vam pripravuju porodne cesty a do rana som bola tam rodit ked mi doma praskla plodova voda.takze to bude naj priznak🙂tiez som bola iba na 1,5prsta🙂moze to byt ono aj nemusi🙂ja som mala kontrakcie take ako pro mrche bolesti ale ja som mala velke pri mrche takze ma to az tak nebralo🙂

bodka13
13. feb 2012

no ja keby som sa spoliehala na plodovú vodu,tak neporodím do dnes 😀 ...pri oboch chalanoch mi ju museli prepichnúť a to som bola otvorená na 8 cm 😉
....neboj zistíš ,že už to prišlo 🙂

anjelicek26
13. feb 2012

Preco by si nestihla piatok? Ved ten nalez sa moze zmenit z hodiny na hodinu, ja som bola uplne zavreta, vysetrovali ma poobede o druhej, na porod to nevyzeralo, nemala som jedineho poslicka, nic, priijali ma, aby robili cisarsky (mala bola mimo rozmer mojej panvy) a co sa stalo? O pol jednej mi praskla voda a mala sa o 4 hodiny neskor narodila do ruk prekvapenej anesteziologicky, ktora mi robila narkozu na cisarsky, proste slo to tak rychlo, ze uz nic nestihli, len malu vybrat prirodzene. Pricom sa jasne, uplne sekli v jej velkosti na ultrazvuku 😝 Porody su nevyspytatelne. A neboj, ziadna zena neprehliadla, ked rodi. Skutocne kontrakcie idu z krizov, podobaju sa silnym menstruacnym bolestiam a brucho je tvrde ako kamen.

luckka
13. feb 2012

Baby, mne voda neodtiekla ani raz, prvu som prenasala az 14 dni a druhu som porodila o 3 dni skor, nebojte sa, su to take bolesti, ze sa nedaju prehliadnut, aspon u mna, drzim palce!

katy1979
13. feb 2012

na vodu sa nespoliehaj ta prasknut vobec nemusi. 1,5cm u prvorodicky to moze kludne vydrzat este par dni. neboj sa kontrakcie spoznas.

miminko123
13. feb 2012

Baby, ja mam termin 25. februara, vraj som otvorena len na 0,5 cm a tiez som sa dnes rano zobudila s tym, ze ma trochu boli brucho ale to by ma nebolelo len tak trochu :o) ale aj tak sa dost bojim......

amouramour
13. feb 2012

ja by som sa asi tiez nespoliehala na plodovu vodu len...dnes mam uz od 6tej riadne bolesti krizov a brucha ako pred menstruaciou, tak uvidim co sa z toho vyvrbi🙂

li_la
13. feb 2012

Plodová voda ti vôbec nemusí odtiecť, niekomu odteká po kvapkách a ani si to neuvedomí, mne plodovú vodu praskli až na pôrodnej sále. Keď si mala krvavý výtok, zrejme sa už uvolnila zátka a naozaj to znamená, že už každú chvíľu to môže prísť... Ale garantujem ti, že keď prídu TIE bolesti a kontrakcie, tak to iste spoznáš. Tiež som sa obávala, že čo keď si to nevšimnem alebo neuvedomím alebo to nesprávne pripíšem niečo inému... Ale určite to spoznáš, pretože ak si ešte nerodila, tak to bude pre teba niečo také, čo si ešte nikdy v živote necítila a určite to dokážeš správne priradiť, 🙂
Ja som začala pôrodné bolesti cítiť v noci, veľmi to bolelo, ťahalo, pichalo, nemohla som si ľahnúť, sadnúť, nič... do rána som sa ale prechádzala po izbe, totiž som sa bála. Voda neodtiekla, takže som vedela, že to ešte tak rýchlo nebude... Vodu mi praskli až oni potom... a porodila som 12:16... Ale určite som presne vedela, že to je už TO, na čo čakám 9 mesiacov 🙂

ilijanka
13. feb 2012

veď Ťa mal poslať na CTG záznam- to sú tie pásy na brucho, keď máš brucho ako kameň, bez toho sa to dá ťažko predpovedať, či už sa chystá pôrod alebo nie, to čo sú za postupy 😝

mija777
13. feb 2012

Kontrakcie sú akoby veľmi silné mrchovské bolesti a prichádzajú v intervaloch.Mne to spočiatku ako kontrakcie nepripadalo,ale po chvíli mi došlo že je to iné,že to má prestávky a bolesť sa stupňovala.Určite to neprehliadneš 😉 Držím palce 🙂

mia___
13. feb 2012

Ked sa ti bude zdat, zeby to mohlo byt ono, proste chod do porodnice. Tam su na to zvyknuty, maximalne si vypocujes nejake ich mudre rady. Ved na tom nic nie je, ked tam pojdes aj viac krat , ze sa ti to nezda. Radsej 2x skoro, ako raz neskoro.
Hlavne to neber tragicky, vsetky to zvladli, aj ty to zvladnes. 😉

sisaha
13. feb 2012

kontrakcie urcite neprehliadnes...Zacitis stvrdnutie brucha spojenu s bolestou (ako pri menzese), potrva kratko, par sekund. O niekolko minut (u mna to bolo kazdych 7 minut) to pocitis znova...Ak si to zacnes sledovat, tak sa ti ten interval zacne skracovat. Ale v tom case uz sed v aute a sup do nemocnice. Ja som sla, ked som sa sledovala pol hodinu a pravidelne sa tieto bolesti a tvrdnutia brucha opakovali. drzim palce.

lujza123
13. feb 2012

Jedna moja kamoska porodila tak ze v nemocnici na vstupnej prehliadke kde ju poslali koli prenasanie zistili ze je v polke porodu. Po cely cas necitila nic len sa jej trochu tocila hlava a citila sa trochu mimo. Chodili sa na nu pozerat vsetci z oddelenia ako na zazrak, CTG ukazovalo slabe kontrakcie, ale porod pekne postupoval, otvarala sa. Bolesti na nu prisli az s tlakmi, nejake styry supersilne kontrakcie a dietatko sa narodilo. Takze da sa aj tak.
Ja som zozaciatku tiez necitila absolutne nic, na klasickej prehliadke u dr. mi povedala ze som otvorena tak na 4 cm. A sla som tam presne ako ty koli slabemu krvavemu vytoku co bola v podstate hlienova zatka (ale to sa moze stat aj par dni pred porodom rovnako ako v den porodu) Potom zacali take asi 20 sekundove silnejsie menstruacne bolesti kazde 2 - 3 minuty. Take tie klasicke kontrakcie kedy clovek musi naozaj rozdychavat alebo ma potrebu si pomoct teplou vodou atd zacali az ked som bola 8cm. Takze kazda to ma inak.
Daj si teplu vanu mozno sa to rozbehne ak mas pocit ze by to mohlo byt uz

lenkax7
13. feb 2012

Ahojte,ani mne neodtiekla plodova voda. Ja som mala prekotny porod. U mna to od 1.slabunkej bolesti,alebo kontrakcie az po porod trvalo 2 hod.15 min. Len tak tak som to stihla do nemocnice. A ak by ma manzel a mamka nedonutili,aby som sa konecne obliekla,ze ideme do nemocnice,tak porodim doma. Tak ak sa ti nieco nezda,urcite chod do nemoc. Drzim palce. 😉

feb13
13. feb 2012

@zuzkal99 Kontrakcie su bolesti - akekolvek charakteru a akejkolvek lokalizacie - ktore ta nutia zmenit dychanie a brania vo vykonavani beznych dennych cinnosti. Ci to citis v krizoch alebo podbrusi alebo celom bruchu, ci su to menstruacneho charakteru alebo ine to je jedno, to sa lisi. Ale ked to pride, sama citis potrebu predychavat a rozchadzat to a nedokazes robit nic ine. Podla toho to urcite spoznas. Drzim palce. 😉

adrianarusnakova5
6. mar 2024

@luckka ahooj ja som po termine 3 dny 3.3 som mala termin dnes nad ranom som mala bolesty ale. Us nic ak aj tepli kupeľ bol a nic😀dakujem mam stoho strach

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre